خانه میانراهی؛ کلید زندگی سالم معتادان بهبودیافته
ایسنا/زنجان دادستان زنجان گفت: در راستای جلوگیری از آلوده شدن مجدد معتادان بهبودیافته که پس از ترخیص، مکانی برای اسکان ندارند تا زمان پذیرش خانواده باید خانه میانراهی هر چه سریعتر راهاندازی شود.
حجتالاسلام محسن کرمی صبح امروز (۲۴ اسفندماه) در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، جمعآوری معتادان متجاهر در استان زنجان در هالهای از ابهام قرار گرفت و دستورالعملها بر مبنای جمعآوری نکردن معتادان بود، ولی استان زنجان نیز تقریبا همزمان با طرح آزمایشی پیشبینی شده جمعآوری معتادان در استان تهران، این ریسک مدیریتی را انجام داد و معتادان را با موفقیت جمعآوری کرد.
وی با بیان اینکه تعریف معتاد متجاهر بر روی کاغذ آسان بوده ولی در واقعیت بسیار سخت است، زیرا تعریف در انطباق مصداق دشوار بوده به طوری که گاهی اوقات نظرات افراد متخصص نیز در این زمینه متفاوت است، افزود: در استان زنجان حضور خانواده، وضعیت بومی و یکسری از مسائل و مشکلات موجود در بحث معتادان را بافت سنتی مدیریت میکند.
این مسئول با تاکید بر اینکه تعداد معتادان متجاهر استان باید به دقت بررسی شود و براساس آن برای زنجان سهمیه گرفته شود، تصریح کرد: اکنون گروهها به لحاظ محدودیت جمعیتی ریزش زیاد داشتند، بنابراین در حال حاضر باید گروههای همتا تقویت شوند و مشکلات موجود باید حل شود.
دادستان زنجان با تاکید بر لزوم راهاندازی خانه میانراهی در استان زنجان، ادامه داد: بخشی از بار خانه میانراهی را کمپ و بخش دیگر را شلتر تحمل میکند، زیرا دولت هزینهای برای نگهداری معتادان بهبودیافته در کمپ و جلوگیری از آلوده شدن مجدد آنان پرداخت میکند، همچنین برخی از این افراد شرایط بیرون رفتن ندارند، بنابراین راهاندازی خانه میانراهی پیونددهنده معتاد بهبودیافته با خانواده است.
کرمی با بیان اینکه بحث جرایم و آلوده شدن مجدد معتادان پس از ترخیص آنان از کمپها جدی است، خاطرنشان کرد: ادارهکل بهزیستی استان در بحث معتادان نباید زیاد درگیر مسائل مالی شود و سایر دستگاههای ذیربط باید از لحاظ مالی یاری کنند و بنا نیست به اعتبارات نگاه کنیم و نباید نگرش در خصوص بحث معامله مالی با بحث درمان و امنیت استان داشته باشیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۵ طرح جمعآوری معتادان متجاهر به صورت میدانی در استان زنجان انجام شده است، اظهار کرد: در حاضر در مرکز دو اسب، ۲۴۹ نفر، مرکز زنان، ۴۹ نفر، مرکز ترنم باران، ۹۲ نفر و در مجموع ۳۹۰ نفر در این سه مرکز نگهداری میشوند.
فاطمه رضایی با اشاره به بحث نگهداری معتادان در مراکز به مدت یک سال، خاطرنشان کرد: دستگاههای ذیربط در خصوص نگهداری معتادان متجاهر استان و محل نگهداری آنان در بحث قرنطینه مساعدت معنوی و مادی را داشته باشند، زیرا فعلا مشخص نیست تا چه زمانی نگهداری معتادان تمدید شود تا استان پاکی را در حوزه معتادان داشته باشیم؛ همچنین شهرداری زنجان نیز در خصوص مرکز امید منتظران مساعدت لازم را برای ۲۰۰ نفر ظرفیت داشته باشد.
منبع:ایسنا