اخبار

/ در سینما چه خبر است ؟ /

/ در سینما چه خبر است ؟ /

معرفی داوران جشنواره فیلم زمین، خبرهای از جشنواره جهانی فیلم فجر و… از جمله خبرهای سینماست.

داوران اولین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم زمین معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، با حکم فرهاد توحیدی (دبیر جشنواره) لیلی گلستان ، پروین فرشچی، مهوش شیخ الاسلامی، بهمن کیارستمی و محمد مقدم به عنوان داوران اولین دوره جشنواره بین المللی فیلم زمین نخستین جشنواره فیلمهای توسعه پایدار معرفی شدند که قرار است آثار راه یافته به بخش مسابقه در بخش‌های مختلف را داوری کنند.

لیلی گلستان:

مترجم ، نویسنده و نگارخانه دار که ترجمه آثار نویسندگانی همچون اوژن یونسکو، گابریل گارسیا مارکز، رومن گاری، آلبرکامو،اوریانا فالاچی و نویسندگی کتابی دوجلدی دربارهٔ علی حاتمی و آثارش، قصهٔ عجیب اسپرماتو، دو نمایشنامه از چین قدیم، سهراب سپهری(شاعر-نقاش) را در کارنامه هنری خود دارد.

پروین فرشچی:
عضو انجمن‌های تخصصی محیط زیست دریایی از جمله جامعه اکولوژی هندوستان و انجمن شیلات هندوستان، عضویت و فعالیت در جامعه متخصصین فنی Fishery هند، عضو جامعه علوم محیط زیست ایران و عضو مرکز تحقیقات محیط زیست و انرژی ایران است. از جمله مسئولیت‌های وی می‌توان به مشاور ارشد محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، رییس مرکز منطقه‌ای مدیریت نواحی ساحلی یکپارچه، مشاور برنامه عمل استراتژیک و مدیر پروژه و همکاری های منطقه‌ای محیط زیست دریای خزر و مشاور عالی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در مسائل محیط زیست دریای خزر از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲، اشاره کرد.

مهوش شیخ الاسلامی:
مستندساز که ساخت مستندهایی همچون کوه کنگان، کول فرح،  توپ، برگ سبز، به کجا تعلق دارم، پرسنگ دوز،  پیر حرا،  چارشو، دست‌ها، سپید جامگان،  قاتل یا مقتول، ماده‌ی 61،  تنگراه،  اتاق تاریک، شیر سنگی،خانه تاریک، پول فرح، خانه دوم، دوز،یوفک، برد شیر و … را در کارنامه هنری خود دارد. از فعالیت‌های او می‌توان به داوری در جشنواره‌های فیلم مستند تامپره 2000، جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره روورتو ایتالیا ، جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، جشنواره مستند کیش و جشن خانه سینما اشاره کرد.

بهمن کیارستمی:
مستندساز، تدوین‌گر و تهیه‌کننده که ساخت مستندهایی همچون اِکسُدوس،  تاکسی، جواد، شبیه‌خوانی، زیارت ، دو کمانچه، کفار، نور، مرتضی ممیز ، سفری به دیار مسافر، زالو و … در کارنامه هنری او دیده می‌شود.

محمد مقدم:

عضو هیات مدیره انجمن فیلمسازان انیمیشن ایران که ساخت آثاری همچون پسرک، از بی‌نهایت، طولانی‌ترین سفر دنیا، طرحی نو دراندازیم، فرخنده، گاوخونی، قدیم، عروسک بارانی، رفتن و ماندن، چیستی و چرایی ما ایرانیان، تمدن آبی، تاریخ یافتن، از سرپناه تا خانه، عصر شکار، ایران شهر، تا انتهای تیره، فضاهای آموزشی از خط بیرون نرن را در کارنامه هنری خود دارد.
جشنواره بین المللی فیلم زمین ازعصر امروز 25 اردیبهشت ماه به صورت آنلاین و مجازی آغاز به کار می‌کند و تا 31 اردیبهشت ماه ادامه دارد. علاقمدان می‌توانند آثار مورد نظر خود را در سامانه هاشور به آدرس  http://www.hashure.com به صورت آزاد و رایگان مشاهده کنند.

 

 

بازگشت به روابط انسانی در سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فجر

فیلم سینمایی «بن‌بست» به کارگردانی وینکو میدرندورفر با مضمون احیای روابط انسانی در سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد.

فیلم سینمایی «بن‌بست» ساخته وینکو میدرندورفر از فیلمسازان مشهور اسلوونی است. کارگردانی که از نویسندگان، نمایشنامه‌نویسان، شاعران، کارگردانان تئاتر، مقاله‌نویسان و نویسندگان مطرح کودک و نوجوان در اسلوونی به حساب می‌آید.

میدرندورفر در فیلم «بن‌بست» با رویکردی برآمده از فضای محبوب تئاتری خود توانسته است، در فضایی محدود، با بهره‌گیری از ترکیب ایده‌های سینمایی و تئاتری، موقعیت‌هایی تاثیرگذار خلق کند.

«بن‌بست» روایت یک قلب است که دو زوج را بدون هیچ نقطه اشتراکی، گرد هم می‌آورد. داستان با حضور زوجی از طبقه مرفه اسلوونی در خانه زوجی از طبقه کارگر مهاجر بوسنی آغاز می‌شود و در محیطی بسته و پرتنش با حضور همین چهار شخصیت دنبال می‌شود.

میدرندورفر خود درباره فضای این فیلم معتقد است: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که عدم همدلی در روابط بین فردی یکی از حادترین مشکلات جهان به حساب می‌آید. روز به روز، سرمایه‌داری ظالم و بی‌رحم، روابط انسانی و غمخواری برای درد دیگران را ویران می‌کند و جهان را به سمت جنگی همه جانبه سوق می‌دهد. به نظر می‌رسد همدلی، شفقت، حساسیت به درد دیگران، همه در حال محو از نقشه جهان است. در این شرایط مهم است داستانی بیان کنم که در آن روابط انسانی از نو زنده می‌شوند و حساسیت به سرنوشت دیگری به عنوان ارزشی مهم در تمدن ما از نو بازیابی می‌شود.

کارگردان فیلم سینمایی «بن‌بست» تأکید کرد: جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم، جهانی در بن‌بست است. ما در نوعی بن‌بست تمدنی گیر کرده‌ایم که گریز از آن بدون درک متقابل و احترام به ارزش‌های اساسی انسان و انسانگرایانه امکان‌پذیر نیست.

سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در تهران برگزار می‌شود.

 

 

نمایش «چهارصد ضربه» در بخش کلاسیک‌های مرمت‌شده

«چهارصد ضربه» در بخش کلاسیک‌های مرمت شده سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به روی پرده می‌رود.

نخستین فیلم بلند فرانسوا تروفو، در مقام یکی از آثار آغازگر موج نوی سینمای فرانسه، جایگاهی بی‌بدیل در تاریخ سینمای جهان دارد. در «چهارصد ضربه»، تروفو با نیم نگاهی به زندگی خود و رفقایش در دوران نوجوانی، سفری با خود دیگرش، آنتوان دوانل (با نقش آفریتی ژان پیر لئو)، را آغاز می‌کند – سفری که در طول کارنامه کاری، در چهار فیلم دیگر با حضور لئو در این نقش ادامه پیدا می‌کند.

او با تبدیل بزرگ شهر پاریس به یکی از شخصیت‌های اصلی فیلم، نحوه تعامل دو جانبه شخصیت‌ها و محیط بر یکدیگر را تا لحظه دستگیری پسر بزهکار به شکلی استادانه تصویر می‌کند و سپس در یکی از بیادماندنی‌ترین پایان‌بندی‌های تاریخ سینما، با نگاه گنگ آنتوان به آینده، در زمان وصل به دریا و رهایی، رویکردی متفاوت را در سینمای ملی فرانسه رقم می‌زند و بیش از آرمانگرایی به راه واقع‌گرایی می‌رود.

