خانه گفتمان معماری و شهرسازی مشهد ایجاد شود/ سیمای شهری آشفته شایسته مشهد و زائرانش نیست
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد گفت: ضروری است تا هرچه سریعتر فرهنگ گفتوگو و تبادل نظر و خانه گفتمان معماری و شهرسازی، به همت مدیریت شهری برپا شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدهادی مهدینیا امروز در نطق پیش از دستور پنجاه و هفتمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، با بیان اینکه «در آستانه زادروز ستاره درخشان فرهنگ و معماری سرزمین اسلامی ایران حکیم شیخ بهایی و گرامیداشت مقام معمار هستیم»، اظهار کرد: معماری ایرانی علمدار سلسلهای است حیرتانگیز و جانبخش در طول تاریخ پرافتخار تمدن اسلامی این سرزمین که اینک از کاروان بزرگانی چون شیخ بهایی، در منزل روزگار ما به میراث رسیده است.
وی ادامه داد: تولید صحیح، خردمندانه، مهندسی و ارزشمند معماری از یک سو متضمن پدیداری شهری پررونق و آسوده خاطر برای شهروندان است و از دیگر سو عاملی برای روشن نگاه داشتن چراغ مدیریت شهر بر پایه درآمدی شفاف، سلامت و پایدار و این دستآورد بدیهی و گرانقدر محقق نخواهد شد مگر به واسطه یک گردش کار تسهیل شده و آسان در حوزه معماری و شهرسازی. تسهیل فرآیندها در سایه قانون و ایجاد وحدت رویه در صدور مجوزهای تولید ساختمان، پرهیز از تصمیمات و رفتارهای جزیرهای و کدر که امروز با ملاک عمل قرار گرفتن بیش از 30 نسخه طرح تفصیلی صورت می پذیرد.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد بیان کرد:همکاری و پیوستگی دادهای ضوابط و مقررات در دیگر نهادهای مرتبط با تولید ساختمان، نظیر سازمان نظام مهندسی، اگر چه یک وظیفه قانونی و امر مسلم در حوزه مدیریت شهری است، اما در سال جاری که بنا بر گفتار رهبر معظم انقلاب سال رئونق تولید نامگذاری شده است ، یک فرض مسلم و یک هدف قطعی در رونق بخشی به تولید ساختمان برای مدیریت شهری و دیگر متولیان آن است.
هادینیا افزود: به عنوان نمایندگان مردم مشهد در شورای اسلامی شهر باید تاکید و ابرام پیوسته داشته باشیم به تعیین تکلیف قطعی و نهایی طرح تفصیلی مشهد و ارایه اسنادی روشن و ضوابطی شفاف در این زمینه. ضوابطی که رابطهای مستقیم و پیوسته و درهم تنیده با مفهوم شفافیتهای ستادی و قانونی دارد و از دالانهای ناپیدا و درهای بسته تفاسیر چندگانه قانون، به دور است.
وی خاطرنشان کرد: مشهد به واسطه برکت حضور خورشید هشتم امامت و با توجه به حضور زائران و عاشقان آن حضرت، ناگزیر است از مهیا بودن و توانمندی و پویایی در پاسخگوییهای شهری و شهروندی در تمام گسترههای شهر از محیط زیست تا حمل و نقل و اقتصاد و ارائه خدمات شهروندی.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد تصریح کرد: ضروری است تا بدنه و گردش کار پهن و کند صفهای شهرداری به سوی چالاکی رفتاری و ابزارهای هوشمند، مجهز شود.هم زمان ضروری است برای دست یافتن به یک کلانشهرقرن بیست و یکم و براساس نیازمندیهای تولید معماری، ضوابط بلندمرتبه سازی در شهر مشهد از پس سالها سردرگمی و تشکیک بیرون آمده و در قالب سندی جامع و مدون و مشخص بر پایه وحدت رویهای شفاف و روشن و با عملکردی کارآمد و پویا و روان به کلیه حوزههای معماری و شهرسازی و جامعه تولید ساختمان درسالِ رونق تولیدابلاغ گردد.
وی افزود: در این شهر خسارتدیدن هر روزه از سیما و منظری آشفته و مغشوش و به دور از بنمایههای هویت ایرانی-اسلامی شایسته شهروندی ما و زائرانش نیست. تعیین تکلیف در این امر مهم و یاری گرفتن از جامعه متخصصان و دانشگاهیان حوزه معماری و شهرسازی به ویژه در گستره معماری ایرانی-اسلامی و عهد بستن در بکارگیری ضوابطی شفاف در الگوهای تدوین شده ضرورتی است متناسب مشهد و در قامت شهری که مدفن حکیم بهایی است.
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد اظهار کرد: در این راستا ضروری است تا هرچه سریعتر فرهنگ گفتوگو و تبادل نظر و خانه گفتمان معماری و شهرسازی، به همت مدیریت شهری برپا شود؛ چرا که شهر رضوی شایستهترین شهر برای داشتن معماریهایی مبتنی بر هویت معماری اسلامی است که همواره ریشه در گذشته و نگاه به آینده داشتهاند.
وی ادامه داد: شایسته است تا شهری که مدفن شیخ بهایی است، پایتخت معماری هویتمند امروز ایران اسلامی باشد و چراغ اتاقهای گفتوگو پیرامون معماری و شهرسازیاش همیشه روشن و تابناک بماند.