ایسنا/خراسان رضوی گروه تحقیقاتی دانشگاه ETH زوریخ، سوئیچ ژنی ایجاد کردهاند که پس از کاشت در بدن با نور LED سبز ساطع شده از اکثر ساعتهای هوشمند موجود در بازار کار میکند.
به نقل از نیوز، محققان ادعا میکنند، با استفاده از چراغ سبز پوشیدنیهای هوشمند، شبکه ژنی تولید کننده انسولین را روشن خواهند کرد، رویکردی که به اعتقاد آنان میتواند در آینده برای درمان دیابت استفاده شود.
این گروه به رهبری مارتین فوسنگر از دپارتمان علوم و مهندسی بیوسیستمها در بازل سوئیس، با توجه به اینکه سیستم مولکولی طبیعی در سلولهای انسانی به نور سبز پاسخ نمیدهد، یک سوئیچ مولکولی ایجاد کرده است که با نور سبز کار میکند.
فوسنگر توضیح داد: «هیچ سیستم مولکولی طبیعی در سلولهای انسانی به نور سبز پاسخ نمیدهد، بنابراین ما مجبور شدیم چیز جدیدی تولید کنیم.»
شایانذکر است، این سوئیچ به یک شبکه ژنی متصل میشود که محققان آن را وارد سلولهای انسانی میکنند. با توجه به تنظیمات شبکه، سوئیچ میتواند انسولین یا سایر مواد را به محض قرار گرفتن سلولها در معرض نور سبز تولید کند. هنگامی که نور سبز خاموش است، روند کار متوقف و سوئیچ غیر فعال میشود.
محققان برای بررسی این مورد، سلولهای مناسب را در پوست خوک و همچنین بر روی موشهای زنده کاشتند. پس از آن با شروع برنامه در حال اجرا نور سبز ساعت هوشمند را روشن کردند. به محض اینکه نور سبز ساطع میشود، قطعه طراحی شده به سلول جدا شده و هسته سلول منتقل میشود و در آنجا ژن تولید کننده انسولین را تحریک میکند. هنگامی که نور سبز خاموش میشود، قطعه جدا شده دوباره به قطعه داخلی خود که در غشاء قرار دارد متصل میشود.
فوسنگر میگوید: «این اولین باری است که از چنین ایمپلنتی با استفاده از دستگاههای الکترونیکی هوشمند موجود در بازار که به عنوان ابزار پوشیدنی شناخته میشوند و مستقیما بر روی پوست قرار میگیرند استفاده میشود.»
به گفته وی بعید به نظر میرسد که این روش به زودی وارد مرحله بالینی شود و حداقل ۱۰ سال زمان لازم دارد.
به دلیل اینکه سلولهای استفاده شده در این نمونه اولیه – HEK ۲۹۳ – باید توسط سلولهای خود کاربر جایگزین شوند، سیستم قبل از تایید باید مراحل بالینی را طی کند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا