اخبار 34

در زمینه مشارکت و پیوست‌های اجتماعی موفق نبوده‌ایم

در زمینه مشارکت و پیوست‌های اجتماعی موفق نبوده‌ایم
مدیرکل محیط‌زیست خراسان رضوی گفت: مشارکت‌های همگانی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ما به یک نقطه قابل اتکا نرسیده‌است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، تورج همتی در همایش بزرگداشت روز زمین پاک که در تالار شهر مشهد برگزار شد عنوان کرد: سال‌هاست که در شهرداری‌‌ها شعاری در معابر و خیابان‌ها دارد که شهر ما خانه ماست. اما چرا در این موضوعات نتوانسته‌ایم واقعا موفق شویم‌؟ چرا مشارکت‌های همگانی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ما به یک نقطه قابل اتکا نرسیده و باید توجه کنیم که اخلاق زیست‌محیطی باید در تمام جامعه ایجاد شود. ما تنها یک زمین داریم.
وی افزود: قانون مدیریت پسماندها 15 سال است که تصویب شده و قابلیت اجرا پیدا کرده و در مقابل آن 18 سال است که قانون استفاده  اجباری کمربند ایمنی را داریم اما به این نکته پی می‌بریم که در زمینه مشارکت و پیوست‌های اجتماعی موفق نبوده‌ایم و نیاز است که تلاش‌های اجتماعی بیشتر شود. ضرورت توجه به مباحث اجتماعی و مسئله بازیافت مانند استفاده مجدد باید بیشتر شود و لازمه داشتن محیط زیست بهتر استفاده از محصولات دوست‌دار محیط‌زیست است.
همتی نقش معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان درپیشبرد اهداف زیست محیطی را یک نقطه اتکا و پشتوانه اجرایی بسیار موثر درپیاده سازی تصمیمات این کارگروه دانست و افزود: رشد 6.5 برابری درمدیریت پسماندهای عادی، رشد 6 برابری در مدیریت پسماندصنعتی و 4.5 برابری در مدیریت پسماندهای ویژه گواهی بر موفقیت و اثر بخشی تلاش‌های این کارگروه در ساماندهی پسماند استان است.
مدیرکل محیط‌زیست خراسان رضوی اظهار کرد: امسال در دنیا  تم اصلی را حفاظت‌ از گونه‌های جانوری اعلام کرده‌اند به این معنا که بایستی حفاظت از تنوع زیستی را به عنوان یکی از موضوعات اصلی در حفظ محیط‌زیست قلمداد کنیم و زمینه‌های مشارکت عمومی را در بحث‌های زیست‌محیطی اضافه کنیم. در ایران تم نه به زباله و پسماند اعلام شده‌است. در واقع بایستی به این موضوع توجه کنیم که هر گونه‌ای در این حیات ماموریت ویژه و کارکرد مهمی دارد.
 وی با اشاره به اینکه«در هفت سین نوروز سیل به سین‌ها اضافه شد و اکشن و ری‌اکشن طبیعت بود و در کانون توجهات مردم مسئولین و دولت قرار گرفت»، گفت: این اتفاق به نوعی همه ما را بیدار کرد. آنچه که برای ما مهم است این است که اطمینان داریم تمام این ویرانی‌ها جبران می‌شود و به نوعی راه‌ها و پل‌هایی که از بین رفتند بهتر از گذشته ساخته می‌شوند و قابل جبرانند. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که آیا آب، خاک و هوایی که در اثر عنصری مانند پسماند آلوده می‌شود و از بین می‌رود قابل جبران است؟ آیا سلامت را می‌توانیم با این مدل ها برگردانیم؟
همتی خاطر نشان کرد: در خصوص موضوع مدیریت پسماند پزشکی سال گذشته استان خراسان رضوی بسیار موفق عمل کرده و دستاوردهای حاصل از ساماندهی پسماندهای عفونی مراکز درمانی، مشهد را در سطح کشور پیشرو و الگو مطرح کرده است و این موفقیت حاصل تعامل، همدلی و مدیریت یکپارچه متولیان و اجرای موفق مصوبات کارگروه اجرایی مدیریت پسماند استان بوده است.
در پایان این همایش، پروژه ناوگان نوسازی شده ماشین آلات خدمات شهری و واحد مکانیزه پردازش پسماند خشک در مشهد به صورت آنلاین افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *