راهاندازی سامانه خودمراقبتی در زنجان
ایسنا/زنجان معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: سامانه خودمراقبتی در حوزه سلامت روان برای خدمترسانی به گروههای در معرض خطر و پاسخ به نیازهای سلامت روان جمعیت عمومی راهاندازی شد.
محمدرضا صائینی صبح امروز (۱۳ خردادماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به شیوع کرونا و با بیان اینکه در حال حاضر، جهان یکی از سختترین بحرانها را در حوزه سلامت پشت سر میگذراند، اظهار کرد: ویژگی اصلی این دوران، تاثیرات شگرف بر وجوه مختلف زندگی، از جمله وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سلامت روان و سبک زندگی انسانها است.
وی با بیان اینکه در جریان اپیدمی کرونا، مردم با آسیبهای روانی زیادی مانند استرس، اضطراب، ترس از مرگ خود و یا عزیزان، افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی مواجه بوده و هستند، افزود: هرچند بروز این علایم و واکنشها در افراد تا حدی طبیعی بوده اما در مواردی که منجر به زجر روانی شدید و افت عملکرد در افراد شود، نیاز به دریافت خدمات سلامت روان، ضروری و حق همه مردم است که در این شرایط حمایتهای روانی و اجتماعی میتواند بسیار کمککننده باشد.
این مسئول تصریح کرد: حمایتی که در راستای پیشگیری از بروز صدمات روانی بر اثر بحران یا کاهش اثرات آن و نیز تأمین سلامت روان و افزایش کارکرد اجتماعی افراد انجام میگیرد، به گونهای که فرد بتواند خود را با فشارهای روانی ناشی از شرایط بحران سازگار کرده و بازگشت موفق فرد به جامعه اتفاق بیفتد.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: در راستای پاسخ به نیازهای سلامت روان جمعیت عمومی و ارائه خدمات به گروههای در معرض خطر بالاتر، حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان، سعی بر این داشته که افراد، خدمات حوزه سلامت روان را متناسب با سطح سواد سلامت خود دریافت دارند.
صائینی در رابطه با راهاندازی سامانه خودمراقبتی در حوزه سلامت روان، اظهار کرد: در راستای پاسخ به نیازهای سلامت روان جمعیت عمومی و ارائه خدمات به گروههای در معرض خطر بالاتر، حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان، اقدام به راه اندازی سامانه خودمراقبتی در حوزه سلامت روان به نشانی اینترنتی salamat.gov.ir کرده است.
وی افزود: افراد میتوانند بدون ذکر مشخصات هویتی و با مراجعه به این پایگاه و انتخاب گزینه «خودارزیابی روانشناختی» در سمت چپ و پایین صفحه به سئوالات دهگانه غربالگری در حوزه سلامت روان پاسخ داده و از سامانه بازخورد دریافت کنند.
این مسئول با بیان اینکه افراد میتوانند محتوای آموزشی خودمراقبتی در سلامت روان را مطالعه کرده و یا به جستوجوی مراکز خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت خود بپردازند، خاطرنشان کرد: این افراد میتوانند برای دریافت خدمات سلامت روان، از پزشکان و کارشناسان سلامت روان در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه کمک بگیرند.
منبع:ایسنا