اخبار

در خرداد ماه معجزه‌ای در ایران‌خودرو رخ داده است؟

در خرداد ماه معجزه‌ای در ایران‌خودرو رخ داده است؟

گروه صنعتی ایران‌خودرو، امروز (چهارشنبه) در حالی خبر از افزایش مجموع تولیدات (۱۴۰۰ دستگاه بیشتر) در این مجموعه خودروسازی در سه ماهه نخست امسال داده که آمار تولید این شرکت در دو ماهه امسال نسبت به مجموع تولید ایران‌خودرو در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹، افت شش درصدی را نشان می‌دهد؛ حال باید دید معجزه افزایش تولید در ماه سوم سال چه بوده است؟

به گزارش ایسنا، این خودروساز بزرگ داخلی اعلام کرده است که براساس آمار منتشر شده، مجموع تولیدات گروه صنعتی ایران خودرو در سه ماهه نخست امسال با افزایش مواجه بوده است و در سه ماهه نخست امسال ۱۱۰ هزار و ۵۲۹ دستگاه خودرو در این گروه صنعتی تولید شده است که آمار تجمیعی تولید این خودروساز از ابتدای امسال تا پایان خردادماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از تولید ۱۴۰۰ دستگاه خودرو بیشتر دارد.

این در حالی است که بررسی عملکرد ایران‌خودرو در دو ماهه ابتدایی سال جاری نشان می‌دهد که ۵۴ هزار و ۲۸۱ دستگاه خودرو در این شرکت تولید شده که نسبت به ۵۷ هزار و ۸۶۲ دستگاه خودرو تولیدی ایران‌خودرو در دو ماه نخست سال گذشته، کاهش شش درصدی را حکایت می‌کند.

براساس آمار تولید، در دو ماهه ابتدایی امسال تولید وانت آریسان و پژو  ۲۰۰۸ صفر بوده است، نسبت به آمار تولید در دو ماهه نخست ۱۳۹۹ تولید محصولات گروه پژو، گروه سمند، دنا و هایما کاهشی شده و در تنها تولید دو محصول تارا و رانا در سال جاری بیشتر شده است. مثبت شدن آمار تولید تارا هم به سبب این است که تولید انبوه آن از بهمن ماه ۱۳۹۹ آغاز شد.

به تفکیک و با اعلام جزئیات می‌توان گفت که در مجموع فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری ۳۷ هزار و ۵۵۱ دستگاه خودرو در محصولات گروه پژو (به جز پژو ۲۰۰۸) تولید شده که نسبت به ۴۱ هزار و ۷۰۲ دستگاه سال گذشته ۴۱۵۱ دستگاه کمتر است و افت ۱۰ درصدی داشته است که کمترین میزان کاهش است.

تولید هایما نیز از ۱۰۳۳ دستگاه در دو ماهه ابتدایی سال گذشته به ۹۱۶ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده و ۱۱ درصد کاهش را ثبت کرده است.   پس از آن‌ هم دنا با کاهش ۱۳ درصدی در دو ماهه سال جاری به تعداد ۶۹۳۷ دستگاه تولید شده است. در مجموع دو ماه نخست سال گذشته ۷۹۵۰ دستگاه دنا در ایران‌خودرو تولید شده بود.

تولید محصولات گروه سمند نیز از ۵۴۷۹ دستگاه در دو ماهه نخست سال گذشته به ۴۶۳۶ دستگاه در دو ماهه امسال رسیده و کاهش ۱۵ درصدی را تجربه کرده است.

در جدول آماری تغییرات درصدی برای دو خودرو پژو ۲۰۰۸ و وانت آریسان ۱۰۰- درصد ثبت شده است، چراکه همانطور که اشاره شد هیچ پژو ۲۰۰۸ و وانت آریسانی در دو ماهه سال جاری تولید نشده و این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۴۹ دستگاه پژو ۲۰۰۸ و ۵۶۵ دستگاه وانت آیسان به مرحله تولید رسیده بود.

علاوه بر تارا که محصول جدید است و طبیعتا درصد مثبت در جدول تغییرات دارد، رانا تنها محصولی است که در مقایسه آمار تولید در دو ماهه امسال و دو ماهه نخست سال گذشته، رشد تولید داشته است. این خودرو در مجموع فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری ۴۰۵۳ دستگاه تولید شده که ۳۰۶۹ دستگاه بیشتر از تیتراژ تولید آن در دو ماه نخست سال گذشته (۹۸۴ دستگاه است) و رشد ۳۱۲ درصدی را ثبت کرده است.

تیراژ تولید خودرو ملی و تازه نفس گروه صنعتی ایران‌خودرو (تارا) هم در دو ماهه ابتدایی امسال به ۱۸۸ دستگاه رسیده است.

براساس این گزارش که نشان از افت تولید اکثریت محصولات ایران‌خودرو و کاهش شش درصدی مجموع تولید در دو ماهه ۱۴۰۰ و دو ماهه ابتدایی ۱۳۹۹ دارد، گزارش ایران‌خودرو از افزایش تولید در سه ماهه امسال، قطعا خبری مبنی بر رخ دادن معجزه‌ای در این گروه صنعتی در یک ماهه خرداد است.

در ادامه خبر امروز افزایش تولید گروه صنعتی ایران‌خودرو همچنین آمده است که “رفع موانع و پشتیبانی از تولید ملی، لازمه ادامه روند افزایشی تولید و تحقق اهداف تعیین شده است؛ به گونه‌ای که رفع برخی موانع که سبب تولید به همراه زیان می‌شود، عامل تعیین کننده‌ای در حفظ رونق در خطوط تولید ایران‌خودرو به شمار می‌رود.

همچنین در سه ماهه نخست امسال آمار خودروهای تحویلی با ۸۹ هزار و ۵۳۱ دستگاه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۷ درصدی را ثبت کرده است که طبق آن، خانواده پژو پارس، بیشترین آمار خودروهای مورد تقاضا از سوی مشتریان را به خود اختصاص داده و بیشترین تعداد تحویل به مشتریان را از آن خود کرده است. ”

آمار افزایش تحویل خودروها طی سه ماهه هم نشان از رخداد معجزه در گروه ایران‌خودرو است، چراکه از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت ماه، ایران‌خودرو در مجموع ۵۴ هزار و ۲۸۱ دستگاه خودرو تولید کرده اما توانسته ۵۲ هزار و ۸۸۱ دستگاه آن تجاری و روانه بازار کند. بنابراین ۱۴۰۰ دستگاه از محصولات این خودروساز در دو ماهه امسال ناقص بوده و امکان عرضه به بازار را نداشته است.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *