دیدار رئیس آکادمی علوم افغانستان با حداد عادل
عبدالظاهر شکیبا، رئیس آکادمی علوم افغانستان با رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار کرد.
به گزارش ایسنا، در این نشست که چهارشنبه (بیستونهم بهمنماه ۱۳۹۹) انجام شد، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی از این دیدار، با اشاره به سوابق تاریخی و روابط سیاسی ایران و افغانستان، به مداخله بیگانگان در جداییافکنی میان فارسیزبانان اشاره کرد و مقاومتهای مردمی را سدی در برابر این سیاست دانست.
او در بخشی از سخنان خود گفت: ما فرهنگستان زبان و ادب فارسی را مختص ایران نمیدانیم، بلکه دستاوردهای خود را در فرهنگستان متعلق به همه فارسیزبانان دنیا میدانیم؛ بهخصوص افغانستان. ما در فرهنگستان آمادگی داریم که با دوستان افغانستانی همهگونه همکاری داشته باشیم و در واقع در زمینه همکاری و تقویت زبان و ادب فارسی هیچگونه محدودیتی نداریم.
در ادامه عبدالظاهر شکیبا درباره وضعیت آکادمی علوم در افغانستان توضیحاتی داد و گفت: آکادمی علوم افغانستان حدود یکصد سال سابقه دارد. در واقع در طی این سالها مراکزی به نامهای مختلف وجود داشته که از مجموع آنها آکادمی علوم به وجود آمده است.
او سپس به وضعیت آکادمی و علوم، ساختار و فعالیتهای آن اشاره کرد و گفت: متأسفانه آکادمی علوم افغانستان، پس از انقلاب افغانستان، به دلایل معلوم، یعنی جنگ و درگیریهای نظامی، ارتباط خود را با مراکز علمی و فرهنگی جهان از دست داد. اکنون این آکادمی در سه بخش فعالیت میکند که یکی از آنها علوم انسانی یا علوم بشری است. این بخش خود شامل شش حوزه دیگر میشود که یکی از آنها بخش زبان و ادبیات، شامل فارسی و پشتو و ازبکی و زبانهای باستانی و غیره میشود.
شکیبا در ادامه با اشاره به روابط گسترده دو کشور ایران و افغانستان افزود: دو کشور ایران و افغانستان آنقدر به هم نزدیک هستند که شاید بتوان کمتر کشورهایی را پیدا کرد که چنین نزدیکیای با یکدیگر داشته باشند.
پیشنهاد همکاری در حوزههای واژهگزینی، ادبیات معاصر، دانشنامهنویسی و دیگر زمینههای مشترک فرهنگی، از موارد طرحشده در این نشست بود.
عبدالوهاب عابد، رئیس مرکز فرهنگ و عقیده افغانستان، حمیدالله موسویان، رئیس روابط فرهنگی، خادم احمد حقیقی، دبیر علمی ریاست حوزه ادبیات، برهانالدین نظامی، عضو علمی حوزه ادبیات، و محمد حامد مصلح، معاون مالی و اداری آکادمی علوم افغانستان، دیگر حاضران این نشست بودند.
از فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز محمد دبیرمقدم، معاون علمی و پژوهشی، محمدرضا نصیری، مدیر گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی در شبهقاره، حسن قریبی، مدیر روابط بینالملل، و مرتضی قاسمی، سرپرست روابطعمومی فرهنگستان حضور داشتند.
منبع:ایسنا