ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی از اعمال نظرسنجی تلفنی از شهروندان تبریزی نسبت به موضوع کرونا خبر داد و گفت: حدود 92 درصد مردم از روند پیشگیری و درمان بیماری ویروس کرونا به نحوی رضایت دارند که البته سهم گزینه رضایت زیاد و خیلی زیاد، برابر با 55.9 درصد بوده است.
مرتضی صفری اظهار کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور و بیش از 190 کشور، نظر سنجی تلفنی از مردم تبریز در خصوص ابعاد مختلف درمانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و … آن در صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی انجام شد.
وی با اعلام این خبر گفت: صدا وسیما با هدف اطلاع رسانی مناسب، آگاهی بخشی درست و اقناع شایسته افکار عمومی و نیازسنجی در خصوص تولید برنامههای کارشناسی در زمینه مقابله با ویروس کرونا، دومین نظرسنجی را انجام داد.
وی افزود: نظرسنجی تلفنی ویروس کرونا با نمونه 400 نفری از طریق سامانه نظرسنجی تلفنی شبکه سهند در روزهای 9 و 10 فروردین سال جاری اجرا شد.
صفری با بیان اینکه در این نظرسنجی تعداد 10 نفر از پرسشگران با تجربه واحد پژوهش مرکز با 400 نفر از شهروندان در طی دو روز در دو شیفت قبل و بعد از ظهر با انتخاب تصادفی سیستماتیک (فاصله 100 شماره در هر مرکز تلفن ) به صورت تلفنی مصاحبه کردند، خاطر نشان کرد: بر اساس یافتههای این نظر سنجی بیش از 95 درصد مردم، نگران شیوع ویروس کرونا هستند، در عین حال ۹۰ درصد از مردم نسبت به رفع این مسئله در روزهای آتی امیدوارند و این نگرانی نشان دهنده جدی گرفتن موضوع و رعایت تذکرات ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا و امیدواری نشان دهنده اعتماد مردم به کارگزاران نظام برای حل این مسئله است.
وی با اشاره به اینکه 94.5 درصد مردم به نحوی اخبار مربوط به ویروس کرونا را پیگیری میکنند و از این میزان سهم گزینه پیگیری زیاد و خیلی زیاد رقم قابل ملاحظه 81.1 درصد بوده است، تصریح کرد: در بین منابع خبری موجود برای پیگیری اخبار مربوط به کرونا صدا و سیما در مجموع با 79.5 درصد در صدر قرار دارد و نسبت فضای مجازی و به خصوص دوستان و آشنایان نسبت به نظرسنجی یک ماه قبل، کاهش چشمگیری داشته است.
وی ضمن با بیان اینکه در این نظرسنجی از 19 منطقه شهر تبریز براساس توزیع مراکز تلفن ثابت نمونه گیری شده است، گفت : در مجموع 86.3 درصد مردم نسبت به مطالب و اخبار شبکههای سراسری رسانه ملی و شبکه استانی سهند در خصوص ویروس کرونا اعتماد دارند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی با بیان اینکه 57.2 درصد مردم تبریز نسبت به عملکرد فضای مجازی درباره ویروس کرونا ارزیابی مثبتی ندارن، ادامه داد: 30.3 درصد نمونهها این عملکرد را مثبت ارزیابی کردهاند و اغلب مردم استفاده و اعتماد به فضای مجازی را باعث گسترش شایعات و افزایش استرس و اضطراب عنوان کردهاند که در این ارزیابیها بخش مثبت فضای مجازی شامل اطلاع رسانی سریع، شفاف و بدون سانسور واقعیتها بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمار قابل توجه 33.1 درصدی از مصاحبه شوندگان به توصیههای درمانی در شبکههای اجتماعی ،گفت: این احتمال وجود دارد که در آینده، تجربه تلخ مصرف الکل برای درمان ویروس کرونا که باعث فوت دهها نفر در کشور شده است تکرار شود.
وی در ادامه به میزان رضایت مردم از این نظرسنجی در خصوص عملکرد رسانه ملی پرداخت و افزود: در این نظرسنجی در مجموع 77.6 درصد مردم از عملکرد صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در قبال ویروس کرونا رضایت دارند و بیشترین رضایت مردم از این عملکرد مربوط به «آموزش شیوه های پیشگیری و درمان» با 81.1 درصد، «اطلاع رسانی و اخبار مربوط به مبتلایان»با 71.3 درصد، «کاستن بار روانی اضطراب و امیدبخشی به مردم» با 70 درصد، «انعکاس فعالیتها و اقدامات مردم و مسئولان برای مقابله با ویروس کرونا» با 66.1 درصد و «پخش برنامههای تفریحی و سرگرم کننده» با 54 درصد بوده است.
صفری با اشاره به اینکه حدود 30 درصد از مردم تبریز به خارج از منزل تردد میکنند که 65 درصد از آنها برای خریدهای ضروری و رفتن به سر کار بوده، گفت: نکته مهم و بیشترین دغدغه مردم در این بخش این است که نسبت قابل توجهی از مردم هنوز نگران ترددهای غیرضروری و به خصوص در ۱۳ بدر هستند.
وی در بخش دیگر آمار به دست آمده از این نظرسنجی عنوان کرد: غیر از 33 درصد از نمونههای این نظرسنجی که مشاغل دولتی داشته و یا بازنشسته هستند، مابقی نگران تأثیرات منفی کرونا و قرنطینه بر معیشت و درآمدشان هستند و 77.5 درصد آنها اظهار کردهاند که به نحوی از بابت این ویروس دچار ضرر و کاهش درآمد شدهاند.
وی با بیان اینکه میزان مخاطبان شبکه استانی سیما رشد داشتهاست، گفت: از جمله پرمخاطب ترین بخشهای شبکه استانی سیما، بخش خبری ساعت 23 است که با بیش از ۹۳ درصد بیننده که یکی از بخشهای خبری پربیننده در بین مراکز استانی سیما است.
به گزارش روابط عمومی صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، صفری گفت: میزان بیننده تلویزیونی شبکه استانی سهند با رشد هفت درصدی و شنوندههای رادیویی نیز با کاهش حدود پنج درصدی همراه بوده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا