اخبار 48

درخواست شخصیت‌های عربی و بین المللی برای آزادی سلمان العوده

درخواست شخصیت‌های عربی و بین المللی برای آزادی سلمان العوده

فعالان حقوقی، سیاستمداران و شخصیت‌ها و پژوهشگران عربی و بین المللی خواهان آزادی سلمان العوده، مبلغ مشهور عربستانی شدند و سکوت جهان اسلام و غرب در قبال بازداشت وی را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت روزنامه عربی۲۱، جمعه نشست مجازی با عنوان “اصلاح‌گران معاصر..سلمان العوده الگو است” با مشارکت ۳۴ شخصیت از کشورهای مختلف آغاز شد.

این نشست دو روز به طول می‌انجامد. یک موسسه مستقل در واشنگتن که مسئول سازماندهی این نشست است، هدف از آن را حمایت از پژوهش‌ها و فعالیت حقوقی در جهان عربی به ویژه عربستان است.

المنصف المرزوقی، رئیس‌جمهور اسبق تونس در این نشست گفت: اصلاح‌گران نصیحت‌هایی به حکام می‌کنند اما حکام به جای گوش دادن آن‌ها را به زندان می‌اندازند. سلمان العوده و بقیه زندانیان سیاسی در عربستان را آزاد کنید و به نصیحت‌های آن‌ها گوش دهید.

وی گفت: وضعیت فاجعه‌بار جهان عربی نتیجه گوش ندادن به اصلاح‌گرانی مثل سلمان العوده است. العوده و همراهان او را فراموش و رها نمی‌کنیم.

سارا لی ویتسون، مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر نیز گفت، دولت عربستان اتهامات تروریسم را علیه کسی به کار می‌گیرد که خواهان اصلاحات، تغییر و صلح است.

وی خواهان زیر نظر گرفتن مسئولان دولتی شد که در محاکمه سلمان العوده نقش دارند.

ویتسون گفت: از جمله این مسئولان معاونان دادستانی و بازپرسانی هستند که العوده را متهم کرده‌اند. همچنین قضات و نگهبانان زندان‌ها در این مسئله نقش دارند. این‌ها افرادی هستند که دولت برای اجرای عملیات سرکوب به آن‌ها تکیه می‌کند.

آدم کوجل، معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر گفت: وضعیت حقوق بشر در عربستان نشان می‌دهد که در طول سال‌های اخیر به ویژه در حوزه حقوق مدنی یا سیاسی وخیم شده است. میزان ظلم در این کشور در طول سه سال اخیر بی سابقه بوده است. تعداد زیادی از علما، مفکرین، روشنفکران، اقتصاددانان و فعالان در زمینه حقوق زنان بازداشت شده‌اند.

وی گفت: عربستان تلاش می‌کند از طریق انکار تمام حقوق مدنی و سیاسی و نشان دادن کشور به عنوان کشوری پیشرفته و مدرن از طریق اصلاحات اجتماعی و فرهنگی محدود روش امارات را برود.

دانا احمد، پژوهشگر عربستانی عضو عفو بین الملل گفت: دادگاه کیفری سعودی که العوده در آنجا محاکمه می‌شود ابزار خوبی برای سرکوب دولتی است و برخلاف دادگاه‌های دیگر از صلاحیت محاکمه در امور تروریسم برخوردار است. اقداماتی که این دادگاه در پیش می‌گیرد غیرقانونی است. افراد را بدون حکم جلب یا دلیلی بازداشت می‌کنند و اجازه ملاقات با خانواده‌هایشان یا نمایندگان حقوقی‌شان را نمی‌دهند.

این پژوهشگر عربستانی گفت: از دیگر نقض‌های این دادگاه گرفتن اعتراف زیر شکنجه است.

سلمی اشرف، مدیر دیده بان حقوق بشر حمایت خود را از حقوق سلمان العوده اعلام و تأکید کرد، العوده در معرض نقض‌های سنگینی از جمله شکنجه و اهمال پزشکی قرار گرفته که موجب از دست دادن نیمی از بینایی و شنوایی‌اش شده است.

جاشوا کوبرا، معاون مدیر موسسه حقوق بشر عدالت گفت: عملیات اعدام در عربستان از ۲۰۱۱ و به ویژه از ۲۰۱۵ با بر تخت نشستن ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان افزایش یافته است اما این افزایش نشان دهنده افزایش جرایم نیست بلکه در راستای کمپین گسترده سرکوب آزادی بیان و مخالفان است.

مضاوی الرشید، استاد دانشکده اقتصاد لندن و جزو مخالفان عربستانی خواهان افزایش آگاهی از رنج و مشکلات العوده و دیگر زندانیان در عربستان شد.

وی گفت: مسئله‌ای که برای ما شوک برانگیز است سکوت جهان اسلام و غرب درباره وضعیت العوده است. به نظر می‌رسد عربستان همگی را ساکت کرده است. خطر العوده برای نظام سعودی از تروریست‌ها بیشتر است.

فرانسوا بورگا، مدیر پژوهش‌ها در مرکز پژوهش‌های علمی ملی فرانسه از اقدامات عربستان علیه العوده و سکوت غربی‌ها و فرانسه ابراز نگرانی کرد.

انیل شیلین، پژوهشگر امور خاورمیانه گفت، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سال ۲۰۱۷ سخنرانی درباره “اسلام میانه‌رو” ایراد کرد که جهان و به ویژه آمریکا آن را ستودند اما ترور جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی نشان داد که آن صرفا کمپین روابط عمومی برای مخفی کردن حقیقت بود.

وی گفت: شخصی مثل سلمان العوده خواهان دموکراسی و تغییر در نظام است اما او را به گونه‌ای نشان داده‌اند که گویی یک تندرو است که باید به زندان بیفتد یا کشته شود. ما از سکوت غرب در قبال وضعیت العوده تعجب می‌کنیم.

عبدالله العوده، پسر سلمان العوده نیز از حاضران در نشست قدردانی کرد و گفت: نظرات مختلف در جلسات بیانگر تنوع در تفکر، ایدئولوژی و منطقه است و این تنوع بزرگترین دلیل برای وحدت و قوی‌ترین پاسخ به دولت عربستان است که مدعی است از مشروعیت برخوردار است درحالی که پدرم را بازداشت کرده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *