تاریخ انتشار : یکشنبه 5 دسامبر 2021 - 18:11
کد خبر : 146175

رفع تداخل ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به نفع کشاورزان/ ضعف کشور در تولید نهال سالم

رفع تداخل ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به نفع کشاورزان/ ضعف کشور در تولید نهال سالم

ایسنا/مرکزی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سراسر کشور به نفع کشاورزان، رفع تداخل شده است. کاظم خاوازی شنبه ۱۶ اسفندماه در جریان بازدید از یک واحد گلخانه‌ای تولید نهال پسته در فاز یک شهرک گلخانه‌ای آوه از توابع شهرستان ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از موضوعاتی

رفع تداخل ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به نفع کشاورزان/ ضعف کشور در تولید نهال سالم

ایسنا/مرکزی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سراسر کشور به نفع کشاورزان، رفع تداخل شده است.

کاظم خاوازی شنبه ۱۶ اسفندماه در جریان بازدید از یک واحد گلخانه‌ای تولید نهال پسته در فاز یک شهرک گلخانه‌ای آوه از توابع شهرستان ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در حوزه باغبانی کشور دچار ضعف هستیم تهیه نهال سالم و خوب است تا کشاورز بتواند سالیان متمادی با این نهال مانوس شود و حداکثر عملکرد در تولید محصول را داشته باشد.

وی از گیاه پسته به عنوان یکی از گیاهان بسیار مهمی یاد کرد که منشاء ارز قابل توجهی برای بخش کشاورزی است و گفت: نهال‌ها از منابع مختلفی تهیه می‌شود و با وجود نظارتی که در تولید نهال صورت می‌گیرد، اما انتظارات بخش کشاورزی کشور را برآورده نمی‌کند.

وزیر جهادکشاورزی از گلخانه تولید نهال پسته به عنوان یک واحد مکانیزه یاد کرد و افزود: در این واحد مکانیزه از ابتدای تولید نهال، با انتخاب بذر با کیفیت و خوب فرآیند تولید نهال با مکانیسم کاملا پیوسته از مرحله رشد بذر تا پروسه سه ساله‌ای که برای تولید نهال مورد نیاز است، صورت می‌گیرد.

وی به مراقبت‌های ویژه‌ای که برای تولید نهال در این گلخانه صورت می گیرد اشاره کرد و افزود: در این گلخانه علاوه بر انجام مراقبت‌های ویژه، پس از گذشت سه سال از تولید نهال و سپری کردن کامل فرآیند کامل ریشه دهی، نهال تولید شده حتی به مرحله میوه دهی رسیده و سپس به زمین منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: تقویت آموزش‌های لازم و ترویج و توسعه این روند در تولید نهال پسته در گلخانه‌ها می‌تواند موجب افزایش عملکرد زیادی در سطح اراضی باغی تولید پسته شود و از رقم‌های متوسط ۸۰۰ الی ۹۰۰ کیلو در هکتار به بالای ۴ تن برسد و امیدواریم تعداد این واحدهای گلخانه‌ای در کشور افزایش یابد و باغداران و کشاورزان کشور بتوانند در سایه این دانش تولید نهال گلخانه ای، ارقام پر رشد و پر محصول را در اراضی خود کشت کنند.

خاوازی در ادامه در پاسخ به پرسش ایسنا در این خصوص که وزارت جهادکشاورزی چه سازوکاری برای رفع تعارضات و اختلافات بین منابع طبیعی با کشاورزان در خصوص اراضی کشاورزی اندیشیده است، گفت: در خصوص تداخلات و تعارضات موجود در سطح اراضی کشاورزی و به عبارتی رفع تداخلات زمین‌های ملی، دولتی و مستثنیات، اقدامات خوبی صورت گرفته است و تاکنون ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی که بین وزارت جهادکشاورزی، منابع طبیعی و کشاورزان اختلاف وجود داشت و اقامه دعوی شده بود به نفع کشاورزان رفع تداخل و رای صادر شده است.

وی بیان کرد: رویکرد وزارت جهادکشاورزی بر این است که هم منابع طبیعی را برای نسل آینده حفظ کند و هم در جاهایی که کاملا مشخص است، اراضی که افزون بر ۵۰ سال است کشاورزان در آن کشت و کار می کنند و از اراضی منابع طبیعی خارج شده را در اختیار کشاورز قرار دهیم.

او تصریح کرد: نمی‌توان تاریخ دقیقی برای رفع تکلیف کامل و رفع تداخل تمامی اراضی کشاورزی کشور تعیین کرد چرا که وسعت این اراضی بسیار زیاد است، اما سرعت وزارت جهادکشاورزی برای تعیین تکلیف این نوع اراضی تندتر شده است و روند پیشرفت کار شتابان شده و اصلا قابل مقایسه با گذشته نیست و تلاش خواهیم کرد این مشکل را هر چه سریعتر برطرف کنیم.

وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به پرسشی دیگر در خصوص اجرای عملیات نهال‌کاری بیابان زدایی در کشور با تاکید بر اینکه سیاست تبدیل بیابان به جنگل از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: از مجموع افزون بر ۳۳۰ هزار هکتار عملیات نهالکاری کشور در سال جاری افزون بر ۳۵ هزار هکتار آن در بیابان‌های کشور صورت گرفته است که در آینده نزدیک تبدیل به جنگل خواهد شد و این روند همچنان ادامه دارد.

وی به تشکیل کمیته ملی بیابان در وزارتخانه جهادکشاورزی اشاره کرد و افزود: ارکان مختلف این کمیته در حوزه بیابان‌زدایی فعال هستند تا بتوان با ایجاد فرصت‌های شغلی با کاشت نهال از فرسایش بیشتر خاک و بروز پدیده گردوغبار پیشگیری کرد.

خاوازی همچنین در خصوص حمایت وزارت جهادکشاورزی از حوزه دامداری گفت: وزارت جهادکشاورزی از هر ایده‌ای که منجر به کاهش قیمت گوشت در کشور شود استقبال خواهیم کرد و چنانچه پیشنهادات و ایده ها رسما به وزارتخانه اعلام شود با طرح آن در جلسه ستاد تنظیم بازار در وزارت صمت و اخذ مصوبه لازم حمایت خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی از نظر منابع مالی و سردخانه ای به منظور نگهداری گوشت دام مشکلی ندارد و از هر پیشنهاد و ایده‌ای برای کاهش قیمت گوشت حتما استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.