اخبار

خشم جانسون از اینکه ماکرون ایرلند شمالی را بخشی از بریتانیا ندانست

خشم جانسون از اینکه ماکرون ایرلند شمالی را بخشی از بریتانیا ندانست

بر اساس گزارش‌ها نخست وزیر انگلیس از این که امانوئل ماکرون در جریان مذاکرات انجام شده در اجلاس گروه هفت، ایرلند شمالی را جزئی از بریتانیا نخوانده، خشمگین شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه تلگراف، به گفته یک منبع دولتی بریتانیا، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس تلاش کرده در توضیح ناخرسندی‌اش از پروتکل ایرلند شمالی از امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بپرسد در صورتی که سوسیس‌های شهر تولوز فرانسه نتوانند به شهر پاریس پایتخت این کشور منتقل شوند، او چه کار می‌کند.

بر اساس این گزارش، رئیس جمهور فرانسه متقابلا در پاسخش استدلال کرده که این مقایسه کارکرد ندارد زیرا پاریس و تولوز هر دو بخشی از یک کشور هستند و اینگونه این منظور نادرست را رسانده که ایرلند شمالی بخشی از بریتانیا نیست.

جانسون نیز بعد از این دیدار خطاب به دستیارانش از بابت این صحبت بهت خود را ابراز کرده و بعدا نیز به هنگام مصاحبه با اسکای نیوز در اشاره به این اظهار نظر گفت، برخی رهبران باید این را “وارد سرشان کنند” که بریتانیا یک “کشور واحد” است.

این اشتباه بعد از آن مشخص شد که جانسون در جریان اجلاس گروه هفت در کورنوال انگلیس، مذاکراتی صبحگاهی را ابتدا با ماکرون و بعدا با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا داشت.

این دیدارها به جای رقم زدن یک تحول در مناقشه مربوط به بازرسی‌های گمرکی در ایرلند شمالی، منجر به موجی از نشستهای رسانه‌ای انتقاد آمیز از سوی همه طرفها شد.

یک منبع نزدیک به ماکرون گفت، او به جانسون گفته که “لازم است یک شروع مجدد در روابط فرانسه-بریتانیا وجود داشته باشد” اما تنها در صورتی که “او سر قولش به اروپایی‌ها باشد”.

همچنین گزارش شد که مرکل نیز گفته با یافتن راه حل‌های “عمل گرایانه” برای وضعیت ایرلند شمالی موافق است اما نمی توان بر سر خود پروتکل مذاکرات مجدد داشت.

همچنین فون درلاین و میشل نیز به جانسون گفتند، “باید صحبت‌ها درباره ایرلند شمالی تعدیل شوند” و توئیت کردند: “هر دو طرف باید چیزی را که ما بر سرش توافق کردیم اجرا کنند. و اتحادیه اروپا در این مورد اتحاد کامل دارد”.

پروتکل ایرلند شمالی برای اجناسی که از بریتانیا وارد ایرلند شمالی می‌شوند بازرسی‌های گمرکی قرار داده تا جلوی اعمال مرز سخت بر جزیره ایرلند گرفته شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *