در بازار مرغ قزوین چه میگذرد؟
ایسنا/قزوین یخچالهای خالی واحدهای عرضه مواد پروتئینی در قزوین گویای نبود مرغ در بازار است؛ در سال جاری برای چندین بار است که قیمت مرغ صعودی و کمیاب میشود مردم هم از این روند خسته شدهاند و همه اینها از عدم مدیریت و برنامهریزی حکایت دارد.
در نیمه اول سال مرغداران از کمبود نهاده گلایه داشتند اما مسئولین از تأمین کامل آن سخن میگفتند اکنون نیز مدعی هستند که نهاده واحدهای مرغداری بهصورت ۱۰۰ درصد تأمین میشود ولی با این وجود ستاد تنظیم بازار استان قزوین در ماه جاری قیمت رسمی مرغ در استان قزوین را ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد در حالی که قیمت مرغ ستاد تنظیم بازار کشور همان قیمت سابق یعنی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.
این تصمیم مسئولین استان چه معنایی میتواند داشته باشد؟ این نشان از عدم تأمین نهاده ندارد؟! چون در صورت تأمین کامل نهاده مرغداران موظف هستند مرغ را با قیمت مصوب عرضه کنند.
طی دو هفته اخیر شاهد تشکیل صفهای طولانی مقابل واحدهای عرضه مرغ در استان بودیم و در هفته جاری نیز مردم از عدم وجود مرغ در بعدازظهرها گلهمند بودند و هستند.
مسئول یکی از واحدهای عرضهکننده مرغ در بازار قزوین میگوید: قبلاً ۳۰۰ کیلو مرغ میآمد ولی اخیراً کشتارگاه ۴۰ کیلو مرغ تحویل میدهد و به ما میگوید مرغ نیست؛ تقاضا در بازار وجود دارد و طی یک ساعت مرغ تمام میشود. معمولاً روزهای پایانی هفته تقاضا افزایش پیدا میکند ولی روز چهارشنبه که به تعطیلات پایانی هفته ختم میشد میزان سهمیه ۴۰ کیلوگرمی را افزایش ندادند. مرغهای بستهبندی نیز با قیمت آزاد هستند و هر کیلو سینه مرغ ۵۰ هزار تومان و ران ۳۲ هزار تومان است که مردم توان خرید آن را ندارند.
به گزارش ایسنا، در حین صحبت با صاحبان واحدهای عرضه مرغ، پیرمردی را میبینم که با ناراحتی میگوید چندتا مغازه رفتم و مرغ نبود، اصلاً در قزوین مرغ نیست. در این میان مغازهداری دیگر که پشت پیشخوان بیکار نشسته است، میگوید: قبلاً ۲۵۰ کیلو مرغ تحویل میگرفتم؛ الان تقاضا زیاد و مرغ کم است و علتش را وجود مرغ با قیمت بازرگانی عنوان میکنند.
فرد دیگری نیز عنوان میکند: عرضه مرغ تا ساعت ۱۱ ظهر به پایان میرسد و این در حالی است که تا پیش از این تا ۹ شب هم مرغ برای عرضه داشتیم.
مجید برزگر، معاون بازرگانی سازمان صمت استان قزوین در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در شرایط عادی مصرف روزانه مرغ استان قزوین ۶۰ تا ۷۰ تُن است، میگوید: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان واحدهای مرغداری بهدلیل اینکه ۱۰۰ درصد نهادههای دولتی دریافت میکنند باید روزانه ۱۰۰ تُن مرغ زنده تحویل کشتارگاهها دهند تا کشتارگاهها نیاز ۷۵ تُنی مرغ استان را تأمین کنند.
وی با بیان اینکه شایعات عاملی بر افزایش تقاضای بازار بوده است، ادامه میدهد: از ۲۵ بهمن ماه مرغداران از مصوبه ستاد تنظیم بازار استان تمکین نکرده و بازار را متشنج کردند؛ بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان قزوین هر کیلو مرغ زنده باید ۱۶۵۰۰ تومان تحویل کشتارگاهها داده شود و آنان نیز مرغ را با قیمت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار عرضه کنند اما بهدلیل اختلاف قیمت در شهرهای همجوار، مرغداران از این فرصت سوء استفاده کرده و مرغ زنده خود را هر کیلو ۲۲ هزار تومان به استان البرز میدهند که این امر غیرقانونی نیست.
توقیف خودروهای حمل مرغ زنده در محورهای مواصلاتی
معاون بازرگانی سازمان صمت استان قزوین عنوان میکند: چهارشنبه ۶ اسفند بهدلیل منتهی شدن به تعطیلات روز پدر و جمعه ۷۰ تُن مرغ در سطح استان توزیع شد اما معمولاً در روزهای پایانی هفته و تعطیلات، تقاضای مرغ به ۱۱۰ تُن در روز هم میرسد بنابراین مسلما عرضهً ۷۰ تُن مرغ نیاز بازار را برای روزهای تعطیل تأمین نخواهد کرد. علیرغم اینکه روز پنجشنبه ۷ اسفند تعطیل بود ولی کشتارگاهها برای تأمین نیاز بازار کشتار داشتند.
وی اعلام میکند: بازرسان مقیم از سوی سازمانهای جهاد کشاورزی و صمت در کشتارگاهها حضور دارند تا علاوه بر خروج مرغ از کشتارگاه مرغها نیز قطعهبندی نشوند؛ همچنین با نیروی انتظامی هماهنگ شده است تا در مبادی ورودی و خروجی استان از خروج مرغ زنده جلوگیری کند بر همین اساس سهشنبه شب ۵ اسفند، پنج خودروی حمل مرغ زنده در محورهای مواصلاتی استان قزوین توقیف و راهی کشتارگاه شد.
تشکیل پرونده برای ۱۲ واحد مرغداری در قزوین
برزگر اظهار میکند: بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی سازمان صمت برای ۱۲ واحد مرغداری بهدلیل عرضه خارج از شبکه پرونده تشکیل داده و آنان را با جریمه ۱۰۳ میلیارد ریالی به تعزیرات حکومتی معرفی کرده است.
وی با تأکید بر اینکه تأمین مرغ استان بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است، اضافه میکند: اگر این سازمان روزانه ۷۰ تُن نیاز بازار را تأمین کند مشکلی برای عرضه با قیمت مصوب نخواهیم داشت، البته در تلاش هستیم برای متعادلسازی بازار از وزارتخانه مرغ منجمد دریافت و توزیع کنیم.
معاون بازرگانی سازمان صمت استان قزوین خاطرنشان میکند: طبق روال سالیان گذشته مرغهایی با برندهای مختلف از سایر استانها وارد قزوین میشود که قیمت آنان بالاست؛ مرغهای بستهبندی موجود نیز متعلق به واحدهای صنعتی قطعهبندی هستند که از سازمان صمت مجوز واحد صنعتی دارند، این واحدها در شرایط عادی مرغ خود را از کشتارگاه و در شرایط غیرعادی مجبور به تأمین از بازار آزاد هستند.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که شاهد تورم افسارگسیخته در بازار هستیم بهتر است مسئولین بر تولید و توزیع اقلام اساسی نظارت کامل داشته باشند تا بر مشکلات مردم افزوده نشود. البته مسئولین قول مساعد برای تأمین مرغ و گوشت منجمد برای تنظیم بازار شب عید را دادهاند که امیدواریم این روند به درستی انجام شود و در روزهایی که کرونا در شهر جولان میدهد شاهد تشکیل صفهای طولانی برای مرغ نباشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا