ایسنا/گیلان رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای تنوع بخشی به ارقام برنج،رقم جدید برنج با نام کیان نامگذاری شد.
مریم حسینی در گفت و گو با ایسنا با گفت: رقم جدید برنج حاصل پژوهش مشترک بین موسسه تحقیقات برنج کشور و سازمان انرژی اتمی (پژوهشکده کشاورزی هستهای) با نام «کیان» نامگذاری شد.
وی افزود: پس از بررسی های لازم، در نهایت با نامگذاری این رقم به نام «کیان» موافقت شد که پس از اصلاحات مربوطه بهصورت رسمی معرفی خواهد شد.
حسینی خاطرنشان کرد: این رقم از نظر کیفیت پخت مشابه ارقام محلی بوده، دارای متوسط طول دوره رشد 105 تا 110 روز، میانگین عملکرد 6-5/5 تن در هکتار و نسبت به رقم محلی 20 سانتیمتر کوتاهتر است.
وی تصریح کرد: پتانسیل عملکرد این رقم در شرایط نرمال بیش از شش تن در هکتار نیز میرسد و با توجه به کیفیت پخت بسیار عالی و زودرسی مورد استقبال کشاورزان در مراحل تحقیقی-ترویجی قرار گرفت.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور خاطرنشان کرد: این لاین در شرایط تنش خشکی حداقل چهار و چهار و نیم تن در هکتار عملکرد داشته و موجب پایداری تولید برنج داخلی در شرایط محدودیت آب و خشکی میشود.
وی با بیان اینکه تحمل به بیماری بلاست در این رقم بالاتر از ارقام محلی بوده است، افزود: درصد باروری و تعداد دانه پر در خوشه بسیار بالا است (حدود 96 درصد) و مقاوم به ریزش است.
حسینی گفت: این رقم در غربال ارقام برای شرایط خشکهکاری (کشت مستقیم در بستر خشک) در استانهای گلستان و خوزستان نیز سازگاری مناسبی داشته است.
وی ابراز امیدورای کرد رقم کیان با توجه به همه صفات ذکر شده ضریب نفوذ بالایی را در سطح شالیزارهای کشور داشته باشد.
منبع: ایسنا