اخبار 37

خلاقیت و نوآوری لازمه کارآفرینی است

خلاقیت و نوآوری لازمه کارآفرینی است

ایسنا/کردستان به گفته معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کردستان، کارآفرینی با ایجاد فرصت‌های شغلی، تولید ثروت و بهبود شرایط اقتصادی زمینەای برای ارتقای سطح فرهنگ در جامعه است.

مجید آوج امروز (4اسفند) در وبینار آشنایی مدیران تعاونی‌ها و فارغ التحصیلان دانشگاهی با موضوع  تعاون و انجام کارهای جمعی و گروهی در قالب شرکت های تعاونی که با همکاری جهاددانشگاهی استان و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد؛ با اشاره به اینکه کارآفرینی فرآیند تاسیس یک کسب و کار بر مبنای فکر و ایدە است، اظهار کرد: در عرصە جهانی افراد خلاق و نوآور بە عنوان کارآفرین منشا تحولات بزرگی در عرصە تولید و خدمات هستند؛ حتی شرکت‌های بزرگ جهان نیز برای حل مشکلات خود بە کارآفرینان مراجعە می‌کنند زیرا چرخ‌های توسعە اقتصادی با توسعە کارآفرینی بە حرکت در می‌آید.

آوج بیان کرد: امروزه شرایط اقتصادی کشور بە گونەای است کە نیاز جامعه به ایجاد و توسعە کسب و کارها بیشتر احساس می‌شود و لازم است کە در این شرایط دولت بر روی کارآفرینی سرمایە‌گذاری و با تربیت کارآفرینان روند ایجاد درآمد و اشتغال زایی را بهبود بخشد.

وی عنوان کرد: کارآفرین کسی است کە نوآوری خاصی داشتە باشد و این نوآوری می‌تواند در ارائە محصولات جدید، ارائە یک خدمت، طراحی یک فرایند نوین و یا حتی نوآوری در رضایت مشتری نمود پیدا کند.

آوج ویژگی‌های یک کارآفرین را اینگونه برشمرد و افزود: از جملە ویژگی‌های یک کارآفرین میتوان بە استقلال طلبی، خلاقیت و نوآوری، متعهد بودن، استفادە از فرصت‌ها، داشتن هدف، سخت‌کوشی و تلاش‌گرا بودن و تمرکز بر برنامەهای پیش‌رو را نام برد.

وی ادامه داد: کارآفرینی در جامعە عاملی برای ترغیب و تشویق سرمایەگذاران بە سرمایە‌گذاری، تحریک حس رقابت، تغییر و تحول، ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت زندگی در جامعە است.

آوج در خصوص تصورات غلط رایج در بحث کارآفرینی گفت: اینکە از نظر عموم مردم کارآفرینی موفق نیازمند یک ایدە بزرگ و یا اینکه کارآفرینی کار سادەای است تصورات غلطی است کە در خصوص کارآفرینی وجود دارد.

به گفته وی، کارآفرینی فرهنگ نظام فکری است کە در رفتار افراد نمود پیدا می‌کند، و همچنین سبب تغییر نگرش کلی در شیوە زندگی است.

به عقیده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کردستان، ارتباط بین فرهنگ و کارآفرینی از جهت تاثیرکارآفرینی بر تحولات فرهنگی جامعە و یا بستر فرهنگی جامعە برای پذیرش و رشد کارآفرینی قابل بحث است.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بە طور کلی کارآفرینی با ایجاد فرصت‌های شغلی، تولید ثروت و بهبود شرایط اقتصادی زمینەای برای ارتقای سطح فرهنگ در جامعه است.

مجید آوج در خصوص نقش خانوادە در توسعە کارآفرینی عنوان کرد: کارآفرینی فرآیندی اکتسابی است که خانوادە در شکل‌گیری این فرآیند نقش اساسی دارد؛ زیرا خانوادە میتواند موجبات پویایی و تحرک فرزندان ورود آن‌ها بە جامعە را مهیا کنند.

وی ادامه داد: نقش خانوادە بە عنوان کانون خلاقیت و نوآوری در افراد از بدو تولد تا شکل‌گیری شخصیت کودک بسیار موثر است لذا تلاش والدین در عرصەهای اقتصادی نتایج مثبتی بە دنبال دارد و این امکان را بە فرزندان خود میدهد کە جوانان ایدەهای خود را در خانوادە مطرح و از تجربیات آنها استفادە کنند.

آوج در خصوص ایجاد خلاقیت در شرکت‌های تعاونی افزود: توسعە خلاقیت و نوآوری در شرکت‌های تعاونی  نیازمند برنامە‌ریزی، آموزش، حمایت، مدیریت، نظارت و پیگیری است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کردستان عنوان کرد: ایدەهای جدید با اندیشیدن بە دست می‌آید بە گونەای کە در آن ذهن بە طور عمیق با مسئلەدرگیر و جنبەهای متفاوت و اقسام مختلف آن را در نظر گرفته و پردازش می‌کند.

به گفته وی، منشا فکر و ایدە جدید قوە تصور و خیال است کە از این طریق سرنخ‌های بە دست آمدە مورد ارزیابی قرار گرفته و بهم ربط دادە می‌شوند تا بهترین فکر و ایدە بە دست آید؛ بنابراین لازم است فرایند خلاقیت کە از تفکر و اندیشە سرچشمە میگیرد در دوران کودکی آموزش دادە شود.

آوج دانشگاه را زمینه‌ای برای توسعه خلاقیت و نوآوری دانست و تاکید کرد: دانشگاە باید بستری برای توسعە خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها باشد کە این فرآیند نیازمند وجود فرهنگ تفکر، اندیشە، آزاد اندیشی و مهم‌تر از این‌ها وجود نظام نوآوری و خلاقیت و مدیریت خلاقانە بە شیوەهای جدید است.

وی خاطرشان کرد: یک فرد برای کارآفرینی در ابتدا نیازمند ارادە و پشت کار، پیدا کردن شغل متناسب با خود، برنامەریزی مناسب، مخاطب شناسی، مدیریت امور مالی و تبلیغات است.

آوج در پایان یادآور شد: کارآفرینی از آن جهت که پیامدهای مثبت اجتماعی و اقتصادی بسیاری را بە دنبال دارد، مورد توجە اندیشمندان و سیاستگذاران در اغلب کشورها قرار گرفتە است زیرا کارآفرینی سبب خلق محصولات و خدمات جدید، توسعە تکنولوژی‌های جدید، کشف بازارهای تازە، خلق ثروت، ایجاد اشتغال، رشد و توسعە اقتصادی و افزایش سرمایە اجتماعی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *