رشد ۳۵ درصدی پرونده های مختومه شورای حل اختلاف استان مرکزی
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: پروندههای مختومه شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در سال گذشته ۹۳ هزار و ۹۱۶ فقره بوده که این تعداد نسبت به سال ماقبل آن ۳۵ درصد رشد داشته است.
حجتالاسلام عبدالمهدی موسوی سهشنبه یکم تیرماه در آیین تجلیل از کارکنان شوراهای حل اختلاف استان مرکزی، افزود: سال گذشته ۹۰ هزار و ۹۸۸ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف این استان وارد شد که نسبت به سال ۹۸ حدود ۲۸ درصد رشد داشته است. در حال حاضر شورای حل اختلاف استان ۱۶۶ شعبه دارد که ۱1۸ شعبه شهری و ۴۸ شعبه روستایی است.
وی افزود: پروندههای مختومه شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در سال گذشته ۹۳ هزار و ۹۱۶ فقره بوده که این تعداد نیز نسبت به سال ماقبل آن ۳۵ درصد رشد داشته است.
رییس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: طبق آمارهای موجود، در سال گذشته ۲۰ هزار و ۹۳ پرونده در شوراهای حل اختلاف استان به مصالحه انجامید که نسبت به سال ماقبل ۵۹ درصد رشد داشته است. مصالحه وظیفه اصلی شوراهای حل اختلاف است. پرونده های اجرای احکام در سال گذشته نیز ۱۳ هزار ۲۵۶ فقره بوده که نسبت به سال ۹۸ کاهش ۲۵ درصدی داشته و ۲۶ هزار و ۸۸ پرونده نیز مختومه شده و این پرونده های مختومه ۱۶ درصد کاهش داشته است.
موسوی اظهار کرد: در دادرسی تمام الکترونیک در سال گذشته ۸ هزار و ۳۳۰ فقره پرونده رسیدگی شده و در دو ماهه امسال نیز دو هزار و ۱۹۶ فقره رسیدگی شده است. زندانیان شورای حل اختلاف استان ۲۱ نفر هستند .
وی اضافه کرد: فلسفه اولیه ایجاد شوراهای حل اختلاف افزایش صلح و سازش برای جلوگیری از ورود پروندهها به دستگاه قضایی است که این ظرفیت مهم باید در استان برجسته سازی شود.
وی ادامه داد: استفاده از موارد ماده ۸ قانون شورای حل اختلاف مورد توجه مردم قرار گرفته که طبق این ماده قانونی دعوا با هرگونه هزینه سنگین مالی بدون هزینه و رایگان سریعا رسیدگی میشود وامیدواریم مردم از این ظرفیت ها استفاده کنند.
در این همایش از افرادی که در حوزه صلح و سازش فعال بودهاند از اقشار مختلف تجلیل شد.
منبع:ايسنا