اخبار

راه‌اندازی شعبه‌ای از کلینیک آبزیان در مازندران

راه‌اندازی شعبه‌ای از کلینیک آبزیان در مازندران

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران راه‌اندازی شعبه‌ای از کلینیک آبزیان در این استان را خواستار شد.

 دکتر محمدرضا شافعیان امروز، یکشنبه ۹ آبان‌ماه جاری به همراه دکتر فاطمه قلی‌زاده معاون پژوهشی واحد استان مازندران و مهندس محمدنیا مسئول آبزی‌پروری جهاد دانشگاهی مازندران در بازدید از کلینیک تخصصی آبزیان جهاد دانشگاهی تهران که چندی پیش با حضور دکتر طیبی رئیس جهاد دانشگاهی افتتاح شده بود، با اشاره به تهیه غذای مکمل ارگانیک برای ماهیان از جلبک به‌عنوان یکی از فعالیت‌های این واحد جهاد دانشگاهی یاد کرد و گفت: فعالیت‌های جهاد دانشگاهی باید دانشی، علمی و متمایز از دیگر فعالیت‌ها باشد، به‌عبارتی نتایج این فعالیت‌ها باید برای همگان عینی و ملموس باشد.

وی با بیان این‌که این تفاوت می‌تواند از ارگانیک بودن محصول، نوع ترکیب تا نژاد و وزن مرغوب آبزیان متغیر باشد، خاطرنشان کرد: تاکنون تخم همه آبزیان یک زرده بوده است، اما ما توانستیم تخم‌های دو زرده‌ای را تولید کنیم که اگر با تخم یک زرده طی ۶ ماه یک کیلوگرم ماهی تولید می‌شود، با تخم دو زرده این میزان تا ۳ کیلوگرم افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی مازندران با تأکید بر ضرورت انجام کاری گزین و برگزیده در جهاد، تصریح کرد: مازندران زمانی مهد اردک ماهی و ماهی سوف بود که هم‌اکنون منقرض شده‌اند، اما در تلاشیم تا این گونه از آبزیان را مجدداً در مازندران احیا کنیم که به مراتب بهتر از کار تکراری پرورش بچه ماهی و … است.

دکتر شافعیان راه‌اندازی شعبه دوم کلینیک آبزیان در استان مازندران را خواستار شد و افزود: این فرآیند می‌تواند در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان رؤسای جهاد دانشگاهی آغاز شود که به‌تدریج مسائل مالی آن هم حل خواهد شد.

وی سرآغاز این قبیل فعالیت‌ها در استان مازندران با تنوع فراوان آبزیان را اختصاص فضای فیزیکی و بصری دانست و گفت: مازندران از نظر پتانسیل آبزیان در کشور رتبه بالایی دارد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی مازندران با بیان این‌که این استان و به‌ویژه بابل بیشتر به سمت پرورش ماهیان خاویاری حرکت می‌کند، با اشاره به پتانسیل این استان در صنعت گردشگردی از اختصاص زمینی به مساحت ۱۷ هکتار برای تفرجگاه کوتاه مدت کارکنان جهاد در صورت تأمین اعتبار خبر داد.

در ادامه این مراسم دکتر کمبرانی، رئیس جهاد دانشگاهی تهران پیشنهاد کرد: طرح مزرعه پرورش ماهی سالم به استان مازندران معرفی شود تا با نمونه شدن آن این طرح به دیگر استان‌ها تسری یابد، چون با راه‌اندازی آن می‌توان دست‌کم ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش برداشت داشت.

وی با بیان این‌که برای زدن شعبه‌ای از این کلینیک در استان مازندران باید در ابتدا نمونه‌برداری‌ها برای تشخیص بیماری آبزیان در استان انجام و به تهران ارسال شود، افزود: البته به‌زودی بسیاری از خدمات این کلینیک در جهاد دانشگاهی تهران(عمدتاً مشاوره‌ای) به‌صورت آنلاین و سراسری ارائه خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اعتقاد به این‌که می‌توان طی یک برنامه زمان‌بندی‌شده این کلینیک را در استان مازندران راه‌اندازی کرد، از سالم نبودن ماهیان خوراکی کشور انتقاد کرد.

بر اساس این گزارش، مهم‌ترین مأموریت کلینیک تخصصی آبزیان سازمان جهاد دانشگاهی تهران تلاش در جهت بهبود بهره‌وری و تولید غذای سالم در مزارع پرورش ماهی کشور از طریق توسعه فعالیت‌های بهداشتی است.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *