حوزه و دانشگاه باید در مبانی معرفتی، ارزشی و هستی‌شناسی به هم نزدیک شوند


حوزه و دانشگاه باید در مبانی معرفتی، ارزشی و هستی‌شناسی به هم نزدیک شوند

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حوزه و دانشگاه دو نظام علمی هستند و منظور از وحدت حوزه و دانشگاه نزدیک شدن این دو نهاد در حوزه‌های معرفت‌شناسی، وجود شناختی، ارزش شناختی و منطق علمی است.

محمد علی کیانی امروز در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل خدمات حوزه‌های علمیه خراسان رضوی با بیان اینکه با توجه به تجربه عمیق و دقیق بیش از ۱۰۰۰ ساله حوزه‌های علمیه در زمینه‌های تربیتی، معرفتی، بستر زندگی و معیشت باید از ظرفیت این مجموعه‌ها در دانشگاه‌ها استفاده شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید از تجربیات دانشگاه‌ها در مباحث نوع تدریس و اجرای طرح‌های تحقیقاتی در حوزه‌های علمیه استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در مبانی معرفتی، ارزشی و هستی شناسی باید حوزه و دانشگاه به هم نزدیک شود، تصریح کرد: امام خمینی(ره) حوزه و دانشگاه را ۲ مغز متفکر جهان علم عنوان نمود. بر این اساس باید از ظرفیت‌های این ۲ نهاد در تمام پیشرفت‌هایی که در کشور مورد نیاز است، به شکل مناسبی استفاده کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد توجه دانشگاهیان به ریشه‌های وابستگی نهاد دانشگاه و خودباختگی تاریخی و وابستگی فکری، توجه حوزیان به ریشه‌های تحجر و ریشه‌های وحدتی متناسب با نیازهای انسان معاصر، وحدت در عرصه‌های فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی، معنویات و تذهیب نفس در ۲ نهاد حوزه و دانشگاه در کنار فعالیت‌های علمی و پژوهشی و توجه به موانع تاریخی، سیاسی و اجتماعی در ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه از جمله مواردی برشمرد که در اندیشه‌های امام خمینی(ره) در راستای وحدت حوزه و دانشگاه به آن تاکید شده است.

به گزارش وب‌دا این تفاهم‌نامه در راستای تحقق سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و ارتقای سلامت جامعه هدف و بر اساس سند چشم انداز مرکز خدمات حوزه علمیه در راستای بهره‌مندی متقابل از خدمات یکدیگر میان دکتر محمد علی کیانی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حجت‌الاسلام حائری، مدیر کل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه خراسان رضوی، به امضا رسید.

تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی جامعه هدف، ارتقای سلامت اساتید و کارکنان و طلاب حوزه از طریق برنامه خود مراقبتی سازمانی، ترویج سبک زندگی سالم از طریق ارائه آموزش‌های لازم به جامعه هدف، بهره‌مندی طرفین از ظرفیت‌های یکدیگر از قبیل توانمندی‌های فکری، تجربی، آموزشی و پژوهشی، همکاری در برگزاری مشترک دوره‌های آموزشی، همایش‌ها، سمینارها، میزگردها و کارگاه‌های آموزشی و تولید محتواهای آموزشی، بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت طلاب و روحانیون به منظور ارتقاء فرهنگ سلامت در جامعه و افزایش آگاهی در زمینه طب ایرانی در جامعه هدف از جمله مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن تاکید شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این مراسم نیز اظهار کرد: این تفاهم‌نامه در راستای گسترش همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های فکری، تجربی، آموزشی و پژوهشی طرفین منعقد شده است.

وی با بیان اینکه در دوران همه گیری ویروس کرونا و به ویژه در ماه‌های اخیر همکاری‌های موثر و مشترک میان حوزه و دانشگاه شکل گرفته است خاطر نشان کرد: روحانیون و طلاب ظرفیت بسیار مناسبی در حوزه پیشگیری و ارتقاء سواد سلامت جامعه و اطلاع رسانی در این زمینه دارند.

کیانی نشان کرد: استفاده از ظرفیت اساتید حوزه و دانشگاه در سرفصل‌های آموزشی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک از دیگر اهداف این تفاهم نامه است که در این راستا کمیته‌هایی در این زمینه تشکیل می‌شود تا بتوان اهداف تفاهم‌نامه را به شکل عملیاتی و کاربردی مورد استفاده قرار داد.

انتهای پیام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *