خرده مالکی باغات چای از چالش های چای کشور
رییس سازمان چای کشور گفت: ایجاد باغات چای در اراضی شیبدار موجب کنترل سیلاب می شود.
به گزارش ایسنا-منطقه گیلان،حبیب جهانساز در جلسه چای کشور که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد، گفت: در حال حاضر 200هزار نفر به صورت مستقیم به تولید چای مشغولند و 70درصد این افراد اقتصادشان صرفا وابسته به چای است.
وی افزود: گیلان از نظر زیست محیطی شکننده است و تولید محصولاتی همچون چای به خصوص در اراضی شیبدار کمک شایانی به این حفظ محیط زیست می کند.
جهانساز ادامه داد: امسال میزان بارندگی 38درصد بیشتر از سال گذشته بوده است و ایجاد باغات چای در اراضی شیبدار می تواند به آبخیزداری استان به خصوص در جلوگیری از سیلاب نقش موثری ایفا کند.
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه یکی از چایکاران استان اقدام به تغییر آرایش ردیف های باغ چای خود کرده است، خاطرنشان کرد: چنین اقداماتی در جلوگیری از فرسایش خاک برخی از مناطق گیلان بسیار تاثیرگذار است.
جهانساز تصریح کرد: سال گذشته 58 هزارتن چای داخلی به 10 کشور جهان صادر شد و این میزان نسبت به سال 96 با رشد مطلوبی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه توسعه مکانیزاسیون موجب کاهش هزینه های تولید می شود، خاطرنشان کرد: با ماشینی کردن تولید چای در باغات جوانان بیشتری به باغات برای تولید چای وارد خواهند شد.
جهانساز گفت: 18میلیارد تومان تسهیلات به چایکاران و 5میلیارد و 700میلیون تومان در اختیار کارخانجات قرار گرفته است و امسال نیز اعطاء تسهیلات ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان چای کشور، خرده مالکی و عدم پرداخت به موقع برگ قیمت برگ سبز چای از چالش های چای کشور است.
وی نواسانات قیمت ارز، عدم بهره مندی چایکاران از منافع حاصل از فروش چای و تولید ناکافی برای تامین نیاز کشور را از دیگر چاش های این محصول عنوان کرد.منبع: ايسنا