حمایت بنیاد نخبگان فارس از ۱۴ اختراع/طرح شهاب وارد فاز هدایتی شد
ایسنا/فارس رئیس بنیاد نخبگان استان فارس اعلام کرد که هماکنون ۱۴ اختراع در مرحله حمایت این بنیاد در استان قرار دارد.
حبیب شریف چهارشنبه سوم آذر در جمع خبرنگاران بیان: وظیفه اصلی بنیاد ملی نخبگان، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر و الگوسازی برای نسل جوان است.
او با بیان اینکه جوایز متعددی در بنیاد تعریف شده است، افزود: مثلا جایزه شهید احدی در دوره کارشناسی ارشد ویژه دیده شده و کسانی که موفق به کسب این جایزه شوند بدون کنکور وارد دوره دکتری خواهند شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس یکی از اقدامات انجام شده در این بنیاد را جایگزینی خدمت سربازی عنوان کرد و گفت: افرادی داریم که بجای خدمت سربازی میتوانند در قالب قرارداد یا پروژه سربازی را طی کنند.
به گفته شریف، حدود ۵هزار نفر در بنیاد نخبگان دارای پرونده نخبگی هستند که پس از بررسی پرونده، مراحل بعدی در دستور کار قرار میگیرد.
او با اشاره به شکلگیری اجزای اکوسیستم کارآفرینی در این بنیاد، خاطرنشان کرد: ترویج، آموزش، نیروی انسانی، زیرساختها، سرمایه گذاران خطرپذیر و دستگاهها در بنیاد نخبگان در اولویت قرار دارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس با بیان اینکه تمرکز در بنیاد نخبگان استان روی سه مقوله ترویج، آموزش و نیروی انسانی است، گفت: شتاب دهندهها و کارخانجات نوآوری از دستاوردهای بنیاد است و مرکز نوآوری علوم انسانی دانشگاه شیراز از دیگر مراکزی است که این بنیاد به آن اهمیت میدهد.
مدیرعامل مجمع خیرین نخبه پرور فارس اضافه کرد: در این استان سرمایه گذاری خطرپذیر خیلی کم رنگ است. بنابراین به دلیل محدویتهای بنیاد از سال ۱۳۹۵ به پیشنهاد نخبگان و دانشگاهیان یک سمن تحت عنوان مجمع خیربن نخبه پرور در فارس شکل گرفت که اهداف آن مطابق با اهداف بنیاد ملی نخبگان است.
به گفته شریف، در حوزه دانش آموزی برنامه ملی شهاب را داریم که مورد تاکید مقام رهبری است که با هدف شناسایی استعدادهای برتر اجرا میشود. همچنین برنامههای شهاب در فارس به فاز هدایت وارد شده است.
او با بیان اینکه برنامه ملی شهاب از پایه چهارم ابتدایی اجرا میشود، افزود: برنامههای متعددی برای شناسایی دانش آموزان داریم که شامل جوایز حمایتی هم میشود.
مدیرعامل مجمع خیرین نخبه پرور فارس با اعلام اینکه در مجمع جوایزی به نام بزرگان، سرآمدان و دانشمندان تعریف شده است، گفت: این جوایز در زمینه پایداری آب، ویروس شناسی، باغبانی، سلامت، بیوتکنولوژی، کسب و کار، صنایع دستی، گیاه شناسی و فرش تعریف شده است.
او از انتشار مجموعه کتابهایی در قالب «رمان مستند» خبر داد که به زندگی نامه دانشمندان، سرآمدان و نخبگان استان فارس به شکل رمان میپردازد و در مجمع خیرین چاپ شده است.
شریف در عین حال عنوان کرد: بیشتر خیران و نیکوکاران نگاه سخت افزاری به فعالیت خودشان دارند و در ساخت و ساز شرکت میکنند اما ما به کمک آنها آمدیم تا به توانمندسازی نیروی انسانی بپردازند.
منبع: ايسنا