اخبار 17

دعوت میقاتی برای برگزاری نشست کابینه لبنان/عون: مردم نباید بهای بحران با کشورهای عربی را بدهند

دعوت میقاتی برای برگزاری نشست کابینه لبنان/عون: مردم نباید بهای بحران با کشورهای عربی را بدهند

همزمان با درخواست نخست وزیر لبنان برای از سرگیری جلسات کابینه، میشل عون، رئیس‌جمهور این کشور اعلام کرد که وی همواره به دنبال روابط بهتر با کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

به گزارش ایسنا، عون در بیانیه‌ای که توسط دفتر ریاست جمهوری لبنان صادر شد، عنوان داشت: امیدوارم آنچه که منجر به مشکل با این کشورهای عربی شد، به سرعت رسیدگی شود و به منافع مردم لبنان لطمه‌ای وارد نگردد و آنها بهای این مساله را پرداخت نکنند.

روابط لبنان و عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس پس از انتشار اظهارات قدیمی از جورج قرداحی، وزیر اطلاع رسانی لبنان درباره جنگ یمن تیره شد. وی در این اظهارات گفته بود “حوثی‌ها از خود دفاع می‌کنند و جنگ در یمن پوچ است لذا باید متوقف شود.”

از سوی دیگر، نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در پی دیدارش با عون گفت که به زودی خواستار تشکیل جلسه کابینه خواهد شد.

میقاتی افزود که در جلساتی که در خارج از لبنان در دوره گذشته برگزار کرده، حمایت از دولت را احساس کرده است.

نخست وزیر لبنان ضمن تشریح سیاست‌های مالی انجام شده، تاکید کرد: به معنای تمام احساس درد می‌کنیم. همه تلاش ما این است که اوضاع را به روال عادی خود بازگردانیم.

وی گفت که وی در دیدار با رهبرانی که با آن‌ها ملاقات کرده، بر لزوم توافق برای مقابله با بحران‌هایی است که کشور شاهد آن است، تاکید کرده است.

میقاتی هشدار داد که لبنان در مرحله سخت و خطرناکی قرار دارد.

کابینه لبنان از ۱۲ اکتبر گذشته تا کنون تشکیل جلسه نداده است و در انتظار حل بحرانی است که به دلیل اختلاف شدید بین احزاب سیاسی در لبنان درخصوص تصمیمات طارق بیطار، بازپرس قضایی پرونده انفجار بندر بیروت، به وجود آمده است.

ادامه اعتراضات داخلی

از سوی دیگر، جمعی از معترضان لبنانی روز جمعه در اعتراض به لغو یارانه داروها به ساختمان وزارت بهداشت در بیروت یورش بردند.

خبرگزاری ملی لبنان گفت که آنها شعارها و شعارهایی سر دادند و درب دفتر وزیر را زدند تا با وی ملاقات کنند.

از سوی دیگر، ده ها تن از معترضان لبنانی جمعه در مقابل کاخ دادگستری بیروت تحصن و ضمن محکوم کردن سیاست های بانکی خواستار بازگرداندن پول سپرده گذاران و پاسخگویی بانک مرکزی بودند.

لبنان از یک فروپاشی اقتصادی رنج می برد که توسط بانک جهانی به عنوان یکی از بدترین رکودهای دوران مدرن توصیف شده است.

پوند لبنان ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و ۷۵ درصد از مردم لبنان در فقر هستند.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *