تاریخ انتشار : دوشنبه 6 دسامبر 2021 - 16:56
کد خبر : 147904

رفع سوء تفاهمات بین مذاهب در حج به خوبی انجام می شود

رفع سوء تفاهمات بین مذاهب در حج به خوبی انجام می شود

ایسنا/قم رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی گفت: در مناسک حج، همه مسلمانان با عقاید و افکار دیگر مذاهب آشنا می‌شوند و سوءتفاهم‌های بین مذاهب مختلف برطرف می‌شود. سیدمحمدعلی حسینی، رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی امروز ۱۴ اسفندماه در همایش بین‌المللی «مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» که در قم برگزار شد، گفت: پس از نبی مکرم

رفع سوء تفاهمات بین مذاهب در حج به خوبی انجام می شود

ایسنا/قم رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی گفت: در مناسک حج، همه مسلمانان با عقاید و افکار دیگر مذاهب آشنا می‌شوند و سوءتفاهم‌های بین مذاهب مختلف برطرف می‌شود.

سیدمحمدعلی حسینی، رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی امروز ۱۴ اسفندماه در همایش بین‌المللی «مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» که در قم برگزار شد، گفت: پس از نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار(ع) و قرآن کریم آنچه که می‌تواند محور وحدت باشد حج است زیرا جنبه جهانی و بین‌المللی دارد.

وی با بیان اینکه از همه زبان‌ها، قوم و نژاد و مذهب‌های مختلف در حج شرکت می‌کنند و همین امر سبب تحقق وحدت می‌شود، افزود: حج یک آیینه‌ای از تمام اسلام است و برنامه‌ها و آداب و رسومات مذهبی و افکار و اندیشه‌های مختلفی که در این حوزه وجود دارد باید مطرح شود که در این همایش به آن پرداخته شده است.

حسینی با ذکر آیه شریفه «وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِیمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِنًا وَاجْنُبْنِی وَبَنِیَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنَامَ؛ و [یاد کن] هنگامی را که ابراهیم گفت پروردگارا این شهر را ایمن گردان و مرا و فرزندانم را از پرستیدن بتان دور دار. (سوره ابراهیم/آیه ۳۵)» ادامه داد: طبق این آیه، خداوند، آن‌جا را امن قرار داده‌است تا همه بتوانند حضور پیدا کنند البته امنیت ذکر شده در آیه، تشریعی است و ممکن است برخی رعایت نکنند و حوادثی از جمله حج خونین سال ۶۶ رخ دهد.

وی گفت: طبق فرمایش خداوند در قرآن کریم «الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ فَمَنْ فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِی الْحَجِّ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللَّهُ وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی وَاتَّقُونِ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ؛ حج (واجب) در ماه‌هایی معین است، پس هر که در این ماه‌ها حج می‌گزارد، باید آنچه میان زن و شوهر رواست ترک کند و کار ناروا (مانند دروغ و بدگویی) را ترک کند و مجادله نکند و شما هر کار نیک کنید خدا بر آن آگاه است و توشه (تقوا برای راه آخرت) برگیرید که بهترین توشه این راه تقواست و از من پروا کنید ای صاحبان عقل. (سوره بقره/۱۹۷)»،

رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی اظهار کرد: در مناسک حج، همه مسلمانان با عقاید و افکار دیگر مذاهب آشنا می‌شوند و سوءتفاهم‌های بین مذاهب مختلف برطرف می‌شود و بسیاری از نسبت‌های نادرستی که مطرح شده از جمله تحریف قرآن به دست پیروان اهل بیت(ع) و جایگاه پیامبر(ص) و امام علی(ع) نسبت به یکدیگر، برطرف می‌شود.

حسینی ارائه راهکار و راهبردهای نوین در همایش‌های مربوط به حوزه حج و حرمین شریفین را مورد توجه قرار داد و گفت: ارائه راهکارهای مناسب جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم حج و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن برای تحقق وحدت اسلامی، رسالتی خطیر بر عهده نظام اسلامی و پژوهشگران و اندیشمندان است.

وی افزود: طوبی یک شهر مذهبی در سنگال است و درصد بالایی از مسلمانان این شهر طریقه مریدیه و صوفیه را پیشی گرفته‌اند و همچنین احترام و تکریم ویژه‌ای نسبت به قبور شیوخ و مسجد جامع واقع در این شهر دارند؛ اوراد و اذکار اهل بیت(ع) و امامان(ع) را می‌خوانند، همه این موارد نشان می‌دهد تفکرات تکفیری نمی‌تواند در آن‌ها نفوذ کند، اما ما از این مشترکات غفلت کرده‌ایم.

رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی بیان کرد: نکته قابل تأمل در مورد شهر طوبی آن است که در این شهر، مشروب خوردن، سیگار کشیدن، پخش موسیقی و بی حجابی ممنوع است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.