رعایت پروتکل شرایط کرونا به معنی مصرف بیرویه آب نیست
ایسنا/فارس معاون فنی علوم پزشکی شیراز گفت: توصیه به رعایت کامل پروتکلهای مقابله با کرونا خصوصا شستن دستها، به معنی مصرف بیرویه آب نیست در شرایط شیوع کرونا هم باید مصرف را مدیریت کرد. دکتر محمدرضا کریمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: یکی از اصول اولیه مبارزه با بیماری همه گیری کرونا رعایت بهداشت دست
ایسنا/فارس معاون فنی علوم پزشکی شیراز گفت: توصیه به رعایت کامل پروتکلهای مقابله با کرونا خصوصا شستن دستها، به معنی مصرف بیرویه آب نیست در شرایط شیوع کرونا هم باید مصرف را مدیریت کرد.
دکتر محمدرضا کریمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: یکی از اصول اولیه مبارزه با بیماری همه گیری کرونا رعایت بهداشت دست ها است چرا که مانند هر بیماری ویروسی دیگر دست ها می توانند عامل مهمی برای انتقال ویروس باشند.
کریمی در خصوص رعایت بهداشت در زمان کرونا و همچنین رعایت مصرف آب، گفت: تماس دست آلوده با دهان، بینی و چشم می تواند عامل انتقال ویروس باشد که از ابتدا شستن مکرر دست ها با آب و صابون از برای جلوگیری انتقال ویروس توصیه شده است.
او اضافه کرد: اما با توجه به پدیده خشکسالی باعث ایجاد نگران هایی برای افراد جامعه شده است، اما چیزی که برای ما اهمیت دارد مراحل شستشو دست است که لازم است بعد از خیس کردن دست ها و آغشته کردن به صابون شیر آب را بسته و به مدت بیست ثانیه قسمت های مختلف دست را بشوییم و در نهایت آبکشی کنیم.
کریمی با اشاره به اینکه ضد عفونی کردن سطوح از دیگر نکات رعایت برای ممانعت از انتقال ویروس است، افزود: سطوح مختلفی که با دست در ارتباط است را می توان با اسپری کردن از محلول های مختلفی چون وایتکس رقیق شده یا الکل استفاده کرد.
او خاطر نشان کرد: در منازل حمام و دستشویی از مکان هایی است که نیاز به ضد عفونی مکرر دارد، که می توان از وایتکس رقیق شده یک واحد وایتکس ۵ درصد را با ۹۹ واحد آب مخلوط کرده و برای ضد عفونی استفاده کرد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: به راحتی می توان در دوران کم آبی با کمترین میزان آب رعایت بهداشت دست و سطوح را بدون اینکه آسیبی به منابع آب یا محیط زیست وارد شود، انجام داد.
کریمی افزود: برخی رفتارهای وای وسواس گونه چون شستن حیاط یا جلو درب منازل، شستشو سطح خیابان ها و… تاثیری در همه گیری کرونا نداشته و فقط باعث هدر رفت آب می شود.
شست و شوی روزانه لباس ضرورتی ندارد
او با اشاره به اینکه مدت ماندگاری کرونا روی سطوحی نظیر لباسها، کمتر از ۶ ساعت است، اضافه کرد: نیازی نیست به هربار از محیط بیرون به خانه آمدن لباس ها را شستشو دهیم، همین اندازه که لباس را در محیطی خارج از اتاق نگهداری شود کرونا از روی آنها از بین می رود.
کریمی در خصوص ضد عفونی اقلام خوراکی و غیره که خریداری می شود، افزود: اگر می توان اقلام را چند روز در محیط باز نگهداری کرد نیازی به شستشو نیست، اما برای ضد عفونی میتوان از اسپری کردن الکل، یا سایر مواد ضد عفونی استفاده کرد، یا اینکه ابتدا در یک ظرف مقداری آب و کف درست کرد مواد را ۲۰ ثانیه شستشو داده و در نهایت آبکشی کنیم.
رها کردن ماسک در محیط زیست ممنوع
این مقام مسئول با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست فقط رعایت مصرف آب نیست و منابع آلوده کننده آب نیز مهم است و باید به آنها نیز توجه شود، بیان کرد: می دانیم که مهمترین راه انتقال بیماری کووید ۱۹ از راه تنفس است، بنابراین استفاده از ماسک اجباری است، اما زمانی که این ماسک ها در محیط رها می شود به منابع آب یا خاک راه پیدا کرده و باعث آلودگی می شوند و آب مصرفی را آلوده می کند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0