روزنه امید برای نجات یک مدرسه
ایسنا/اصفهان چندی پیش، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن دانش آموزان مدرسه ابتدایی امام علی (ع) در اصفهان برای جلوگیری از تخریب مدرسهشان درخواست کمک داشتند. مدرسه امام علی(ع) در پرتراکم ترین ناحیه آموزش و پرورش اصفهان یعنی ناحیه ۴ قرار دارد و اگرچه این روزها به خاطر همه گیری کرونا خبری از
ایسنا/اصفهان چندی پیش، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن دانش آموزان مدرسه ابتدایی امام علی (ع) در اصفهان برای جلوگیری از تخریب مدرسهشان درخواست کمک داشتند.
مدرسه امام علی(ع) در پرتراکم ترین ناحیه آموزش و پرورش اصفهان یعنی ناحیه ۴ قرار دارد و اگرچه این روزها به خاطر همه گیری کرونا خبری از هیاهوی حضور دانش آموزان در این مدرسه نیست، اما خانه دوم هزار دانش آموزی است که قرار است چندین سال در این مدرسه بهترین روزهای زندگی خود را سپری کنند.
ماجرا از آنجایی آغاز شده که یکی از همسایگان مدرسه، با این ادعا که قبل از ساخت مدرسه، در این محدوده گذر و فضای سبز وجود داشته، طرح شکایت کرده و دیوان عدالت اداری نیز به ایجاد گذر و احیای فضای سبز در آن محدوده رأی داده است.
با اجرای حکم دیوان عدالت اداری برای ایجاد گذر در محدوده، بخشی از مدرسه امام علی(ع) تخریب و فضای مدرسه عملا ناکارآمد می شود و این درحالی است که در فاصله چند کیلومتری این مدرسه نیز مدرسه دیگری وجود ندارد.
شهرداری اصفهان می گوید ناچار به اجرای حکمی است که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده و توانایی استنکاف از حکم را ندارد، اما آموزش و پرورش که در دعوای میان مالک و شهرداری حضور نداشته، حالا به دنبال راهی برای جلوگیری از اجرای این حکم است و از دادستان اصفهان خواسته با ورود به این پرونده، فرصت اعاده دادرسی را برای آنها فراهم کند.
اعاده دادرسی شاید تنها راهی باشد که بتوان با بررسی دوباره مدارک و مستندات قانونی، سرنوشت این پرونده را تغییر داد و از سرگردانی این دانش آموزان جلوگیری کرد.
آموزش و پرورش در دعوای مالک و شهرداری حضور نداشته است
محمد رضا شیخی، رئیس اداره حقوقی و املاک اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این باره به ایسنا می گوید: مالکی که در همسایگی مدرسه بوده در طرح دعوی خود عنوان کرده که در نقشه های قبلی مربوط به سال ۶۷ و ۶۸ ، در این محدوده گذر ۱۰ متری و فضای سبز بوده است. بعدها شهرداری اصفهان زمینی را در منطقه ۷ شهرداری به آموزش و پرورش منتقل کرده که گذر ۸ متری داشته و در این زمین، مدرسه ای ساخته شده است. حالا مالک خصوصی به دیوان عدالت اداری اعتراض کرده و علیه شهرداری حکم گرفته است.
وی با اشاره به اینکه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این دعوا حضور نداشته است، می افزاید: دیوان عدالت اداری به خواسته این فرد حکم تخریب بنا را داده تا گذر همان ۱۰ متر باشد. بر این اساس، شهرداری اصفهان محکوم شده و باید حکم را اجرا کند، درحالی که ما به این حکم اعتراض داریم.
رئیس اداره حقوقی و امکلاک اداره کل آموزش و پرورش استان ادامه می دهد: علاوه بر اینکه ما طرف دعوا نبوده ایم، اساس طرح مصوب ۸ متری است که نمی دانم شهرداری در دفاعیات خود به آن اشاره کرده یا خیر ولی شهرداری مجوز را بر اساس همین ۸ متر به ما داده و درست هم بوده است، به همین خاطر اعتراض خود را به مراجع قضایی ارسال کرده ایم.
وی با بیان اینکه با اجرای این حکم، حیاط مدرسه کاملا تخریب می شود و مدرسه بدون حیاط، عملا بنای ناکارآمدی است، می گوید: هزار دانش آموز در دو نوبت در این مدرسه ابتدایی تحصیل می کنند و تا فاصله چند کیلومتری هم مدرسه دیگری وجود ندارد.
اجرای حکم نفعی برای کسی ندارد، فقط مدرسه خراب می شود
شیخی به صحبت های انجام شده با مالک اشاره و تصریح می کند: متأسفانه این صحبت ها بی فایده بود. این درحالی است که با اجرای حکم، فقط گذر آزاد می شود و اتفاق دیگری نمی افتد، در واقع هیچ نفعی برای کسی ندارد جز اینکه مدرسه خراب می شود.
رئیس اداره حقوقی و املاک اداره کل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه دو نفر از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی از ما توضیح خواستند و موضوع را به دفتر ریاست قوه قضائیه انتقال داده اند، ادامه می دهد: خودمان هم به دادگستری نامه نوشته ایم و منتظر نتیجه این پیگیری ها هستیم. به هر حال امیدواریم بتوان جلوی تخریب مدرسه را گرفت، چون از نظر قضایی راهکاری وجود دارد.
وی در مورد وضعیت فعلی این مدرسه و اجرای حکم توضیح می دهد: در حال حاضر حکم تخریب در قسمتی از دیوار مدرسه اجرا شده و در قسمتی هنوز اجرا نشده است. در عین حال که هر مرجع اداری، تابع مرجع قضایی است و ما نمی توانیم در مورد حکم قطعی شده، اظهار نظر کنیم و یا جلوی آن را بگیریم.
شهرداری باید جبران خسارت کند
شیخی با تأکید براینکه در صورت اجرای این حکم شهرداری اصفهان باید خسارت وارد شده را جبران کند، خاطرنشان می کند: زمین را شهرداری به آموزش و پرورش داده، بنابراین اگر حکم اجرایی شد، باید شهرداری خسارت وارد شده را پرداخت کند، چون هم زمین را واگذار کرده و هم مجوز ساخت داده است، درحالی که این مدرسه کمتر از ۱۰ سال قدمت داشته و تقریبا مدرسه نوسازی است.
ما که نمی خواهیم مدرسه تخریب کنیم!
علی اصغر شاطوری، مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان نیز به ایسنا می گوید: حکمی از دیوان عدالت صادر شده که قطعی بوده، معاون دادستان هم دستور اجرای رأی را داده و ما را هم ملزم به اجرای رأی کرده اند و گرنه ما که نمی خواهیم مدرسه تخریب کنیم.
وی ادامه می دهد: شهرداری اصفهان خودش به مدارس کمک می کند و اداره کل آموزش و پرورش استان در هیچ کجای شهر نمی تواند ادعا کند شهرداری رخنه ای در کارش ایجاد کرده، چون همه جا کمک کننده بوده است.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه زمین مجاور مدرسه را هم شهرداری به آموزش و پرورش واگذار کرده، می افزاید: شهرداری علم غیب نداشته که روی این زمین معترض پیدا می شود، اگر علم غیب داشت شاید زمین را واگذار نمی کرد!
وی با بیان اینکه فعلا هیچ کاری نمی توانیم برای این مدرسه انجام دهیم، می گوید: اگر قرار باشد کاری انجام شود باید در مراودات آموزش و پرورش با شهرداری بررسی شود. شهرداری مرتب از این قبیل مراودات با آموزش و پرورش دارد؛ زمین واگذار می کند و مدرسه می سازند، همانطور که سال ۹۵ شهرداری یک زمین ۵ هزار متری در خیابان گلستان به آموزش و پرورش واگذار کرد.
مجبوریم علی رغم میل باطنی حکم را اجرا کنیم
شاطوری با اشاره به اینکه شخصا دوبار برای این پرونده به دیوان عدالت اداری احضار شدم و به تهران رفتم، تأکید می کند: ما ملزم به اجرای رأی هستیم و مجبور شدیم برخلاف میل باطنی حکم را اجرا کنیم.
به گزارش ایسنا، اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با ارسال نامه ای از دادستان اصفهان درخواست ورود به این پرونده و فراهم کردن فرصت اعاده دادرسی را داشته است. علی اصفهانی، دادستان اصفهان در مورد وضعیت مدرسه امام علی(ع) و تخریب این مدرسه می گوید: این اقدام با شکایت شخصی صورت گرفته، اما اگر بتوانیم از باب حقوق عامه پیگیری انجام دهیم حتما اقدام خواهیم کرد.
همچنین، حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در هفته های گذشته با ارسال نامهای به دفتر آیتالله رئیسی، رییس قوه قضاییه درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و اعاده دادرسی برای پرونده مدرسه امام علی (ع) را داشته است.
اعاده دادرسی، روزنه امیدی برای نجات مدرسه امام علی(ع) از تخریب و جلوگیری از سرگردانی دانش آموزان این مدرسه است. از این طریق، شاید فرصتی برای فراهم کردن مدارک و مستندات قانونی و بررسی دوباره آن از سوی مرجع قضایی فراهم شود تا بتوان فرایند ناخوشایند تخریب یک مدرسه را متوقف کرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0