اخباز 3

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بوستان‌ها و مراکزی تفریحی زنجان چگونه است؟

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بوستان‌ها و مراکزی تفریحی زنجان چگونه است؟

ایسنا/زنجان معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز تفریحی و بوستان‌ها ۳۵ درصد است.

محمدرضا صائینی عصر امروز (۸ تیرماه) در جلسه ستاد کرونا استان زنجان، با اشاره به وضعیت رهگیری بیماری کرونا در استان و کشور، اظهار کرد: میزان متوسط رهگیری به ازای هر فرد مثبت در استان، ۹ نفر است که در این‌ حوزه نسبت به متوسط کشوری، زنجان از وضعیت خوبی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت واکسیناسیون بیش از ۱۳ هزار نفر به‌صورت روزانه در استان وجود دارد که قابلیت افزایش تا ۲۰ هزار نفر را نیز داراست، تصریح کرد: در استان زنجان ۸۰۰ هزار نفر باید واکسن دریافت کنند که در صورت موجود بودن واکسن، ظرف ۴۰ روز می‌توان این کار را انجام داد.

این مسئول، با اشاره به آخرین وضعیت میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان‌های استان، عنوان کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌طور متوسط در شهرستان زنجان ۶۵ درصد، ابهر ۶۸ درصد، خرم‌دره ۶۷ درصد، خدابنده ۷۰ درصد، سلطانیه ۷۲ درصد، طارم ۶۷، ماهنشان ۶۲ درصد و ایجرود ۶۵ درصد است که این میزان به طور متوسط در کل استان ۶۲ درصد است.

صائنی با یادآوری اینکه براساس آخرین دستورالعمل ستاد ملی مدیریت مبارزه با کرونا، مراکز تفریحی و بوستان‌ها در گروه دو جدول فعالیت مشاغل قرار گرفته‌اند، گفت: در وضعیت زرد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این مراکز می‌توانند فعالیت کنند، اما متاسفانه رعایت پروتکل‌ها در مراکز تفریحی و بوستان‌ها ۳۵ درصد است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با یادآور شدن این موضوع که رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۹۰ درصد در کنترل بیماری کرونا موثر است، ادامه داد: ۹ درصد نیز بحث غربالگری و رهگیری بیماران در مراکز سلامت و یک درصد نیز بیمارستان‌ها در کنترل این بیماری موثر است و اگر رعایت پروتکل‌ها کم شود، قطعاً فشار به سایر حوزه‌ها افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به آمار مجموعه مراجعات هم‌استانی‌ها به مراکز درمانی در ۴ هفته اخیر، تصریح کرد: در هفته دوم خردادماه، ۶۹۸۵ نفر، هفته سوم خرداد ۵۱۳۱ نفر، در هفته چهارم خرداد ۶۳۳۲ نفر و در هفته اول تیر ماه نیز ۶۵۰۳ نفر به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کرده‌اند که ظرف دو هفته اخیر شاهد افزایش مراجعات به مراکز ۱۶ ساعته هستیم و اگر متوسط pcr استان بیش از ۳۵ درصد شود، قطعاً بیمارستان‌ها تحمل مراجعات مردم را نخواهد داشت.

این مسئول با اشاره به افزایش آمار تست‌های مثبت pcr در برخی از شهرستان‌ها مانند ابهر و خرم‌دره، یادآور شد: شهرستان سلطانیه و طارم وضعیت نسبتا خوبی دارند، اما در ماهنشان آمارها رو به بالاست.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با بیان این مطلب که افزایش موارد سرپایی در مراکز ۱۶ ساعته مشاهده می‌شود اما افزایش تعداد بستری‌ها در بیمارستان محسوس نیست، گفت: در صورت تداوم روند کنونی افزایش موارد بستری محتمل است.

این مسئول با اشاره به چالش‌های قابل طرح در ستاد مدیریت ویروس کرونا استان، افزود: تامین خودرو به ازای هر مرکز تزریق واکسن، تامین وسایل سرمایشی، تامین ژنراتور مورد نیاز در پایگاه‌های تجمیع واکسیناسیون جهت تامین زنجیره سرما، تقویت و پشتیبانی پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون از لحاظ تامین امکان پذیرایی و رفاهی، تامین نیروی انسانی مورد نیاز در پایگاه‌ها، در اختیار بودن پایگاه‌های تجمعی تا پایان واکسیناسیون همگانی و حل مشکلات پیش روی پایگاه تجمعی واکسیناسیون در ماهنشان از جمله مواردی است که باید نسبت به حل آنها توجه شود.

وی با بیان اینکه تعداد مراکز ۱۶ ساعته از ۱۱ به ۳۲ مرکز رسیده است، یادآور شد: تعداد نمونه تهیه شده در مراکز ۱۶ ساعته تامین اجتماعی کمتر از حد انتظار است.

صائنی با اشاره به افزایش تعداد شهرهای قرمز کشور به ۶۶ شهر، خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال وقوع پیک جدید بیماری، باید از هم‌اکنون نسبت به تهیه اقلام لازم به ویژه کیت‌های تست سریع اقدام شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *