ایسنا/زنجان مدیرعامل انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان گفت: بیماری کرونا به عنوان محبتی برای در خانه و در کنار خانواده بودن است.
صدیقه دهنایی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با انجمن خیریه بیماران مبتلا به اوتیسم، اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور و استان، این انجمن در راستای پیشگیری از ابتلای افراد تحت پوشش انجمن به ویروس کرونا داروهای بیماران اوتیسم را در اختیارشان قرار داد تا در خانه خود بمانند و حتی برای تهیه دارو نیز از منزل خارج نشوند.
وی با اشاره به اینکه در انجمن خیریه اوتیسم زنجان چندینبار بین بیماران انجمن مواد ضدعفونیکننده سطوح توزیع شده است، افزود: بستههای آموزش پیشگیری و مقابله با کرونا از طریق سمنهای خیریه استان به بیماران خانوادههای بیماران اوتیسمی داده شد.
این مسئول با بیان اینکه بیمارانی که تنها مبتلا به اوتیسم هستند، داروهای خاصی مصرف نمیکنند و مشکلی در زمینه تامین داروهای آنان وجود ندارد، تصریح کرد: بیمارانی که بیماریهای صرع و روانی را در کنار بیماری اوتیسم دارند، داروهایشان متفاوت بوده که خوشبختانه اکثر داروهای مورد نیاز این بیماران نیز تهیه شده است.
عضو هیات مدیره انجمن خیریه بیماران مبتلا به ام.اس استان، با اشاره به اینکه تعدادی مواد ضدعفونیکننده سطوح و برخی اقلام بهداشتی از طریق خیرین استان به بیماران داده شد، ادامه داد: بیماران مبتلا به ام.اس هفتهای دو بار داروهای تزریقی دریافت میکنند و اکنون تلاش میشود تا تزریق داروهای این بیمارن در منازل آنان انجام شود که در این زمینه کمکهایی توسط خیرین انجام شده است. انجمن خیریه مبتلایان به ام.اس حدود ۱۵۰۰ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است و به ۱۰۰۰ نفر نیز خدمات مختلف ارائه میکند.
وی با اشاره به اینکه تزریق داروهای بیماران مبتلا به ام.اس در خانه، هر روز برای هر فرد هزینهای حدود ۲۵ هزار تومان دارد و تامین آن برای این انجمن مشکل بوده و نیازمند ورود خیرین و پرستاران خیر استان برای یاری به این بیماران برای پیشگیری از ابتلای آنان به بیماری کرونا داریم، افزود: داروهایی که بیماران ام.اس دریافت میکنند، بر سیستم ایمنی بدن آنان تاثیر میگذارد، به طوری که این بیماران از لحاظ ضدعفونی کردن و وسایل بهداشتی باید خیلی تامین باشند؛ در این زمینه در تلاش هستیم برای انجمن ام.اس یکسری اقلام بهداشتی از طریق تعاونی انجمن داروسازان زنجان تهیه و توزیع کنیم، زیرا آنان به این اقلام بهداشتی نیاز مبرم دارند.
این مسئول با تاکید بر اینکه هماستانیها برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا باید در خانه بمانند، زیرا به گفته وزیر بهداشت تا ۲۰ فروردین بیماری کرونا در کشور به پیک خود خواهد رسید، تصریح کرد: کادر درمانی خسته است و ما نمیتوانیم پاسخگوی همه مردم باشیم؛ به طور دائم پرسنل درمانی ریزش میکنند. از اینرو خواهشمندیم مردم با در خانه ماندن، باری از دوش ما بردارند، زیرا تجهیزات پزشکی ایران و سایر کشورها آن قدر نیست که جوابگوی همه افراد در ICU و اورژانسها باشد.
رئیس هیات پزشکی ورزشی استان زنجان با بیان اینکه دوران پنهانی بیماری کرونا حدود ۱۲ الی ۱۴ روز است، در رابطه با سامانه خوداظهاری https://salamat.gov.ir، ادامه داد: این سامانه، سامانهای بسیار جامع است و مردم میتوانند با ثبت اطلاعات خود در این سامانه، بدون نیاز به دکتر در خانه از طریق پیامک در خصوص بیماری کرونا مرحله به مرحله راهنمایی شوند.
وی با بیان اینکه در خانه ماندن برای پیشگیری از بیماری کرونا به عنوان محبتی برای در خانه و در کنار خانواده بودن است، خاطرنشان کرد: والدین در کنار خانواده و در خانه میتوانند کارهای بسیاری برای گذراندن اوقات خود و فرزندانشان از جمله کتاب خواندن، بازی کردن با کودکان، فیلم دیدن و غیره انجام داده و ایمنی بدن خود را با غذاهای تازه بالا ببرند.
منبع:ایسنا