رشد 212 درصدی بارشهای خوزستان نسبت به سال گذشته
وی افزود: در استانهای مجاور خوزستان مانند ایلام تاکنون 847 میلیمتر بارندگی ثبت شده است که میزان بارندگی این استان در مدت مشابه سال گذشته 323 میلیمتر بوده است. همچنین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد 761 میلیمتر گزارش شده در حالی که سال گذشته تا این مدت 183 میلیمتر ثبت شده است و مابقی استانهای آبریز خوزستان نیز به همین گونه بارندگی داشتهاند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: اگر به میزان اختلاف بارشها نسبت به دراز مدت توجه شود مشاهده میکنیم که خوزستان هشتمین استان در این زمینه است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پربارشترین سال های کشور در استان های مجاور متفاوت بوده است. خوزستان در سال 71، ایلام در سال ۹۴ و ۹۵، استان لرستان نیز در سال ۷۱ و ۷۲ پربارشترین سال را داشته اند. یعنی در سالهایی که خوزستان پربارش بود استانهای مجاور ما این همه بارش را نداشتهاند.
سبزه زاری گفت: امسال پربارشترین و سیلابی ترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است که این امر سختی مدیریت سیلاب را به وضوح نشان میدهد. سیلابها به صورت صد در صد قابل کنترل نیستند و تنها میتوانیم سیلابها را مدیریت و خسارات را کاهش دهیم.
مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیش بینی وضعیت جوی یک ماه آینده، بیان کرد: مدلهای اقلیمی نشان میدهد که هسته بارشی در لرستان، کرمانشاه تا همدان وجود دارد که در یک ماه آینده می تواند بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیمتر بارندگی داشته باشند؛ البته مدلهای اقلیمی خطاهای خود را دارند.
وی افزود: اگر بخواهیم برای پاییز سال آینده برنامه ریزی کنیم فعلا مدلهای اقلیمی برای سه ماه آبان، آذر و دی نشان میدهد که بارندگی نیمی از استان نرمال و در نیمه شرقی کمی پایین تر از نرمال بارندگی خواهیم داشت.