ایسنا/کرمان رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به کمبود برخی اقلام کالایی در بازار با وجود تولید متناسب با نیاز، تاکید کرد: اقدامات دلالان در حوزه بازار مردم را به شدت آزار می دهد و دادستان ها نباید اجازه دهند که دلالان در بازار تولید و عرضه دخالت کنند زیرا اقدامات دلالی اخلال جدی به نظام اقتصادی کشور وارد می کند.
” یدالله موحد ” در نشست مشترک شورای معاونین دادگستری کل استان کرمان با روسای حوزه های قضایی و دادستان های استان به صورت ویدئو کنفرانس با اشاره به محورهای سخنان ریاست قوه قضاییه در دیدار اخیر با اعضای شورای عالی قضایی کشور و شورای قضایی استان ها، گفت: در این نشست ریاست قوه قضاییه اعتماد عمومی را بزرگترین سرمایه دستگاه قضایی دانستند و تاکید کردند که این مهم نباید مخدوش شود.
وی ادامه داد: رییس قوه قضاییه تاکید کردند هر کس به دستگاه عدلیه پناه آورد باید احساس کند که حقوق وی ستانده می شود و وای به روزی که کسی احساس کند، دستگاه قضایی حقوق او را نمی دهد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان افزود: تمامی همکاران، مدیران قضایی، دادستان ها و لایه های مختلف دستگاه قضایی خطاب فرمایش ریاست قوه قضاییه در حفظ و ارتقاء اعتماد عمومی هستند.
موحد تاکید کرد: لازم است در سطح استان، شهرستان ها و بخش ها؛ میزان رضایتمندی مردم از خدمات دستگاه قضایی به صورت مستمر بررسی شود و اگر در جایی با کاهش رضایت عمومی روبرو بودیم اقدامات لازم برای رفع مشکلات و خلاء های موجود انجام شود تا در نهایت رضایت مردم حاصل شود.
وی یادآور شد: قوه قضاییه با راه اندازی سامانه ای آنلاین از مراجعان بی دستگاه نظرسنجی کرده و میزان رضایتمندی آنها از خدمات دریافتی را مورد سنجش قرار می دهد که در این رابطه و بر اساس نظرسنجی های انجام شده تاکنون ۷۰ درصد مراجعه کنندگان به قوه قضاییه اعلام رضایت کردند که نقطه امید و مایه مباهات برای این گروه به شمار می رود.
رییس کل دادگستری استان کرمان، نظارت مستمر بر تداوم عملکرد خوب همکاران قضایی را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضائیه برشمرد و ادامه داد: باید توجه داشت که نظارت منافاتی با اعتماد ندارد و تمامی کارکنان دستگاه قضایی بر مبنای اعتماد کار خود را در این دستگاه شروع کردند اما نظارت برای حفظ اعتماد و استمرار آن همواره باید وجود داشته باشد.
موحد افزود: یکی از وظایف مهم همه مدیران حوزه های قضایی در کنار اقدامات مدیران حفاظتی تلاش برای حفظ سلامت کارکنان دستگاه قضایی است.
وی با تاکید بر این مطلب که کارکنان دستگاه قضایی در ردههای مختلف به صورت جهادگونه در حال ارائه خدمات هستند، تصریح کرد: قضات و کارکنان این دستگاه سرمایههای کشور هستند که کار دشوار قضایی را پیش میبرند و باید به مانند یک گوهر گرانبها از آنها حفاظت کرد زیرا اگر آسیبی به این حوزه وارد شود، نظام قضایی کشور و استان آسیب می بیند.
وی عنوان کرد: مدیریت بدون نظارت معنا ندارد و پیشگیری از انحراف و لغزش کارکنان باید همواره مورد اهتمام ویژه مدیران باشد و در زمان های لازم تذکرات مربوطه به افراد داده شود تا در فضایی غبارآلوده دچار خطا یا لغزش نشوند.
رییس کل دادگستری استان کرمان، توجه به ساز و کارهای مصالحه و انجام صلح و سازش را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضائیه برشمرد و گفت: یکی از سیاستهای کلان قوه قضاییه استفاده از جایگزین های دادرسی است تا از طریق سازوکارهای جایگزین دادرسی ورودی محاکم و مراجع را کاهش داده و فرهنگ صلح و سازش و مدارا در جامعه تعمیق بخشد که در زمینه تقویت شوراهای حل اختلاف و استفاده از ظرفیتهای مصلحین مورد تاکید قرار دارد.
موحد خاطرنشان کرد: استان کرمان در زمینه استفاده از ظرفیتهای مصلحین از استان های پیشرو در کشور به شمار می رود.
وی تعیین تکلیف پرونده های معوق را از مهم ترین برنامه های قوه قضاییه برشمرد و تاکید کرد: ریاست قوه قضاییه تاکید کردند که قدم ها و حرکت های خوبی در این زمینه آغاز شده اما نباید به وضعیت موجود قانع بود و در این راستا باید در استان کرمان پرونده های معوق با سرعت و با اتقان کامل منتهی به تصمیم قطعی شوند و درکنار آن اجازه ندهیم پرونده های جاری به پرونده های معوق تبدیل شوند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که بر اساس تاکید ریاست قوه قضاییه اعمال ماده ۴۷۷ برای جلوگیری از صدور احکام خلاف شرع بیّن در نظام قضایی کشور به عنوان یک امر احتیاطی مورد توجه قرار دارد، گفت: لازم است که با استفاده درست از ظرفیت های این بخش اجازه ندهیم حکمی خلاف بیّن شرعی و قانونی صادر شود.
موحد یادآور شد: باید توجه داشت که استفاده از ماده ۴۷۷ به معنای افزودن یک مرحله به مراحل دادرسی نیست و همچنین درخواست اعمال ماده ۴۷۷ مانع اجرای حکم نخواهد بود.
رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه تاکید ریاست قوه قضاییه بر ارائه آموزشهای تخصصی با قضات را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این رابطه قوه قضاییه بر اساس سند تحول قضایی به سمت تخصصی کردن دادرسی ها پیش می رود و تاکید ریاست قوه قضائیه این است که قضات علاوه بر دانش حقوقی با دانش های تخصصی لازم در حوزه های مختلف آشنایی نسبی و لازم برای دادرسی عادلانه را داشته باشند تا بتوانند عدالت را در جامعه محقق سازند.
وی خاطرنشان کرد: برمبنای تاکیدات ریاست قوه قضاییه نظارت بر ضابطان که از وظایف دادستان به شمار می رود باید به شکل هوشمندانه و مستمر دنبال شود.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان؛ توجه به حقوق عامه در همه عرصه ها به ویژه در حوزه انفال و حقوق مردم را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضائیه برشمرد تصریح کرد: در ایام پایانی سال که مردم بیش از سایر زمان ها در بازار حضور دارند؛ لازم است که دادستان ها به موضوع نظارت بر بازار توجه ویژهای داشته باشند و به صورت جدی به این موضوع ورود کنند.
موحد ادامه داد: اقدامات قضایی در عرصه حفاظت از حقوق عامه در حوزه بازار و برخورد با اقدامات دلالی در حوزه بازار برای مردم امیدآفرین و در سلامت بازار تاثیرگذار است.
وی با اشاره به کمبود برخی اقلام کالایی در بازار با وجود تولید متناسب با نیاز، تاکید کرد: اقدامات دلالان در حوزه بازار مردم را به شدت آزار می دهد و دادستان ها نباید اجازه دهند که دلالان در بازار تولید و عرضه دخالت کنند زیرا اقدامات دلالی اخلال جدی به نظام اقتصادی کشور وارد می کند.
رییس کل دادگستری استان کرمان، برنامه ریزی و حرکت بر مدار برنامه را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضائیه دانست و گفت: برنامه ریزی در حوزه کار قضایی همواره مورد توجه بوده و در سند تحول قضایی نیز بر موضوع برنامهریزی تاکید ویژه انجام شده است.
موحد با اشاره به اینکه برنامه های دستگاه قضایی در سطح استان، شهرستان، شعبه و شخص (هر یک از خدمت گزاران عرصه عدالت) در سال ۱۴۰۰ باید مشخص باشد، گفت: با توجه به فرمایشات ریاست قوه قضاییه، حرکت بدون برنامه به مانند کشتی بدون هدف و بدون ناخداست که در دریا سرگردان خواهد بود و حرکت بدون برنامه دستگاه قضایی نیز موجب سرگردانی آن خواهد شد.
وی یادآور شد: در استان کرمان طی سال های اخیر همواره تلاش شده که با مشخص کردن اهداف، از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب حرکت شود و در این رابطه برای سال آینده نیز برنامه مشخصی در چارچوب سند تحول قضایی در این استان تدوین و اجرایی خواهد شد.
وی کاهش ۸ درصدی ورودی پرونده ها به دادگستری استان کرمان در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: ریاست قوه قضاییه به موضوع پایش امور زندانیان تاکید ویژهای داشتند و فرمودند که گامهای بلندی در این زمینه انجام شده در راستای اجرای این طرح ۱۷ هزار زندانی در سطح کشور آزاد شده اند و در استان کرمان نیز تعداد قابل توجهی از مددجویان زندان ها از مزایای اجرای این طرح بهره مند شدند.
عالی ترین مقام قضایی استان کرمان، کاهش جمعیت کیفری زندانها را یکی از برنامههای اصلی دستگاه قضایی در سال آینده برشمرد و گفت: توجه به اجرای بخشنامه ها و دستورالعمل ها همواره مورد تاکید قرار دارد.
موحد یادآور شد: براساس تاکیدات ریاست قوه قضاییه شرط قضاوت عادلانه این است که کارگزاران عدالت به دانش قضایی و آداب قضایی آشنایی کامل داشته باشند و از این رو قاضی باید به خوبی تشخیص دهد و با حفظ کرامت و حرمت افراد، سخنان اصحاب دعوا در حین رسیدگی را به طور کامل گوش داده و به درستی تشخیص دهد و حکم لازم را صادر کند و در این مسیر تناسب بین حکم و موضوع را مدنظر قرار دهد و در ادامه با تشریح مبانی و اساس دادنامه صادره در راستای اجرای حکم قدم بر دارد.
وی با اشاره به این مطلب که اتقان آرا در راستای سند تحول قضایی از موضوعات مهمی است که در سال آینده باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، گفت: همدلی، هماهنگی و همراهی بین مدیران قضایی باید حفظ شده و ارتقا یابد تا زمینه ارائه خدمات مطلوب قضایی به جامعه هر چه بیشتر فراهم شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم و سرنوشت ساز هستیم و کشور و مردم خود را آماده می کنند تا انتخابات افتخارآفرینی برگزار شود، گفت: نخستین جلسه ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی در مرکز استان طی روز جاری برگزار میشود و در شهرستانها نیز باید در اسرع وقت برگزار شود تا دستگاه قضایی به وظیفه مهم و انقلابی خود در این برهه حساس به طور کامل عمل نماید.
انتهای پیام
منبع:ایسنا