رهبر مخالفان ونزوئلا ۱۵ سال از مناصب دولتی محروم شد/گوآیدو پاسخ داد
خوآن گوآیدو، رهبر مخالفان نیکولاس مادورو به مدت ۱۵ سال از مناصب دولتی محروم شده است. او این تصمیم را غیرقانونی خواند.
به گزارش ایسنا، الویس آموروسو، ذیحساب دولت ونزئلا میگوید، در سوابق مالی و مالیاتی گوآیدو، رئیس مجلس ملی و رهبر مخالفان دولت مواردی مشاهده شده که به لحاظ قانونی انسجام ندارد.
گوآیدو با رد این حکم گفته فقط پارلمان قانونا اختیار انتساب ممیز کل کشور را دارد.
وی افزود: عملا هیچ هیئت نظارتی وجود ندارد و پست ذیحساب دولت و مامور تحقیقات هم موجودیتی ندارد لذا چنین تصمیمی به طور کل بیاثر است.
گوآیدو که رئیس مجلس ملی ونزوئلا است دو ماه پیش با نامشروع خواندن دور دوم ریاست جمهوری نیکولاس مادورو، در میان دهها هزار نفر از مخالفان دولت خود را رهبر موقت ونزوئلا خواند و گفت، مطابق قانون اساسی کشورش موظف است تا هنگام برگزاری انتخابات جدید رهبری دولت را برعهده بگیرد.
حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا، برزیل و کلمبیا رهبری گوآیدو را به رسمیت شناختهاند اما در برابر روسیه، چین، ترکیه، مکزیک، ایران و ترکیه همچنان دولت مادورو را تنها دولت قانونی ونزوئلا خوانده و به حمایت از وی ادامه دادهاند.
به گزارش بیبیسی، با صدور این حکم عملا گوآیدو از حضور در هر انتخاباتی در آینده منع خواهد شد و در پایان دوره ریاستش بر مجلس ملی ونزوئلا دیگر قادر به احراز پستهای حکومتی نخواهد بود.
در واکنش به این حکم، گوآیدو اظهارات آموروسو را رد کرده و گفته او “ممیز کل کشور” نیست. او توییت کرد: “تنها یک پارلمان قانونی اختیار دارد که ممیز کل کشور تعیین کند.”
در همین حال، روبرتو ماررو، رئیس دفتر گوآیدو هفته گذشته به اتهام “تلاش برای خرابکاری” متهم و دستگیر شد.
نستور ریورول، وزیر کشور ونزوئلا گفته بود، ماموران به هنگام یورش به خانه مارورو “سلاح و ارز خارجی” کشف کردهاند.
گوآیدو در واکنش به این بازداشت تاکید کرده بود، نیروهای امنیتی ونزوئلا “به طور غیرقانونی و خلاف قانون اساسی” عمل کردهاند و تاکید کرده بود که به عقیده او ماموران موارد کشف شده را در خانه رئیس دفتر او جاسازی کرده بودند تا برای بازداشت او دلیل تراشی کنند.
گوآیدو با حمایت دولت آمریکا و دونالد ترامپ در پی افزایش فشار بر نیکولاس مادورو است و خواستار استعفای اوست.
بازداشت رئیس دفتر گوآیدو، روبرتو مارورو، هفته گذشته با واکنشهای گسترده بینالمللی همراه شد و آمریکا و اتحادیه اروپا به همراه اتحادیه کشورهای آمریکای لاتین خواستار آزادی فوری او شدند.
در تحولی دیگر، مسکو در واکنشی تند به دونالد ترامپ که گفته بود روسیه باید از ونزوئلا “بیرون برود” اظهارات رئیسجمهوری آمریکا را “بینزاکتی” خوانده است.
روز چهارشنبه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در سخنانی که از لحن تند کمسابقهای برخوردار بود به اظهارات اخیر ترامپ واکنش نشان داد و گفت: “این که میگویید “برو بیرون” دقیقا منظورتان چیست؟ با یک گروه گردشگر حرف میزنید که باید بیرون بروند؟ یا با شرکت و کمپانی انرژی که باید قراردادهایشان را لغو کنند و بروند؟ واقعا منظور از “بیرون برو”‘ چیست؟” “این که به روسیه بگویید از ونزوئلا بیرون برو، کاملا پا فراتر گذاشتن از محدوده است. این یک بینزاکتی در سطح بینالمللی است.”
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه تاکید کرد که “هیچ مبنای حقوقی و حتی اخلاقی” برای این خواسته ترامپ وجود ندارد.
ترامپ این سخنان را در واکنش به اخبار مربوط به اعزام نیروهای نظامی روسیه به ونزوئلا عنوان کرده بود.
مسکو متحد اصلی کاراکاس و نیکولاس مادورو است و علاوه بر پشتیبانی سیاسی، میلیاردها دلار هم در صنعت نفت و انرژی ونزوئلا سرمایهگذاری کرده است.
طی چند روز اخیر گزارش شد که مسکو نیروهای نظامی و تجهیزات به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، گسیل کرده است.
ونزوئلا که با فروپاشی نظام اقتصادی و تورم چندصدهزار درصدی روبروست بارها آمریکا را به مداخله در امور داخلی خود و حتی توطئهچینی برای کودتا در این کشور متهم کرده است.
آمریکا تحریمهای شدیدی علیه ونزوئلا وضع کرده و از خوآن گوآیدو، رهبر مجلس ملی این کشور که با غیرمشروع دانستن دولت مادورو خود را رئیسجمهوری موقت کشورش خوانده، حمایت میکند.
اقدامی که روسیه علنا با آن مخالفت کرده و آن را خلاف مقررات بینالمللی خوانده است.
انتهای پیام