رؤسای سه مرکز علمی و پژوهشی آستان قدس رضوی معرفی شدند
ایسنا/خراسان رضوی با حضور تولیت آستان قدس رضوی، روسای جدید بنیاد پژوهشهای اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدرسه عالی فقاهت این آستان معرفی شدند.
در این مراسم که با حضور حجتالاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس و جمعی دیگر از معاونان و مدیران این آستان مقدس برگزار شد، «فرامرز قراملکی» به عنوان مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی، حجتالاسلام «علی خیاط» به عنوان رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی و حجتالاسلام «سید حسن وحدتی شبیری» به عنوان مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) منصوب شدند.
عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم اظهار کرد: برای ارائه بهتر خدمات در مجموعه آستان قدس رضوی نیازمند انسجام و همافزایی تمام مجموعهها هستیم. ماموریت و وظیفه ما بهرهمندی هر چه بیشتر و بهتر زائران از معارف رضوی و زیارت حضرت رضا(ع) است که در همین راستا ما باید برنامههای مستدل، علمی، کارشناسی شده و اجرایی تهیه و ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: در نظر داریم با همکاری موسسات و مراکز وابسته به سازمان علمی و فرهنگی اعم از بنیاد پژوهشهای اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه امام رضا(ع) و…. حرکت جدید علمی در سطح آستان قدس رضوی، در سطح کشور و خراسان رضوی ایجاد کنیم.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: حضور امام رضا(ع) در مرز توس و شهر مشهد و همچنین پذیرش ولایتعهدی از سوی ایشان، اقدام بینظیری در برقراری داعیه شیعه در سطح جهان اسلام و رساندن پیام تشیع به گوش تمام مسلمانان بود، از همین رو این مهم مسئولیت ما در آستان قدس رضوی را سنگینتر میکند. این سازمان باید محل رفت و آمد نخبگان و فرهیختگان علمی باشد تا بتوانیم با بهرهمندی از اندیشههای آنان در راستای ارتقاء سطح زیارت و توسعه تعالیم رضوی گام برداریم.
۴ راهبرد برای فعالیتهای علمی پژوهشی در آستان قدس رضوی
احد فرامرز قراملکی، مدیرعامل جدید بنیاد پژوهشهای اسلامی در این مراسم به اهمیت وجود چنین مرکزی در مجموعه آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: آستان قدس میتوانست مانند خیلی از مجموعههای دیگر، فعالیتهای پژوهشی خود را برونسپاری کند، اما با هوشمندی و درایت، یک بنیاد در داخل این مجموعه در نظر گرفته شده تا آستان قدس به عنوان یک مرکز علمی پژوهشی فعالیت داشته باشد و انجام پژوهشهای نظاممند و بصیرتافزا را در دستور کار قرار دهد.
وی تصریح کرد: خدمت در آستان قدس رضوی نیازمند راهبردهای امانتداری، هم افزایی با سایر مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی آستان، پژوهش نظاممند در راستای ارتقاء مستمر کیفی فعالیتها و پژوهشها و همکاری و مشارکت با سایر مراکز حوزوی و دانشگاهی در سطح جهان است که تلاش خواهیم کرد برنامهریزیهای لازم در راستای این راهبردها را داشته باشیم.
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه رضوی توسعه خواهد یافت
حجتالاسلام علی خیاط، رئیس جدید دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته طی سالهای گذشته برای شکلگیری و رشد این دانشگاه اظهار کرد: صیانت از سرمایهها و داشتههای دانشگاه به ویژه حُسن همجواری با حرم مطهر حضرت رضا(ع)، حفظ اصالت حوزوی، برنامهریزی برای توسعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و همچنین همکاری برای تثبیت و ارتقای جایگاه مدرسه فقاهت از اهداف ترسیم شده در دوره جدید مدیریت دانشگاه علوم اسلامی رضوی به شمار میرود.
وی گفت: حرکت منسجم در مسیر تحقق اهداف چشمانداز آستان قدس رضوی، استفاده از شیوههای علمی نوین، زمینهسازی برای رشد و بالندگی، تلاش برای توسعه واحد خواهران، ایجاد رشتههای متناسب با موضوع تقویت نهاد خانواده و تلاش برای تعامل سازنده با دیگر نهادهای علمی، از دیگر اهدف و برنامههای این دانشگاه در دوره جدید خواهد بود.
تدوین مدل آموزشی و پژوهشی نوین برای مدرسه فقاهت
حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدحسن وحدتیشبیری، رئیس سابق دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدیر جدید مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) نیز ابتدا گزارشی از اقدامات صورت گرفته در دوره مسئولیت خود ارائه کرد و گفت: تاسیس پردیس خواهران و مرکز مطالعات وقف در دانشگاه علوم اسلامی رضوی و ایجاد رشتههای جدید «فقه و حقوق وقف»، «مطالعات اجتماعی زیارت» و «تبلیغ و ارتباطات دینی» از جمله فعالیتهای دوره سه ساله اخیر مدیریت در این دانشگاه بوده است.
وحدتیشبیری به برنامههای خود در مسئولیت جدید نیز اشاره و تصریح کرد: مدرسه عالی فقاهت با ایده تولیت آستان قدس رضوی و با هدف تحقق بیانیه گام دوم انقلاب تاسیس شده تا بتواند مبتنی بر اصالت و پشتوانه علمی حوزههای علمیه، در عرصههایی همچون تمدن نوین اسلامی و سبک زندگی اسلامی فعالیت کند و یک نهاد اصیل حوزوی برای رسیدن به اجتهاد تمدنساز و پاسخگوی نیازهای جامعه اسلامی باشد.
وی افزود: هم اکنون با استخراج محتوای ۱۵۰ سخنرانی رهبر انقلاب در ارتباط با حوزه و دانشگاه، هماندیشی با اساتید برجسته حوزه علمیه و همفکری با ۵۰ شخصیت علمی و فرهنگی کشور، برنامه عملیاتی و مدل آموزشی و پژوهشی نوین مدرسه فقاهت تدوین شده که پس از تایید توسط تولیت آستان قدس رضوی عملیاتی خواهد شد.
انتشار بیش از ۴ هزار اثر برای توسعه معارف و فرهنگ اسلام
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، در این مراسم حجتالاسلام سید محمود مرویانحسینی، رئیس سابق بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس نیز گزارشی از عملکرد و جایگاه علمی پژوهشی این بنیاد ارائه کرد و گفت: این مرکز در طول ۳۶ سال فعالیت خود توانسته ظرفیت ممتازی برای توسعه معارف و فرهنگ اسلامی در داخل و خارج از کشور ایجاد کند. تعامل دو جانبه با دانشگاههای کشورهای اسلامی، تولید بیش از ۲۵۰ اثر با محوریت فرهنگ و سیره رضوی و انتشار ۴ هزار اثر در موضوعات قرآن، حدیث، سیره معصومین(ع) و انقلاب اسلامی، از دیگر دستاوردهای بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی طی این سالها بوده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا