اخبار 36

راهکارهایی برای مقابله با چالش‌های دانش‌آموزان

راهکارهایی برای مقابله با چالش‌های دانش‌آموزان

ایسنا/بوشهر معاون تربیت بدنی و سلامت اداره آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: آموزش تربیت بدنی و سلامت در برنامه های درسی، یک صلاحیت مشترک بین رشته ای است، و در واقع این صلاحیت فرصت به کارگیری آموخته ها در موقعیت های مختلف و همچنین راهکارهای مقابله با چالش ها را برای فرزندان ما فراهم می آورد.

اسد حصیری در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه شیوع کرونا و اجرای پروتکل‌ها، حوزه تربیت بدنی و سلامت را وارد فاز اجرایی دیگری کرد، اظهار کرد: این ویروس، ویروس ناشناخته ای بود که هیچکدام ما خیلی از آن خوشمان نمی‌آید، ولی فرصت‌هایی را فراهم کرد که ما، هم توانمندی‌های همکارانمان و هم خلاقیت‌هایی را که در استان هست به کار گرفته تا بتوانیم خدمتی به جامعه دانش آموزی نماییم.

وی بیان کرد: تعلیم و تربیت اسلامی به دنبال شکوفایی فطرت الهی ما انسان هاست که بر اساس مفاد قانون اساسی جمهوری اسلامی و همچنین سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام مقدس، هدف نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور تکریم و تعالی هویت مترقیان است تا با کسب شایستگی لازم بتوانند موقعیت ها را درک و اصلاح کنند و برای تحقق حیات طیبه آماده شوند.

این مسئول با اشاره به نقش تربیت بدنی و سلامت در نظام تعلیم و تربیت گفت: این حوزه به عنوان یکی از ۱۱ حوزه یادگیری آموزش و پرورش ایران به دنبال یادگیری و برقراری سلامت‌ کامل جسمانی و روانی است. همچنین ایجاد زمینه هایی در جهت شناساندن روش های درست فعالیت های جسمانی و نیز شناسایی صحیح ارتقای توانایی های بدنی و تبیین روش های تفریحی سالم در حوزه محتوایی درس تربیت بدنی و سلامت است.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره آموزش و پرورش مطرح کرد: نقش این حوزه آن است که به کمک دانش اموزان می آید تا شایستگی لازم برای زندگیشان را به دست بیاورند.

حصیری ادامه داد: امروزه جهانی سازی، سرعت گسترش اطلاعات، رشد فناوری، توسعه اقتصادی اجتماعی، تاثیر همسالان و رواج برخی ارزش های کاذب، جوامع از جمله کشور ما را با مشکلاتی روبرو کرده است. ما با سیل عظیم نیازهای جدید مواجه و قانون شکنی و بحران های معنوی را شاهد هستیم بنابراین افراد و دانش آموزان هم نیاز به الگو دارند و هم نیاز به دانش و مهارت که به کمک آن با مسائل غیر قابل پیش بینی حاصل از اتفاقات، برخورد سازنده ای داشته باشند.

وی اظهار کرد: تربیت بدنی به روز شایستگی های لازم را برای دانش آموزان و زندگیشان فراهم ‌می آورد. ما آداب تغذیه سالم، مسائل بهداشتی، آداب اجتماعی شدن را آنان، هویت یابی و خودآگاهی را نیز آموزش داده و شیوه مراقبت از محیط زیست که یکی از نیازهای جامعه امروز است را آموزش داده و چگونگی مدیریت بحران را نیز مانند مانور زلزله تعلیم می دهیم.

اسد حصیری ضمن ابراز احساس نیاز بیشتر در توجه به حوزه سلامت و مراقبت در مهرماه آینده و در صورت بازگشایی مدارس عنوان کرد: آیا ما برای مهرماه آینده فکری کرده ایم؟ اگر با واکسن مشکل کرونا حل شد آیا برنامه ای برای مهرماه دانش اموزان در حوزه مراقبت و سلامت ریخته ایم که من خواهشم از شما اصحاب رسانه این است که آن را به عنوان مطالبه ملی در نظر داشته باشید.

معاون آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: امسال وزارت آموزش و پرورش با توجه به شرایط خاص حاکم از قرنطینه و ماندن بچه ها در خانه این نیاز را به خوبی احساس کرد که باید گامی بردارد که نسل آینده ما از سلامت جسمانی کامل برخوردار باشند.

وی عنوان کرد: از آنجا که مطالعات نشان می دهد چاقی زمینه بیماری های زیادی را فراهم می کند. مطالعات سال ۹۵ نشان می دهد که حدود ۲۱ درصد کودکان و نوجوانان ما در سال ۹۵ در سنین مدرسه درگیر چاقی بوده اند. در پایش امسال که از طریق حوزه تربیت بدنی و سلامت اداره آموزش و پرورش صورت گرفت حدود ۱۳ میلیون و ۲۹۰ هزار دانش آموز در کل کشور در هفته تربیت بدنی در آبان ماه در این پایش ملی شرکت کرده اند. در این طرح  دانش آموزان کل کشور باید قد و وزن خود را به مدرسه اعلام‌ می کردند که در استان ما حدود ۹۹درصد دانش آموزان اطلاعاتشان را وارد سامانه کردند و بوشهر جزو استان های اول در ثبت مرحله اول مشخصات دانش آموزان بود و بعد از آن یک کارنامه سلامت برای هر دانش آموز صادر کردیم.

این مسئول بیان کرد: نتایج حاصل از این پایش نشان داد که ۶۴ درصد دانش آموزان کشور وزن طبیعی دارند و ۳۶ درصد وزن مناسب نداشتند و این ۳۶ درصد یا وزنی پایین تر از حد طبیعی یا بالاتر از آن داشتند و این یعنی از سال ۹۵ تا امسال از ۲۱ درصد به ۳۶ درصد رسیده ایم، یعنی شرایط مثبتی طی این چند سال طی نکرده ایم.

حصیری به اطلاعات دانش آموزان در سطح استان بوشهر اشاره کرده و گفت: دانش آموزان استان ما ‌۶۰ درصد وزن طبیعی و ۴۰ درصد هم وزن غیر طبیعی داشتند. از این ۴۰ درصد، ۲۱ درصد اضافه وزن داشتند، ما سیزدهمین استان دارای اضافه وزن دانش آموزان هستیم. و ۱۲ درصد دانش اموزان ما نیز چاقی داشتند، که رتبه ۶ کشوری را در چاقی دانش آموزان داریم. از نظر میزان لاغری ۴.۵ درصد و رتبه ۱۴ کشور و از نظر میزان خیلی لاغری نیز ۲.۵ درصد دانش آموزان ما خیلی لاغر هستند که ما باز متاسفانه رتبه ۷ کشوری را داریم.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر سرانه فضای ورزشی دانش آموزی استان را مطلوب دانسته و گفت: استان بوشهر از نظر سرانه فضای ورزشی، با ۱۴۹ هزار و ۴۹۶ متر مربع رتبه اول را در کشور دارد. میانگین کشور ۳۳۶ هزارم متر مربع است که استان ما ۴۲۳ هزارم متر مربع سرانه فضای ورزشی برای هر دانش آموز دارد.

حصیری افزود: ما در آستانه ثبت مجدد اطلاعات سلامت دانش اموزان هستیم که سری قبل با کمک مراقبان سلامت‌ و مدیران مدارس و مربیان و علوم پزشکی یک سری اطلاعات و راهنمایی و مشاوره تغذیه ای را در اختیار دانش اموزان قرار دادیم که البته از طریق برنامه شاد و کانال های ویژه ای که در این برنامه وجود دارد اطلاعات مورد نیاز تغذیه ای را در اختیار آنها قرار دادیم.

وی بیان کرد: در سامانه شاد کانالی به نام‌ سلامت داریم که تمام پیام های تغذیه ای در اختیار دانش آموزان و خانواده هایشان قرار گرفته است. همچنین کانالی به نام تربیت بدنی که اطلاعات مربوط به تغذیه و فعالیت جسمانی را در دسترسشان قرار داده ایم. ما ترویج نرمش صبحگاهی برای دانش اموزان را نیز داریم که شیوه اجرای برنامه های ورزشی و نرمش را در اختیارشان قرار می دهد.

به گفته این مسئول در حال حاضر پایش مجدد دانش آموزان شروع شده و باید قد و وزنشان را در اختیار آموزش و پرورش ‌بگذارند تا با سری اول مقایسه شود. در این طرح که با نام اختصاری کوچ، یعنی کنترل وزن و چاقی شناخته می شود هدف کوچ کردن از زندگی ناسالم به سالم، کوچ از اضافه وزن به وزن طبیعی، کوچ از فعالیت ناسالم به فعالیت سالم، کوچ از تغذیه ناسالم به سمت تغذیه سالم است. اختتامیه این طرح در فروردین ماه خواهد بود و در ۱۴ اسفند که روز نیکوکاری است به مناسبت توفیق در مدیریت وزن، دانش آموزان باید یک‌کار خیرخواهانه انجام‌ دهند و در ۱۵ اسفند نیز که روز درختکاری است یک درخت را بکارند.

معاون آموزش و پرورش ادامه داد: ما در بحث قرص آهن و ویتامین دی همه دانش آموزان را تحت پوشش قرار دادیم، همچنین ما ۱۶۰ تیم دادرسی ‌را با کمک هلال احمر تشکیل دادیم که هر تیم ده نفر یعنی در مجموع ۱۶۰۰ نفر دانش آموز برای مدیریت بحران است. ما ۳۱ هزار و پانصد نفر سفیران سلامت دانش آموز داریم که ۸۵۲۰ ساعت آموزش داشته اند.

حصیری تاکید کرد: امسال در مهرماه کاروان مهر بانشاط داشتیم که برای آن نیز هزینه کردیم. امسال ۴ کلاس درس تربیت بدنی را در ۴ منطقه استان تا پایان سال اماده می کنیم که در فضاهای مناسب مدرسه محیطی برای ورزش دانش آموز مهیا می شود. همچنین ما به سمت مدارس پویا رفته ایم‌، مدارس پویا یعنی در ساعات غیر اموزشی نیز دانش آموز با وسایل و طرح های موجود در دیوارها و مکان های مختلف مدرسه از وقت خود استفاده کند.

وی ادامه داد: کل مراقبین بهداشت ما در استان ۱۵۰ نفر است که البته نیاز است بیشتر شود و ما برای اولین بار ۶۰ اتاق بهداشت شناسنامه دار برای دانش آموزان مجهز کردیم و قصد داریم برای ۶۰ مدرسه تا پایان هفته اینده ۸۰ اتاق دیگر هم اضافه کنیم، یعنی هر مراقب بهداشت یک اتاق داشته باشد، استان بوشهر اولین استانی است که توانسته به تعداد مراقبین اتاق بهداشت داشته باشد.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر تصریح کرد: استان بوشهر اولین استانی بود که تلویزیون اینترنتی را طی این مدت راه انداخت و همچنین توانست از ظرفیت هنرستان ها برای تولید ماسک استفاده کرده و بعد از آن نیز توانستیم با کمک دانش موجود در آموزش و پرورش به سمت تولید مواد ضدعفونی برویم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *