رئیس جمهور در پی افزایش پهنای باند و تقویت دسترسی به اینترنت است
معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری اظهار کرد: همواره تمرکز این معاونت بر روی خانواده و زنان بوده است چراکه اگر بخواهیم از آسیبهایی نظیر اعتیاد پیشگیری و با آن مقابله کنیم راهی جز آگاهی، اصلاح سبک زندگی، اصلاح الگوی رفتاری و تقویت مهارت های زندگی نداریم و زنان به عنوان محور
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری اظهار کرد: همواره تمرکز این معاونت بر روی خانواده و زنان بوده است چراکه اگر بخواهیم از آسیبهایی نظیر اعتیاد پیشگیری و با آن مقابله کنیم راهی جز آگاهی، اصلاح سبک زندگی، اصلاح الگوی رفتاری و تقویت مهارت های زندگی نداریم و زنان به عنوان محور یک خانواده با جاذبه عاطفی خود میتوانند اثر بخشی لازم برای پیشگیری از این مخاطرات و جلب نظر نسل جوان برای گفتوگوی تعاملی را ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه وبینار آموزش عمومی و افتتاحیه دوره آموزشی تخصصی آموزشی ویژه مجریان و تسهیلگران محلی” در راستای اجرایی سازی طرح توان افزایی و ارتقای تاب آوری اجتماعی زنان و خانواده های آسیب دیده و در معرض آسیب با بالاترین میزان ریسک اعتیاد در ۱۳ استان، اظهار کرد: مفهوم گفتگوی ملی خانواده برگرفته از مفاهیم فرهنگی و دینی ما است و قرآن کریم این درس را به ما میدهد که اگر روابط میان خانواده اصلاح و به استحکام برسد میتوانیم به مقابله با آسیب ها برسیم.
ابتکار معتقد است که خانواده مستحکم و شکوفا سد محکمی از آگاهی برای مقابله با جهل و آسیب های اجتماعی است و اهمیت چنین خانوادهای در عصر انقلاب دیجیتال بیش از پیش نمایان میشود چراکه در حال حاضر کودکان از سنین کم وارد فضای دیجیتال میشوند و تنها راه ما تجهیز جوانان و کودکان به آگاهی، درک، شناخت و کسب مهارتهای لازم است.
وی ادامه داد: امروزه مهارتهای زندگی مهم ترین مساله در مواجه با آسیبها محسوب میشود است که بخش مهم آن مهارت ارتباطی و مواجه با آسیبها و مخاطرات است، تمام جوامع با این آسیب ها مواجه اند و مساله مهم چگونگی عبور افراد، خانواده و جوامع از این آسیبها و رسیدن به رشد و تعالی است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به نقش مهم گفتگوی بین نسلی در مقابله با آسیب اعتیاد تصریح کرد: زمانی که نسلها نتوانند با هم گفتگو کنند و تجربه والدین به درستی به فرزندان منتقل نشوند با شکافی از عصر دیجیتال در نوع دیدگاهها مواجه می شویم و به طور حتم در انتقال باورها، فرهنگ و تجربیات و ارتباط گیری با فرزندان به مشکل بر خواهیم خورد و دچار آسیبهای فراوانی میشویم. اگر نتواینم همگام با فرزندان ارتباط برقرار کنیم تا تجربیات و فرهنگ و ریشه ها و باورها را به آنها منتقل کنیم حتما دچار آسیبهای زیادی می شویم که مهمترین آن آسیبهای فرهنگی است.
وی اظهار کرد: برخلاف عدهای که مخالف تقویت دسترسی به اینترنت بوده و هستند و نگاه آنها اعمال محدودیت در دسترسی به اینترنت است، آقای رئیس جمهور همواره در پی افزایش پهنای باند و تقویت دسترسی به اینترنت در راستای افزایش آگاهی، مهارت، آموزش و… بوده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین این را هم گفت که در شرایطی که علیرغم تمامی مزایا اینترنت دارای آسیبهای فراوانی است چارهای جز افزایش آگاهی و مهارت جوانان برای مواجهه با آسیبهای اجتماعی نظیر آسیبهای اینترنت، فضای مجازی و اعتیاد نداریم.
ابتکار گفت: بالغ بر ۹۵ درصد از حدود ۲۵۰ موافقتنامه و توافقنامهای که میان این معاونت با سایر دستگاههای اجرایی در دولت دوازدهم شکل گرفته، عملیاتی شده است. از جمله آن، تواهمنامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر و جناب مومنی است که در این راستا این معاونت توانست تجربیات پیشین خود را در قالبی جدید تحت عنوان گفتگوی بین نسلی و افزایش تاب آوری اجتماعی برای پیشگیری از اعتیاد منتقل کند.
وی ادامه داد: ما با اتکا به جامعه مدنی و توانمندی سازمانهای مردم نهاد که همواره مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده است توانستیم در این مسیر حرکت کنیم چراکه اگر جامعهای بخواهد به بلوغ برسد و مواجهه درستی با آسیب ها داشته باشد راهی جز مهارت افزایی و تقوقیت و فرصت دهی به سازمانهای مدنی در راستای جلب مشارکت مردم، دیده بانی و… ندارد. دیده بانی سازمانهای مردم نهاد که ارتباطی قوی با مردم جامعه دارند در راستای پیشگیری از اعتیاد و ارایه هشدار و اصلاح شرایط بسیار حائز اهمیت است.
وی در سخنان خود درباره طرح توان افزایی و گفتگوی ملی خانواده در راستای پیشگیری از آسیبهای اعتیاد، افزود: قالب کاری ما کاملا علمی و مبتنی بر تجربیات روز جهانی و ملی است و با توجه به فرهنگ و باورها اعتقادی و دینی، مفاهیمی نظیر تاب آوری ارائه میشود.
در بخش دیگر این مراسم، زهرا جواهریان، معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده اظهار کرد: این برنامه در راستای تفاهمنامه معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری با ستاد مبارزه با مواد مخدر با رویکرد مساله یابی برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در قالب طرح گفتگوی ملی خانواده برای اعضا سالم خانواده که دارای عضوی درگیر با مواد مخدر هستند و طرح تاب آوری و توان افزایی اجتماعی برای خانوادهها در ۱۳ استان برگزار میشود.
وی ادامه داد: این ۱۳ استان بیشترین آمار اعتیاد را در سراسر کشور دارند.
همچنین خانم دکتر نساء نویری، مدیر کل دفتر هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری اظهار کرد: این طرح در راستای طرح جامع یاریگران زندگی و پیرامون کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد انجام شد. معاونت امور زنان آن را امکان سنجی کرد و با توجه به اینکه سالهای قبل این طرح اجرا شده بود محتوای آموزشی آن مجدد مورد بازبینی قرار گرفت و با نگاه ویژهای به اعتیاد و خانواده بازنویسی شد.
وی افزود: این پروژه دارای دو فاز است، فاز نخست به آموزش تسهیلگران می پردازد که مجریان آن سمنهایی هستند که به شکل ملموس مشکلات جامعه محلی را درک میکنند. این سمنها پس از آموزش در فاز دوم به عنوان تسهیلگر محلی به محلهای پر آسیب اعزام میشوند.
به گفته نویری در راستای اجرای این طرح، معاونت امور زنان ابتدا با معاونین سیاسی ۱۳ استان هدف از جمله مازندران، خوزستان، آذربایجان غربی، البرز، فارس و تهران در راستای معرفی سمنهای موفق صحبتهایی را انجام داده است. سپس با معرفی ۱۳ مجری از هر ۱۳ استان و ۲۶۰ سازمان محلی کار این طرح آغاز شد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0