به این ترتیب، «چهارصد ضربه» علی‌رغم ادای دین مشهود به آثار کلاسیک سینمای فرانسه – به خصوص «نمره اخلاق صفر» ساخته ژان ویگو – از خوش‌بینی به شورش جمعی می‌پرهیزد و با بدبینی به طغیان فردی می‌نگرد.

نخستین فیلم بلند تروفو همواره در فهرست آثار محبوب سینماگرانی بزرگ همچون لوییس بونوئل، ساتیاجیت رای، ژان کوکتو، کارل تئودور درایر و وودی آلن جای گرفته و آکی‌را کوروساوا نیز «چهار صد ضربه» را یکی از زیباترین فیلم‌هایی می‌داند که در طول عمرش دیده است.

 

 

به مناسبت شرکت در دهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا از پوستر خارجی مستند «سبالو» به کارگردانی محسن نساوند و تهیه‌کنندگی فاطمه معتمدآریا رونمایی شد.

این پوستر را محترم نساوند طراحی و اجرا کرده است.

در بخشی مجزا از جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا به سینمای جنوب پرداخته می‌شود و به همین منظور فیلم «سبالو» برای این بخش انتخاب شده و به نمایش درمی‌آید.

دهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانیِ استرالیا به صورت فیزیکی از ۲۰ می (۳۰ اردیبهشت) تا ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) در چهار شهر سیدنی، ملبورن، بریزبن و پرت و پس از آن به مدت ۱۰ روز به صورت آنلاین در سراسر استرالیا برگزار می‌شود.

این فیلم که در حال حاضر در سینماهای «هنروتجربه» روی پرده است روایتی از زندگی محمود بردک نیا نوازنده سازهای کوبه ای است که اصالتی آفریقایی دارد و سال ها پیش اجدادش از زنگبار، جنوب تانزانیا به بوشهر مهاجرت کردند. او تلاش می کند با موسیقی و هنرش سنت پدران خود را زنده نگه دارد.

«سبالو» هم‌چنین در لایه‌های زیرین خود نگاهی به تاثیر غیرقابل انکار رنگین‌پوستان آفریقایی‌تبار در موسیقی آیینی و سنتی جنوب ایران و بوشهر دارد.

محسن نساوند مستندساز و عکاس بوشهری فعالیت خود را از ۱۳۷۸ با تئاتر در بوشهر آغاز کرد و فارغ التحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشگاه آزاد بوشهر در سال ۱۳۹۰ است. نساوند تاکنون کارگردانی مستندهایی چون«سایه»، «تالار وحدت هفت صبح»، «الف سمبو»، «ژلوفن» و «داون» را برعهده داشته است.

عوامل مستند «سبالو» عبارتند از کارگردان: محسن نساوند، دستیار کارگردان و تدوین: عابدین رمضانی، فیلمبردار: آیین ایرانی، بهتاش کمه زری، سعید بوشهری، مهرداد افراسیابی و علی کارگر، موسیقی: حبیب مفتاح، محسن شریفیان، مشاور پروژه: سیف الله صمدیان، انیس قناعت، صدابردار: محمد بوشهری، آریو انصاری، صداگذار: امین محمدی، اصلاح رنگ: محمد زرین پور، تصاویر هوایی: کوروش زارعی، مجتبی هدایت جو،کاوه زارعی، طراح پوستر: محترم نساوند، مسعود نساوند، برنامه ریز: امیر یوسف اکبرزاده، مدیر تولید: بهمن رسولی، مترجم: مرجان مدرس، عکاس: بابک منصوریان، سیدحسین حسینی، سیدمحمد فاطمی و با سپاس از سعید عرب زاده، آرشیو تصاویر و عکس: محمدرضا بلادی، عماد دباش زاده، نجف کازرونی (مستند اربعین) ناصر تقوایی، مشاور رسانه ای: نغمه دانش آشتیانی، تهیه‌کننده: فاطمه معتمدآریا.

 

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *