معاون وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی گفت: طرح وفاق برای تسهیل خدمت رسانی به سیل زدگان اجرا میشود، که در این طرح تسهیلاتی با اقساط بلند مدت و نرخ چهار درصد که سقف آن 50 میلیون ریال است به سیلزدگان پرداخت میشود.
به گزارش ایسنا، منطقه ایلام، صبح امروز «محمد جعفر کبیری» معاون تعاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و «حجتالله مهدیان» رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک توسعه تعاون برای بازدید ازمناطق سیلزدهی استان، وارد ایلام شدند و قبل از عزیمت به این مناطق با استاندار ایلام دیدار کردند.
به گزارش ایسنا، منطقه ایلام «کبیری» در این دیدار اظهار کرد: در قالب طرح امید تا سقف 500 میلیون ریال برای تأمین لوازم خانگی در اختیار سیل زدگان قرار میگیرد و هر فردی که درخواست بدهد، میتواند از این وام استفاده کند .
وی با بیان اینکه نرخ این تسهیلات از نرخ بازار کمتر است و اگر در روزهای آینده تسهیلات ارزان قیمت از سوی دولت اختصاص یابد نرخ این وام را کاهش میدهیم، ادامه داد: به طور طبیعی بحرانها چند مرحله دارند که بعد از گذشتن از مرحله بحران و عبور از مشکلات، بحث احیای اشتغال از دست رفته و تأمین معیشت پایدار آسیب دیدگان مطرح است و وزارت کار از همان مرحله اول با تهیه و تأمین بستههای غذایی، دارویی و بهداشتی در این حادثه حضور داشت .
معاون وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی گفت: طرح وفاق نیز برای تسهیل خدمت رسانی به سیل زدگان اجرا میشود، که در این طرح تسهیلاتی با اقساط بلند مدت و نرخ چهار درصد که سقف آن 50 میلیون ریال است در اختیار سیل زدگان قرار میگیرد اما اقساط ماهیانه آن را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت میکند .
کبیری گفت: این وزارتخانه ساخت مجدد 150 خانه روستایی سیل زده را متعهد شده و 32 هزار فقره تسهیلات به استان های سیل زده در کشور با بهره کم را به استانهای سیلزده پرداخت خواهد کرد.
«حجتالله مهدیان» رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک توسعه تعاون نیز اظهار کرد: از زمان جاری شدن سیل در برخی استان های کشور هیچ تکلیفی از سوی بانک مرکزی برای ما تعیین نشد اما این بانک یک هزار و 250 میلیارد ریال تعهد به هفت استان کشور به خود اختصاص داد .
وی با بیان اینکه این تسهیلات شامل 400 فقره وام جعاله تعمیر مسکن با سقف 150 میلیون ریال و 500 میلیون ریال تسهیلات در قالب طرح امید برای خرید لوازم منزل مشروط به خرید کالای ایرانی است، تصریح کرد: این بانک متعهد شده 11 هزار فقره تسهیلات در کل کشور با اعتبار 1250 میلیارد ریال پرداخت کند .
مهدیان تصریح کرد: تاکنون 300 میلیون ریال برای کمک نقدی به ایلام صورت گرفته و 300 میلیون ریال دیگر نیز به این استان کمک خواهیم کرد و 400 میلیون ریال نیز به مددجویان بهزیستی، کمیته امداد و خانواده های شهدا و ایثارگران پرداخت می شود که در صورت عدم پرداخت اقساط این تسهیلات از مستمری یا یارانه آنان برداشت میشود .
«قاسم سلیمانی دشتکی» استاندار ایلام نیز، در این دیدار ضمن قدردانی از خانواده بزرگ تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کشور و استان در جریان کمک به سیلزدگان، اظهار کرد: با تمهیدات پیشگیرانه راه سیل را سد کردیم و اگر این مهم انجام نمی شد خسارات جانی حتمی بود.
وی افزود: در حین حادثه نیز به سرعت وارد کار شدیم و بعد صدا مردم استان را به گوش مسئولان کشور رساندیم و خروجی آن تا امروز حضور بیش از ۲۸ هیئت بلند پایه کشوری و لشکری به مناطق سیل زده استان بود و خوشبختانه این رفت و آمد ها نتایج مثبتی برای مناطق سیل زده در پی داشته است.
استاندار ایلام در ادامه از ایجاد ستاد بازسازی و بازتوانی مناطق سیل زده استان خبر داد و گفت: در این ستاد با همسو کردن دستگاه های امداد رسان و خدماتی در جهت کمک به سیل زدگان و رفع نیازهای ضروری آنها در مرحله اول اقدام فوری می شود.
وی ادامه داد: همچنین ترمیم جاده های عشایری و روستایی بعلاوه جابجایی سیل زدگان و اسکان آنان در مناطق امن در دستور کار فوری این ستاد قرار دارد.
سلیمانی دشتکی در بخش دیگری از صحبت هایش به مقوله اربعین پرداخت و گفت: در اربعین سال گذشته یک حماسه رخ داد و این مهم کار ما را در اربعین امسال سخت تر می کند چراکه انتظار می رود از سال گذشته بهتر عمل شود و این مهم با حذف ویزا که باعث افزایش تردد معنا دار در مرز می شود سخت تر می گردد.
وی ابراز امیدواری کرد که در اربعین پیش رو باز مردم و مسئولان حماسه خواهند ساخت، افزود؛ در اربعین سال ۹۷ بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از ایلام و مرز مهران تردد داشتند و با برداشته شدن ویزا پیش بینی می شود که این میزان به مرز ۵ میلیون نفر برسد. منبع: ايسنا