اجتماعیاخبار

درخواستی برای تهران در «روز تهران»

درخواستی برای تهران در «روز تهران»

موسسه «تهران، مطالعات کلانشهر»، همزمان با ۱۴ مهر «روز تهران» در بیانیه‌ای خواستارِ توجه به ابعاد مختلفِ این کلان‌شهر در سطح ملی شد تا برنامه تهران در افق ۱۴۲۰ در یک طرح جامع فراگیر و کاربردی‌تر ترسیم شود.

 در این بیانیه آمده است: «گرامی‌داشت روز تهران (۱۴ مهرماه) از آن نظر حائز اهمیت است که پرداختن به وجوه متکثر در مرزهای طبیعی تاریخی و تدقیق اهداف و راهبردهایی برای بسامان کردن این کلانشهر ( به عنوان شهر مادر) و مشخص  کردن اقمارِ انسانی _ طبیعی نواحی  سکونتی آن را یادآور می‌شود و بستر گفت‌وگوی اندیشمندان و شهرشناسان و تهران‌پژوهان را برای مباحثی چالش‌برانگیز فراهم می‌کند.
موسسه «تهران، مطالعات کلانشهر» امید دارد که در آستانه  تغییرات جدید و جایگزینی  کارگزاران و تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران در حوزه‌ شهری، به نیازهایی مانند ارتقای فرهنگ و کیفیت  زندگی  شهروندان، حقوق شهروندی، ساماندهی کالبد و فضا و منظر شهری، حفظ و نگهداری میراث شهر، آینده شهر و طرح‌های راهبردی توسعه، توانمندسازی مدیریت یکپارچه  شهری، ساماندهی حوزه عملکردی منطقه کلانشهری شهر و … بیش از پیش توجه شود.
موسسه تهران، مطالعات کلانشهر از سیاست‌گذاران و کارگزاران حوزه مدیریت شهری انتظار دارد، با کاهش فاصله نهادهای تخصصی و مدیریت شهری در پیشبرد برنامه‌های توسعه و نقش‌پذیری ایشان در حل معضلات جاری و ترسیم آینده تهران، تلاش به عمل آورند.
انتظار دارد با شناخت هر چه بیشتر ابعاد و مقیاس‌های فرهنگی، اجتماعی شهر تهران به ایجاد زمینه‌های مشارکت‌پذیری پایه‌ای و هوشمند شهروندان تهرانی، حمایت همگان را در اداره شهر جلب کنند.
انتظار دارد از جزیره‌ای  شدن محلات و نمادهای شهری و ایجاد  مناطق  شهری با خرده‌فرهنگ‌های متعدد  که می‌تواند در چالشی دائمی با نیروهای شهری شکل گیرد، جلوگیری کنند.
انتظار دارد مصرانه به ایجاد یک اقتصاد  شهری کارآمد و به روز  با ابزار درآمدهای پایدار و جذب سرمایه‌های سرگردان برای رشد و توسعه متوازن شهر دست یابند.
انتظار دارد با پیامدهای ناشی از سوداگری زمین، آلودگی هوا، ترافیک، فقدانِ عدالت اجتماعیِ فضایی شهر، رویکردی فراگیر داشته باشند.
انتظار دارد برای حفظ میراث تاریخی، فرهنگی  و دستاوردهای انسانی – طبیعی تهران، به عنوان سرمایه‌های بی‌بدیل، جانبدارانه و حمایتگر عمل کنند.
انتظار دارد به برچیدن بسترهای جرم‌خیز ، بزه و اعتیاد با مشارکت نهادهای مدنی و متخصصان و جامعه‌شناسان به‌طور اصولی و بنیادی کمک دهند.
انتظار دارد در یک طرح جامع  فراگیر و کاربردی، به نقش پایتخت به عنوان یک  شهر جهانی اهتمام ورزیده و در ترسیم برنامه (تهران در افق ۱۴۲۰) با اندیشمندان و تهران‌پژوهان فعال در این حوزه همکاری کنند.»
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *