دستگاه های اقتصادی با ظرفیت های ایجاد شده تحول اساسی در تولید ایجاد کنند
ایسنا/کردستان رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان گفت: دستگاهها و بخشهای مختلف اقتصادی استان مؤظف هستند که از ظرفیتهای ایجاد شده برای رونق و افزایش تولید استفاده و تحولی اساسی در این زمینه به وجود بیاورند و این مهمترین کاری است که باید در سال جاری در دستور کار قرار بگیرد.
بهرام نصراللهیزاده در گفتوگوی اختصاصی با ایسنا اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات نوروزی خود به اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ اشاره و عنوان کردند که اقدامات خوبی در عرصه تولید انجام شده و انتظار میرود از مجموعه این اقدامات در سال ۹۹ بهرهبرداری مطلوبی صورت پذیرد و به نوعی جهش و پیشرفت در عرصه تولید منجر شود.
وی با اشاره به سال ۹۸ به عنوان سال رونق تولید افزود: در سال ۹۸ اقدامات خوبی برای تامین زیرساختهای حوزه تولید در سراسر کشور و از جمله استان کردستان صورت گرفت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری کردستان، با اشاره به اینکه تولید، رونق تولید و در مرحلهای بالاتر جهش تولید مستلزم وجود زیرساختها و شرایط مقدماتی و اولیه است تأکید کرد: بدیهی است که وجود واحدهای تولیدی، وجود زیرساختهایی همچون تامین انرژی و مواد اولیه و وجود نیروی انسانی کارآمد و مفید و همچنین کیفیت بالای محصولات و بازاریابی مناسب در داخل و خارج از کشور سبب گسترش و رونق تولید خواهد شد.
وی ادامه داد: در استان کردستان طی سالهای ۹۷ و ۹۸ اقداماتی در عرصه تولید صورت گرفت که در سال ۹۸ عملا به عرصه اجرا درآمد.
نصرالهی زاده یکی از اقدامات صورت گرفته در سالهای گذشته را تامین تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی از سوی بانکها دانست و گفت: بر اساس تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ امکان تأمین اعتبار برای واحدهای دو تولیدی علاوه بر ظرفیتهای سیستم بانکی از محل منابع و همچنین بودجه عمومی دولت نیز مقدور بود.
وی خاطرنشان کرد: هرچند که این اقدامات در بودجه ۹۷ صورت گرفت اما در اصل اجرای بخش زیادی از آن در سال ۹۸ صورت گرفت و قاعدتا بایستی در سال ۹۹ شاهد تأثیرات مطلوب آن در عرصه تولید و جهش در تولید باشیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، عنوان کرد: علاوه بر بخش ملی تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷، دولت برای تسهیلات سرمایه در گردش از سود وامهای ۱۸ درصدی از نظام بانکی، ۸ درصد آن را از طریق منابع دولتی به صورت یارانهای به استان متقبل شد.
وی با اشاره به اینکه همواره در عرصه تولید و مباحث تولیدی ذهنیت اشخاص یا حتی فعالان رسانهای ناخودآگاه به سمت واحدهای تولیدی سنگین و بزرگ معطوف میشود اظهار کرد: بخش عمدهای از اشتغال و تولید کشور در واحدهای متوسط و کسب و کارهای خرد صورت میگیرد.
نصراللهیزاده در خصوص اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی متوسط به کوچک برای تهیه مواد اولیه خود به سرمایه نیاز دارند و لذا تهیه و تولید و فروش کالا و تبدیل آن به سرمایه کاری سخت و زمانبر خواهد بود عنوان کرد: با توجه به این اصل، ۱۸ درصد تسهیلات برای سرمایه در گردش به واحدهای متقاضی در استان هم در حوزه صنعت و هم در حوزه کشاورزی پرداخت شده است.
به گفته وی این اقدامات تأثیر بسزایی بر واحدهای تولیدی و همچنین در بخش صنعت و کشاورزی داشته است.
نصراللهیزاده یادآور شد: گازرسانی به واحدهای تولیدی اقدام مناسبی در راستای ایجاد زیرساختهای حوزه تولید در استان بود که به سرعت در حال انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان، تشکیل مستمر کارگروههای رفع موانع تولید، به منظور رفع موانع و مشکلات خاص واحدهای تولیدی را موثر دانست و افزود: در حوزه تولید گوشت قرمز برنامه افزایش ۱۳ هزار تنی در استان را در دستورکار قرار دادیم که در سال گذشته بیش از هزار تن به تولید گوشت قرمز در استان افزوده شد.
وی درخصوص تولید گندم در استان اضافه کرد: استان کردستان در حوزه تولید گندم که قوت اصلی مردم و محصولی استراتژیک برای کشور است، در سال ۹۸ به صورت دو سال پیاپی به استان دوم در تولید گندم در کشور تبدیل شد و سهم بزرگی در این عرصه داشت.
نصراللهیزاده بیان کرد: استان کردستان در تولید گوشت مرغ و گوشت سفید جزو استانهای شاخص و تولیدکننده مازاد در استان است و محصولات تولیدی استان در زمینه مرغ و گوشت سفید به سایر استانها نیز صادر میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان، همچنین اقدامات انجام شده در حوزه راه و ارتباطات را مؤثر در افزایش تولید دانست و گفت: در سال ۱۳۹۹ ضرورت افزایش تولید کاملا پیدا است و امر مقام معظم رهبری نیز بر تمرکز بر تولید، جهش تولید و افزایش تولید استوار است.
به گفته وی، مأموریت اصلی دستگاههای اقتصادی استان در سال ۱۳۹۹ استفاده از زیرساختهای ایجاد شده در سالهای گذشته است.
بهرام نصراللهیزاده اظهار کرد: در طول چند دهه اخیر انرژی عمده و منابع اصلی دولتی در استان صرف ایجاد زیرساختها شد و زیرساختها تا حد قابل توجهی ایجاد شده و امروزه روستایی نیست که از نعمت برق برخوردار نباشد.
وی عنوان کرد: در خصوص گازرسانی نیز با درصد قابل توجهی از میانگین کشوری جلوتر هستیم و ضریب نفوذ گاز شهری و روستایی استان به ۹۸ درصد رسیده و همچنین در سال ۹۸، گازرسانی به دو شهرستان قروه و دهگلان به صورت ۱۰۰ درصدی انجام شد و امید است در سال ۹۹ تمام نقاط جمعیتی و روستایی استان از نعمت گاز بهرهمند شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان، خاطرنشان کرد: دستگاهها و بخشهای مختلف اقتصادی استان مؤظف هستند که از ظرفیتهای ایجاد شده برای رونق و افزایش تولید استفاده و تحولی اساسی در این زمینه به وجود بیاورند و این مهمترین کاری است که باید در سال جاری در دستور کار قرار بگیرد.
نصراللهیزاده در پایان یادآور شد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز همانند سالهای گذشته تمام توان و انرژی خود را در راستای افزایش و جهش تولید به کار خواهد گرفت و امید است شاهد روزهای بهتر و فرداهای روشنتری در استان و کشور باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا