فرهنگ و هنر

در رثای مردی که لایق شهادت بود؛ حاج اسدلله احمدی

در رثای مردی که لایق شهادت بود؛ حاج اسدلله احمدی

یدلله ایزدی، پژوهشگر و تاریخ نگار دفاع مقدس، در یادداشتی درگذشت حاج اسدلله احمدی را تسلیت گفت.

 در این یادداشت آمده است:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

هنوز باورم نیست که در رثای دوست و برادر عزیزم اسدالله احمدی مطلب می‌نویسم.

او از جمله پیشتازان عرصه جهاد و شهادت است که از ابتدا کمر همت به دفاع از انقلاب اسلامی نوپای ایران بست و در اولین دوره آموزشی سپاه پاسداران در پادگان سعدآباد حضور یافت. با اتمام دوره بلافاصله با عده‌ای از همرزمانش برای خاموش کردن شعله‌های “غائله خلق عرب” عازم خرمشهر شد و در مهار آن و پاکسازی شهر و مناطق مرزی شلمچه سعی وافر کرد.

با آغاز بحران گروه‌های مسلح در مناطق کردنشین غرب و شمالغرب کشور و پس از ماجرای پاوه در اوایل شهریور سال ۱۳۵۸ به این مناطق شتافت. ابتدا به سنندج و سپس به مریوان رفت و در پاکسازی مناطق اطراف مریوان نقش آفرینی کرد. او همچنین در آزادسازی جاده مهم بانه-سردشت مسئولیت کار با خمپاره را بر عهده داشت و در قالب پاسداران گروه چمران به همراه سایر همرزمانش در آزادسازی این جاده و روستاهای اطراف آن به ویژه روستای بسطام حماسه آفریدند. او در این دوره مهم از تاریخ معاصر کشور از همرزمان موثر اما گمنام مصطفی چمران و سرگرد علی صیاد شیرازی در بازگرداندن آرامش و امنیت در این مناطق از کشور است.

اسدالله احمدی پس از توافق گروه مذاکره کننده دولت موقت با رهبران گروه‌های مسلح مبنی بر بیرون رفتن سپاه از شهرها، به تهران بازگشت و مدتی در کمیته مرکزی بود و سپس از اوایل سال ۱۳۵۹ وارد دفتر سیاسی سپاه پاسداران شد.

با حمله سراسری ارتش رژیم بعث عراق به مرزهای میهن اسلامی، حاج اسدالله از اولین نفراتی است که به‌ علت آشنایی با مناطق و محورهای عملیاتی جبهه‌های میانی و غربی از سوی دفتر سیاسی برای ثبت و ضبط وقایع و حوادث، فراهم آوردن اسناد مربوط به جنگ تحمیلی به این مناطق رفت و گنجینه‌ای بی‌بدیل و مانند از رخدادهای این دوره را جمع آوری نمود.

با آغاز عملیات‌های بزرگ آزادسازی مناطق اشغال شده خوزستان به جبهه‌های جنوب رفت و در کسوت راوی دفتر سیاسی و بعدها مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ از عملیات فتح‌المبین در شمال خوزستان تا پایان جنگ همراه و همپای فرماندهان بزرگ یگانها و قرارگاه‌های عملیاتی همچون شهید حسین خرازی، شهید علی هاشمی، شهید محمد ابراهیم همت و…، مطالب و آثار گرانسنگی را که منحصربه‌فرد ترین و معتبرترین اسناد حادثه بزرگ جنگ و دفاع ملت ایران در برابر متجاوز است جمع آوری نمود که ماحصل آن ۴۳ دفتر راوی و ده‌ها گزارش عملیات و تحلیل‌های نبرد نیروهای خودی و ارتش عراق است.

آخرین اثر این مجاهد عرصه جهاد و شهادت، کتاب ارزشمند “دست‌های خالی؛ پاهای خونین” که مستندنگاری تاخت‌وتازهای ضدانقلاب و ارتش عراق در قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب است که در آخرین دوره جایزه کتاب سال پاسداران اهل‌قلم برگزیده شد.

باورمان نمی‌شد دوست دیرینه‌مان حاج اسدالله از میان ما رخت بربندد و به این زودی به خیل راویان و یاران شهیدش بپیوندد. همگان او را برادر و دوستی مؤمن و دیندار، مشفق صادق، آرام و متین می‌شناختند که به تعبیر همرزمانش لیاقت شهادت را داشت.

خدایا در این ایام مصیبت آل الله، روح دوست صبور و خوش‌خلق ما را در جنات نعیم با سید و سالار شهیدان و ارواح پاک یارانش و امام شهیدان و رفقای شهیدش محشور کن.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *