ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کانونآفات ملخ در گذشته کم بود اما اکنون نه تنها در کردستان بلکه در نقاط مختلف ایران توسعه پیدا کرده و در این راستا باید اساسی کار کرد.
محمد فرید سپری، در سومین جلسه ستاد گیاه پزشکی استان کردستان که با حضور معاونین ستادی و مدیران استان برگزار شد اظهار کرد: شرایط ناپایدار جوی، بارش پایین برف و باران و گرمی هوا شرایط سختی برای اراضی کشاورزی به وجود آورده است.
وی با اشاره به وجود احتمال گرمتر شدن هوا تا ۱۵ اسفند افزود: این شرایط باعث میشود که شرایط سن غلات تغییر پیدا کند ضمن اینکه در سالهای گذشته درصد تلفات بیشتر بود اما در سالجاری درصد تلفات سن پایین است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: با توجه به افزایش وزن سنهای مادر و امکان طغیان آنها، باید برای مقابله با آن اقدامات لازم پیش بینی و به موقع مبارزه انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت گندم تولیدی استان کردستان یادآور شد: کیفیت گندم خیلی مهم است لذا در این راستا مبارزه با علف هرز، مبارزه با آفات و بیماریها به ویژه سن و بحث تغذیه مزارع باید به موقع انجام شود.
سپری خاطرنشان کرد: نباید از ملخ که سالانه خسارات فراوانی در مزارع و اراضی کشاورزی کشور ایجاد میکند، غافل شد.
وی عنوان کرد: کانون آفات ملخ در گذشته کم بود اما اکنون نه تنها در کردستان حتی سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران، زنجان و آذربایجان غربی توسعه پیدا کرده لذا در این راستا باید اساسی کار کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: ترویج و حفظ نباتات باید با ارائه یک برنامه اساسی و از پیش تعیین شده با یک همت جدی اقدامات اساسی را انجام دهد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر تأمین سلامت غذایی در خصوص تولید محصولات کشاورزی سالم گفت: با وجود مشارکت کشاورزان در مبارزه با علفهای هرز و آفات باید از ظرفیتهای موجود مردم بیشتر استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: بر اساس جمع بندی گزارشات در سطح شش هزار و ۶۱۶ هکتار استان در سال جاری با موش صحرایی مبارزه صورت گرفته است.
سپری افزود: همچنین در سال گذشته با خرید هزار کیلوگرم سم فسفر دوزنگ و ۱۵۰ کیلوگرم سم ارسالی سازمان حفظ نباتات و استفاده از ذخیره موجودی شهرستانها کنترل جوندگان مدیریت شد.
وی تاکید کرد: با احتساب سطح مبارزه معادل سال گذشته به میزان هزار و ۵۰۰ کیلوگرم سم فسفر دوزنگ نیاز خواهد بود که با توجه به شرایط دمایی سال جاری باید در اسرع وقت تهیه و توزیع شود.
سپری در ادامه اظهار داشت: میانگین مصرف سموم در اراضی کشاورزی کردستان با توجه به ۸۱۳ هزار و ۳۴۷ هکتار سطح زیر کشت به طور متوسط سالانه ۶۴۱ گرم در هکتار است که از میانگین کشوری بسیار پایینتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: از جمع کل اراضی استان ۷۱ درصد به کشت گندم و جو اختصاص دارد و حدود ۵۲ درصد از کل سموم مصرفی استان جهت مبارزه با آفت سن گندم به کار گرفته میشود.
سپری افزود: ۷۲ درصد از علف کش مصرفی استان برای کنترل علفهای هرز گندم و ۹۳ درصد قارچ کش مصرفی استان به صورت ضدعفونی بذر در محصول گندم مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا