اخبار 31

خطر بروز کدام بیماری‌های دامی پس از “سیلاب‌” وجود دارد؟

خطر بروز کدام بیماری‌های دامی پس از "سیلاب‌" وجود دارد؟

ایسنا/کرمانشاه سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به بالا بودن احتمال شیوع بیماری‌هایی مثل شاربن، آنتروتوکسمی، تب برفکی و… بعد از وقوع سیل، از برنامه ‌یزی برای مقابله با این بیماری‌ها در مناطق دچار سیلاب خبر داد.

شاهرخ یارویسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به واکسیناسیون حدود 53 هزار راس دام علیه بیماری شاربن در شهرستان‌های دچار سیلاب و آبگرفتگی استان کرمانشاه افزود: این بیماری یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده که فوق العاده مهلک و کشنده است  و در برنامه داریم که کار واکسیناسیون دام را تا حدود 300 هزار راس دام برای ایجاد مصونیت در برابر شیوع احتمالی این بیماری ادامه دهیم.

یارویسی ادامه داد: همچنین از ابتدای وقوع سیلاب‌ ها در سطح استان 10 هزار و 500 راس دام سبک و 4350 راس دام سنگین استان علیه تب برفکی واکسینه شده‌اند. ضمن اینکه 119 هزار و 200 راس دام سبک هم علیه آنتروتوکسمی واکسینه شده‌اند.

سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به واکسیناسیون 251 هزار راس نشخوارکنندگان استان در مناطق دچار سیلاب علیه بیماری‌های آبله و طاعون، افزود: کار واکسیناسیون دام‌ها در مناطق دچار آبگرفتگی و سیلاب استان کماکان ادامه دارد.

یارویسی در ادامه اشاره‌ای هم به اقدامات انجام گرفته در راستای ضدعفونی کردن اماکن دامی در شهرستان‌هایی که دچار سیلاب شده‌اند داشت و افزود: با استفاده از 800 لیتر سم 14 هزار و 581 مترمربع از جایگاه‌های دام استان در شهرستان‌هایی که دچار سیلاب شده‌اند، ضدعفونی شده است.

وی افزود: همچنین بدن 47 هزار و 500 راس دام و 125 هزار مترمربع از جایگاه‌های دامی استان در مناطقی که دچار آبگرفتگی و سیلاب شده‌اند سمپاشی شده است.

وی ادامه داد: همچنین کارهای درمانی روی 2151 راس دام سبک و 169 راس دام سنگین نیز در شهرستان‌های دچار سیلاب استان انجام گرفته است.

سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه  با اشاره به تلف شدن 574 راس دام سبک و 20 راس دام سنگین در سیلاب‌های ناشی از بارندگی‌های شدید رخ داده در استان کرمانشاه، افزود: همه این دام‌ها دفن بهداشتی شده‌اند.

یارویسی ادامه داد: سیلاب‌های اخیر همچنین باعث تلفات 18 هزار و 820 قطعه  طیور گوشتی مرغداری‌های شهرستان های سیل‌زده استان کرمانشاه در پی ورود آب به برخی از مرغداری‌ها شد که همگی این طیور هم دفن بهداشتی شدند.

یارویسی اشاره‌ای هم به تلفات آبزیان در جریان سیلاب‌های اخیر در استان کرمانشاه داشت و افزود: سیلاب‌ها باعث تلفات 129 هزار و 540 قطعه‌ای آبزیان پرورشی استان شده که عمده این آبزیان به وزن 32 تن از نوع ماهیان سردابی بوده  که کار دفن بهداشتی این آبزیان بجز در مواردی که آب آبزیان را با خود برده انجام شده است.

سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: بارندگی‌های شدید همچنین باعث وارد آمدن خسارت به 450 کندوی زنبور عسل در استان کرمانشاه شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *