اخبار 43

راهبردهای کلان ایران در مدیریت کرونا/تجربه موفق ایران بین المللی شود

راهبردهای کلان ایران در مدیریت کرونا/تجربه موفق ایران بین المللی شود

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با اشاره به بازدیدهای میدانی خود از مراکز سلامت و تیم های بهداشتی ایران، گفت: ایران همکاری خوبی با شرکت های دانش بنیان دارد و در زمینه تحقیقات از کشورهای برجسته منطقه است و از ظرفیتش برای تولید تجهیزات و واکسن استفاده می‌کند. تلاش ما این است که این تجربه موفق ایران، منحصر به ایران نماند و ایران بتواند این‌ها را صادر کند و یک تجربه موفق کشوری به یک تجربه موفق بین المللی بدل شود.

به گزارش ایسنا، دکتر المنظری- مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در دیدار با وزیر بهداشت کشورمان گفت: این سومین سفری است که به ایران یا دومین وطن خودم دارم و هدف این بود که گفتوگوها را ادامه دهیم و ببینم که ایران چه اقداماتی انجام می‌دهد و چگونه با مشکلات ناشی از کرونا که کل دنیا را در بر گرفته مقابله و آن را مدیریت می‌کند.

وی افزود: امروز بازدید میدانی هم داشتم و از تیم ها و مراکز بهداشتی مختلف دیدن کردم و نحوه فعالیت آنها را دیدم. امروز در ارائه‌هایی که معاونان وزارت بهداشت ایران مطرح کردند، متوجه راهبردهای کلان ایران شدم که در عین اینکه وزارت بهداشت ایران خدمات مربوط به کرونا را ارائه می دهد، خدمات اساسی دیگر را هم به بیماران دیگر ارائه می‌دهند که نشانه راهبردهای کلانی است که ایران برای خودش تعیین کرده است.

المنظری گفت: وزارت بهداشت ایران هم تعداد نیروها و هم تعداد تخت‌ها را افزایش داده است. اقلام محافظتی را سریعا فراهم کرده تا این تضمین باشد که خطری متوجه کسی نیست و کسی هم از فرآیند خدمت‌رسانی عقب نمی‌ماند. یکی از اقدامان منحصر به فرد ایران، برپایی کلینیک‌های سیار به ویژه برای مردم کوچ رو و عشایر است که تجربه موفق و منحصر به فرد است تا همه اقشار جامعه بتوانند از خدمات سلامت بهره‌مند شوند.

وی همچنین اظهار کرد: ایران همکاری خوبی با شرکت های دانش بنیان دارد و در زمینه تحقیقات از کشورهای برجسته منطقه است و از ظرفیتش برای تولید تجهیزات و واکسن استفاده می‌کند. تلاش ما این است که این تجربه موفق ایران، منحصر به ایران نماند و ایران بتواند این‌ها را صادر کند و یک تجربه موفق کشوری به یک تجربه موفق بین المللی بدل شود. تضمین می دهم که سازمان جهانی بهداشت چه در سطح منطقه چه در سطح بین المللی حمایتش را از ایران ادامه خواهد داد و شما تجاربتان را با ما در میان بگذارید تا ما بتوانیم در سطح بین المللی آن ها را نشر دهیم.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی – وزیر بهداشت نیز در دیدار با مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، گفت: در 13 ماهی که درگیر کووید-19 هستیم، ارتباط خوبی با سازمان جهانی بهداشت داشتیم. الان یکسال از گزارش اولین موارد کووید-19 در کشور ما می‌گذرد و ما حداقل یک ماه قبل از آن، زمانیکه گزارش ویروس در ووهان، اعلام شد، خودمان را برای مدیریت بیماری آماده می‌کردیم.

وی افزود: مدیریت بیماری کووید-19 در جمهوری اسلامی ایران، علی رغم فشارهای سنگین ناشی از تحریم‌های ظالمانه، یکی از مدیریت‌های بسیار موثر در منطقه بود. تشکیل ستاد ملی و حمایت‌هایی که از طرف رهبری و رییس جمهور به عنوان رییس ستاد مقابله با کرونا و اعضای دولت و سایر دستگاه ها در قوه مقننه و قضاییه و همچنین سازمان های مردم نهاد، نیروهای مسلح، بسیج، هلال احمر و کمک‌های مردم در مدیریت بیماری برای مسئولان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت بود.

نمکی ادامه داد: علی‌رغم گستردگی کشور ما، مرزهای فراوان و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، امروز می‌توانیم به خوبی ادعا کنیم که هیچ بیماری در کشور ما در این مدت در هیچ استانی بدون سرویس پزشکی و درمانی نماند. حتی توانستیم تبعه کشورهای دیگر را هم که به بیماری مبتلا شده بودند، به طور رایگان در بیمارستان‌هایمان پذیرا باشیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: خوشبختانه توانستیم کلیه تجهیزات و داروهای مورد نیاز را در طول کووید تهیه کرده و حتی به عنوان صادر کننده آن‌ها شناخته شویم. خوشبختانه در عرصه ساخت واکسن داخلی  هم گام‌های بسیار موثری برداشتیم. ان‌شاءالله همانطور که اعلام کردم ما در ماه‌های آینده به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم منطقه در حوزه واکسن چه برای مصر ف داخلی و چه برای صادرات با نظر سازمان بهداشت جهانی عمل خواهیم کرد.

نمکی گفت: همچنین از دکتر المنظری خواهش کردیم، ضمن استمرار حمایت‌هایشان از جمهوری اسلامی ایران و فشار بر کسانی که تحریم‌ها را بر ما اعمال کردند، برای گشایشی در ارسال واکسن تا قبل از تولید داخل به کشور ما از منابع مطمئن حمایت کنند و حتما در شفاف سازی اعداد و ارقام بیماری در منطقه هم به ما کمک کنند تا صحت آمار ایران در منطقه بر همه روشن شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *