درخواست سازمان محیط زیست برای واکسیناسیون کادرآزمایشگاهی/ کرونا در کمین ۴۰۰ کارشناس حوزه پسماند
مدیرکل دفتر پایش فراگیر محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست از واکسینه نشدن کادر آزمایشگاهی که بخش فاضلاب و پسماند عفونی بیمارستانها را رصد میکنند و بهشدت در معرض خطر آلوده شدن به ویروس کرونا هستند، خبر داد.
به گزارش ایسنا هلنا کعبی با تاکید بر اینکه پس از مکاتبات و تماسهای تلفنی بسیار هنوز وزارت بهداشت در زمینه همکاری افراد در معرض خطر شاغل در آزمایشگاهها اقدام نکرده و پاسخ مثبت نداده است، گفت: بخشی از کارها در آزمایشگاهها توسط نیروهای ما یا همکاران در ۳۱ استان انجام میشود و بخشی از اقدامات را نیز آزمایشگاه های معتمد سازمان محیط زیست انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه پایش بیمارستانها در دو حوزه صورت میگیرد، اظهار کرد: یکی بحث پایش فاضلاب و دیگری بحث پایش پسماندهای عفونی بیمارستانی است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست افزود: کادر آزمایشگاه باید رصد کنند که فاضلابی که از بیمارستان خارج میشود، تصفیه شده است یا خیر؟ در حوزه پسماند هم به همین شکل رصد میکنند که آیا پسماند عفونی که از بیمارستان خارج میشود، بی خطر شده است یا خیر؟
کعبی با اشاره به اینکه برای رصد پسماند بیمارستانی، همکاران به بیمارستانها و بخش مربوطه مراجعه میکنند، گفت: پس از مراجعه، فرایندی روی پسماند عفونی انجام میشود تا ببینند آیا پسماند واقعا بیخطر میشود یا خیر؟
وی ادامه داد: همکاران و کادر آزمایشگاهی مورد بحث، نمونه ای از پسماند که وارد دستگاه بیخطرساز میشود را در کنار تستهای مختلف قرار میدهند، پسماند عفونی همراه تستها وارد دستگاه و پس از گذراندن مراحل از دستگاه خارج میشود. همکاران بررسی میکنند که آیا پسماندی که از دستگاه خارج شده، بیخطر شده است یا نه؟ بنابراین کاملا با پسماند عفونی در ارتباط قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با توجه به اینکه از زمان آغاز شیوع کرونا حساسیت ما درمورد موضوع پایش بیشتر شده است، اعلام کردیم که ماهانه حتما پایش هر بیمارستان صورت گیرد و اگر ماهی یک بار بیمارستانی قبل از شیوع کرونا، پایش نمیشد اما هم اکنون با حساسیت بیشتر موضوع پیگیری و هر بیمارستان حتما ماهانه پایش شود.
کعبی با توجه به اینکه یک سری از این افراد به علت مراجعه به بیمارستانها دچار ویروس کرونا شدهاند، گفت: گاهی میزان مواجهه این افراد با کرونا بیش از پرسنل بیمارستان است چراکه پرسنل بیمارستان در محیط بهداشتی فعالیت میکنند اما این افراد دقیقا جایی می روند که ضایعات عفونی تخلیه شده است.
وی با تاکید بر اینکه مکاتبت سازمان حفاظت محیط زیست با وزارت بهداشت بیش از یک ماه است که صورت میگیرد، اظهار کرد: دو ماه پیش بر اساس نامههایی که به دستمان رسید و نشان دهنده آلوده شدن افراد به ویروس کرونا بر اثر مراجعه به بیمارستان ها بود، از طریق مکاتبه از تمامی استانها خواستیم پرسنل خود و پرسنل آزمایشگاه های معتمد سازمان – که کار پایش بیمارستانی را انجام می دهند – را معرفی کنند.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حدود ۴۰۰ نفر معرفی شدند که اکثرا جوان هستند و به این زودی نوبت واکسن آن ها نمیرسد بنابراین نامهای را به وزارت بهداشت ارسال کردیم اما وزارت بهداشت اعلام کرد که این افراد در گروه دسته سه قرار میگیرند و جزو اولویت های اصلی نیستند.
کعبی با تاکید بر اینکه حدود یک ماه و نیم است که با وزارت بهداشت مکاتبه و تماس تلفنی داریم اما به نتیجه نرسیدهایم، گفت: دوستان پیگیر هستند تا این افراد جزو اولویت واکسن قرار گیرند. اگر همه خیالشان از بی خطر شدن پسماند بیمارستان راحت نباشد، این پسماند آلوده میتواند منبعی برای شیوع مجدد بیماریهای جدید باشد بنابراین درصددیم با وزارت بهداشت جلسه تشکیل دهیم و مشکل را حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم افراد مذکور را در اولویت دریافت واکسن قرار دهیم، در حق این عزیزان اجحاف شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل دفتر پایش فراگیر محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بیمار شدن یک پرسنل که باردار بود و دوره سخت گذر از بیماری وی گفت: آزمایشگاه معتمد، بخش خصوصی هستند و اگر پرسنل کار محوله را انجام ندهند، اخراج میشوند. این خانم که باردار بود و پس از مراجعه به بیمارستان برای پایش، کرونا گرفت و دوره سختی را گذراند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا