راهکارهای افزایش پذیرش واکسن کووید ۱۹ در جامعه ایرانی
گروهی از محققان ایرانی در مقاله ای به بررسی راهکارهای افزایش پذیرش واکسن کووید ۱۹ در جامعه ایرانی پرداختند که در قالب نامه ای به سردبیر در مجله دانشکده پزشکی اصفهان منتشر شده است.
این محققان با بیان اینکه مشکلات تنفسی و مرگ در پی علایم بیماری کووید، در انسان آلوده شده به ویروس کرونا محتمل است، چالشهای مربوط به مبارزه با کووید-۱۹ را تنوع اطلاعات، تنوع مخاطبان اطلاعات، تنوع رسانهها، تنوع در پایداری (ثبات اطلاعات)، تنوع در میزان سواد اطلاعات سلامت مردم و عدم هماهنگی و تعلل مسئولان در اطلاعرسانی دانستند.
آنها در مقاله ای با عنوان «راهکارهای افزایش پذیرش واکسن کووید-۱۹ در جامعه ایرانی: نامه به سردبیر» هدف ارائه دهندگان سلامت و سیاست گذاران بهداشتی در تمام دنیا را پیشگیری یا کاهش شدت هر چه بیشتر پاندمی بیماری عنوان کردند و معتقدند که دانشمندان تلاش می کنند تا با ساخت واکسن کووید به این هدف دست یابند.
این پژوهشگران با تاکید براینکه تزریق واکسن به احتمال زیاد می تواند افراد را در برابر این بیماری ایمن کند، نیاز به تدابیر و راهکارهایی جهت ترغیب آحاد جامعه به پذیرش واکسن کرونا را ضروری می دانند و چند راهکار برای افزایش پذیرش واکسن کووید در بین مردم ارائه می دهند.
به اعتقاد آنها ایجاد مشوق تولید واکسن برای کارخانجات تولید کننده، ایجاد تقاضای تصاعدی تولید واکسن، دسترسی ایمن به واکسن، تصویب پیش شرط دریافت واکسن برای ثبت نام و ورود به مراکز دولتی، تامین تسهیلات آموزشی، تصویب پیش شرط دریافت واکسن برای استخدام و تسهیلات بهداشتی را به عنوان راهکار ارائه می دهند و می گویند: «برای کاهش شدت پیامدهای بیماری در زمان شیوع گسترده کووید ۱۹ ترغیب مردم برای واکسیناسیون ضروری است تا با استفاده از این راهکارها بتوان پذیرش واکسن کووید را در جامعه افزایش داد و در جهت پیشگیری و یا کاهش بیماری، گام های مفید و موثری برداشت.»
این پژوهشگران در توضیح راهکارهای ارائه شده جهت افزایش ترغیب به واکسیناسیون کووید می گویند: «افزایش ذخایر واکسن کووید به تقاضای بیشتر بستگی دارد. ترغیب دریافت واکسن در مردم باعث افزایش تقاضا در تولید واکسن می شود. دولت باید یک کمپین ارتباط جمعی مبتنی بر شواهد با تمرکز بر سود عمومی و تعهدات شخصی در کنار تدوین پیام های بهداشتی متناسب گروه های هدف مختلف تامین کند. پیام های بهداشتی لازم است بر مسئولیت جامعه در محافظت از کارکنان مراقبت های بهداشتی، حفظ ظرفیت سیستم های بهداشتی، محافظت از جمعیت آسیب پذیر، از بین بردن باورهای غلط و مزایای واکسیناسیون تاکید کند.»
به گفته این گروه، لازم است افراد با کنترل دقیق عفونت در مراکز دریافت و تزریق واکسن، احساس امنیت کنند و فراهم کردن تسهیلات برای تزریق واکسن برای کارکنان، دانشجویان و دانش آموزان از سوی ادارات، دانشگاه ها و مدارس پیشنهاد می شود.
آنها همچنین پیشنهاد می کنند که برای افزایش دریافت واکسیناسیون می توان کارت های واکسیناسیون کووید را به افراد جامعه ارائه داد و پیش شرط ثبت نام و ورود به مراکز دولتی ارائه کارت باشد. همچنین به مراکز بهداشتی توصیه می کنند مجهز به منابع انسانی و غیرانسانی، ارائه کننده واکسن به جمعیت تحت پوشش خود باشند. در این راستا می توان با تامین منابع انسانی و مالی مناسب، اقدام به تزریق از طریق حضور ماموران بهداشتی در منازل افراد و ثبت اطلاعات آنان در سامانه کنند.
مقاله «راهکارهای افزایش پذیرش واکسن کووید-۱۹ در جامعه ایرانی: نامه به سردبیر» از سوی زهرا فتوکیان، نسرین نوابی، فخرالدین چابکسوار و فاطمه محمدخواه در شماره ۶۲۴ – تیرماه ۱۴۰۰ مجله دانشکده پزشکی اصفهان متعلق به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منتشر شد.
منبع: ايسنا