سرپرست مدیریت مالی و توسعه پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان گفت: به هیچ عنوان در تقسیم بندی و نظارت بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک دخالتی نخواهیم داشت و اعتبارات این دو ارگان مستقیم به حساب آنها واریز خواهد شد.
سید امیرحسین مطلبی در گفتوگو با ایسنا، درباره در اختیار قرار گرفتن بودجه سال آینده کمیته ملی المپیک و پارالمپیک به وزارت ورزش و این که آیا این مساله دوگانگی ایجاد نمیکند، اظهار کرد: براساس تفاهمنامهای که در ابتدای سال با فدراسیونهای ورزشی داشتیم به آنها اعلام کردیم که پرداخت اعتبارات سالیانه آنها به صورت مرحلهای خواهد بود، به این شکل که هر ۳ ماه براساس عملکرد فدراسیونها و رخدادهای مهمی که در طی سال دارند، کمک های مصوب به آنها تزریق میشود. براساس گزارشی که دریافت کردم برای ۶ ماه اول سال تا پایان شهریور، ۵۰ درصد اعتبارات به حساب فدراسیونها واریز شده و حتی برخی فدراسیونها با توجه به عملکردشان و اردوها و تورنمنتهای برون مرزی که داشتند، بیش از ۵۰ درصد اعتبارات خود را دریافت کردهاند.
وی گفت: هیچ فدراسیونی نمی تواند ادعا کند که کمتر از ۵۰ درصد اعتبارات سالیانه خود را دریافت کرده است، البته شاید فدراسیونی خارج از این موضوع مطالبهای از جایی دریافت کرده باشد که در اختیار ما نیست.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع زارت ورزش و جوانان اضافه کرد: هیچ فدراسیونی نیست که اعتبارات خود را کمتر از ۵۰ درصد دریافت نکرده باشد، آن چیزی که وزیر ورزش به من امر کردهاند این بود که حمایتهای پرداختی خود را در ۳ ماه سوم سال جاری به فدراسیونهای ورزشی داشته باشیم که برای تخصیص آن منتظر تخصیص اعتبارات از سوی سازمان برنامه و بودجه و خزانه هستیم تا براساس عملکرد فدراسیونها، بودجه را واریز کنیم.
مطلبی همچنین در خصوص وضعیت بودجه فدراسیون ناشنوایان و این که چه مقدار از اعتبارات سالیانه خود را دریافت کردهاند، خاطرنشان کرد: به این فدراسیون تاکنون بیش از ۹۰ درصد بودجه واریز شده و در حقیقت اعتبارات سال جاری خود را دریافت کردهاند. حال این که برای برگزاری اردوهای المپیکی از اعتبار ویژه برخوردار هستند یا خیر در جریان نیستم و بستگی به مکاتبه آنها با سازمان برنامه و بودجه و مجلس دارد. اگر اعتبارات ویژه این فدراسیون در ردیف بودجه ما قرار گرفته باشد، طبیعتا پرداخت خواهیم کرد. البته اعتبارات ویژه فدراسیون ناشنوایان در بودجه ما دیده نشده است.
وی در توضیح بودجه سال ۱۴۰۱ کمیته ملی المپیک و پارالمپیک که در اختیار وزارت ورزش گذاشته شده است، تصریح کرد: تا امروز تعامل خوبی با کمیته ملی المپیک و پارالمپیک داشته و در ادامه نیز خواهیم داشت. بودجه تخصیص یافته نیز مخصوص این دو ارگان است و این طور نیست که در جای دیگری هزینه کنیم.
مطلبی پیرامون این پرسش که آیا تخصیص بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک به وزارت ورزش از نظر قانونی مشکلی ایجاد نمیکند، خاطرنشان کرد: این سیاست دولت است مبنی بر این که بودجه حوزه های مختلف را یک جا ببیند. تا جایی که اطلاع دارم حتی به عنوان مثال؛ بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که ۱۹ دستگاه زیرمجموعه این وزارتخانه است همه یک جا دیده شده تا عدالت در جاهای مختلف رعایت شود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان افزود: تمام بودجه سال ۱۴۰۱ کمیته ملی المپیک مثل گذشته در اختیار این نهاد قرار خواهد گرفت تا خود کمیته تصمیم بگیرد که به چه نحوی بودجه در اختیار فدراسیونها قرار دهد. به هیچ عنوان ما در تقسیم بندی و نظارت بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک دخالتی نخواهیم داشت. در حقیقت این سیاست دولت بوده تا در سر جمع اعتبارات بداند که چه میزان بودجه برای ورزش در نظر گرفته است. ما تعامل خوبی تا به امروز با این دو ارگان داشتیم و بعد از این نیز خواهیم داشت و بودجه آنها نیز براساس ردیف بودجه و موافقتنامههایی که مبادله میشود، مستقیم به حساب کمیته ملی المپیک و پارالمپیک واریز خواهد شد.
وی همچنین در خصوص آییننامههای هیاتهای استانی و این که با بازنشسته بودن برخی روسای هیاتهای استانی آیا دوباره بودجه در اختیار آنها گذاشته میشود یا خیر؟ تاکید کرد: کمکهایی که به هیاتهای ورزشی صورت میگیرد از طریق ادارات کل استانها است و ربطی به بازنشسته بودن رییس هیات ندارد. وظیفه ما حمایت از هیاتهای استانی است. قوانین و آییننامههای هیات های ورزشی در اختیار معاونت قهرمانی است و براساس اساسنامه که مصوبه هیات وزیران دارد، حمایت ها کماکان ادامه خواهد داشت و کاری نداریم که رییس هیات استانی بازنشسته است یا خیر؟
مطلبی در پاسخ به این پرسش که، با توجه به این که سال آینده بازیهای آسیایی و پاراآسیایی را پیش رو داریم آیا اعتبار ویژهای برای این دو رویداد مهم در ردیف بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شده است یا خیر؟ خاطرنشان کرد: در ردیف بودجه برای این دو رویداد مهم بودجه ویژهای لحاظ شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی پیرامون این پرسش که آیا بودجه سال آینده وزارت ورزش برای اجرای برنامههای پیشبینی شده و اتمام پروژههای نیمه تمام کافی است یا خیر؟ گفت: مجلس تا به امروز حمایتهای خوبی را از ورزش داشته است، البته در ردیف بودجه یک بخش با افزایش بودجه و در بخش دیگر با کاهش بودجه مواجه بودهایم، ضمن این که در حال رایزنی با کمیسیون فرهنگی مجلس هستیم تا درآمد حاصل از مالیات دخانیات و ۲۷ صدم درصد مالیات برارزش افزوده که از ورزش حذف شده، دوباره به ورزش اختصاص پیدا کند تا از این طریق بتوانیم پروژههای نیمه تمام را به اتمام برسانیم و بحث اشتغالزایی جوانان را مرتفع کنیم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان در پایان پیرامون این پرسش که براساس رای دیوان عدالت اداری، سوابق شغلی در نهادهای عمومی غیردولتی جزو سوابق موثر در بازنشستگی لحاظ نشده است، چون فدراسیونهای ورزشی نهادهای عمومی غیردولتی هستند، موضوع بازنشستگی روسای فدراسیونهای ورزشی بر این اساس چگونه خواهد بود، افزود: این مساله شرایط خاص خود را دارد و در خصوص افرادی در نظر گرفته می شود که حقوق گرفته و سه چهارم کار کرده باشند، براساس اطلاعات پرونده پرسنلی موجود در وزارت ورزش، علی مرادی بیش از ۳۵ سال سابقه دارد و بازنشسته است. بنابراین از لحاظ پرونده شغلی وی بازنشسته محسوب می شود.
انتهای پیام