اخبار 9

روز خوب بورس های جهانی

روز خوب بورس های جهانی

بیشتر شاخص های مهم بورسی روند صعودی داشتند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد که در نتیجه کاهش محدودیت های کرونایی و پیشرفت در روند واکسیناسیون، اقتصاد این کشور در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۶.۶ درصد رشد کرده که این عملکرد اگرچه ۱۶.۹ درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به سه ماه قبل بوده اما این رشد اقتصادی یکی از بهترین ارقام رشد ثبت شده امسال انگلیس بوده است.

رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال انگلیس بالای ۲۰ درصد بود که بهترین رشد فصلی تاریخ معاصر این کشور محسوب می شود.

وضعیت تورم نسبت به ماه های قبل نه تنها بهتر نشده که حالا با اوج گیری قیمت انرژی و مسکن و همچنین نقدینگی موجود روز به روز شرایط وخیم تری را تجربه می‌کند.

نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۶.۲ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۴ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۳۰ سال اخیر بوده است.

افزایش سریع قیمت ها به ویژه در بخش مسکن باعث نگرانی سیاست گذاران و فعالان بازارهای مالی شده است. پس از انتشار خبر رکوردشکنی قیمت مسکن در انگلیس، حالا در آمریکا نیز میشل بومان- مدیر بانک مرکزی این کشور-  با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود.

وی با بیان اینکه شاهد اختلالات کم سابقه ای در بخش مسکن هستیم افزود: در کوتاه مدت انتظار دارم روند قیمت ها کماکان صعودی باشد.

تا پایان ماه اکتبر، تورم انتظاری فعالان اقتصادی آمریکا با افزایش ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل به ۵.۷ درصد رسید. افزایش انتظارات برای بالا ماندن تورم به کاهش اطمینان مصرف کنندگان منجر خواهد شد.

پیش‌تر نیز گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار داده بودند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند.

سازمان جهانی غذا در بیانیه ای اعلام کرد متوسط قیمت اقلام غذایی در سطح جهانی به بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است. افزایش قیمت مواد غذایی تنها در ماه اکتبر سه درصد بیشتر از ماه قبل بوده است.

تصاویر منتشره از چین نیز نشان می دهد به دنبال درخواست دولت از شهروندان برای ذخیره مواد غذایی، صف های طولانی مردم در مقابل فروشگاه ها برای خرید حجم بالای مواد غذایی تشکیل شده که در کوتاه مدت منجر به افزایش تورم خواهد شد.

در آخرین هفته ماه اکتبر شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۱۴ هزار نفری به ۲۶۹ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است.

این کاهش در حالی بود که انتظار می رفت این رقم، ۲۷۵ هزار نفر اعلام شود. به طور متوسط شمار متقاضیان هفتگی دریافت مزایای بیکاری آمریکا حدود ۲۰۰ هزار نفر بود که پس از شیوع کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت. نرخ بیکاری آمریکا در حال بازگشت به چهار درصد است.

شرایط بازار کار بسیاری از نقاط جهان رو به بهبود است تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه سپتامبر نرخ بیکاری منطقه یورو با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۴ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۶.۷ درصد رسید. این نرخ کمترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در هشت ماه اخیر بوده است.

در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه اکتبر به ۴۳.۹ واحد رسیده که این رقم ۳.۸ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است.

با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می شود.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از ۲۵۲ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۹۸۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و ۹۳ هزار و ۹۳۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۸۰ هزار و ۷۰۱ نفر، برزیل با ۶۱۰ هزار و ۸۰ نفر، هند با ۴۶۲ هزار و ۳۶۹ نفر، مکزیک با ۲۹۰ هزار و ۳۷۴ نفر و روسیه با ۲۵۱ هزار و ۶۹۱ نفر بوده است. (بروزرسانی تا ساعت ۱۲ ظهر به وقت گرینویچ)

دن اسپایسر – تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه ای ان زد – گفت: سه ماهه سوم سال دارای جنبه های مثبت و جنبه های منفی بود و ما شاهد بودیم شرکت‌های بزرگ شاخص اس اند پی ۵۰۰ یک رشد متوسط ۱۳ درصدی را در درآمد خود به نسبت فصل قبل ثبت کردند. از طرف دیگر ریسک‌های موجود بر سر راه بازار از جمله تورم و اخلال در زنجیره تامین طی این مدت نه تنها کمتر نشده اند بلکه بیشتر هم شده اند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۵ هزار و ۹۲۱.۲۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۵ درصد صعود تا سطح ۴۶۴۹.۲۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵۲ درصد افزایش در سطح ۱۵ هزار و ۷۰۴.۲۸ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۶۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۳۸۴.۱۸ واحد بسته شد.

شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۶ هزار و ۸۳.۱۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۰.۲ درصدی در سطح ۷۰۵۹.۵۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۵۴ درصد پایین رفت و به ۹۰۹۲.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۹ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۲۷۷.۸۶ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ‌کنگ ۱.۰۱ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۲۴۷.۹۹ واحد بسته شد.

در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” افزایش ۱.۶۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۹۸.۶۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۵۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۳۸۱.۹۵ واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها کاهشی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۲۲ درصد کاهش به ۸۱.۱۷ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۱۴ درصدی به ازای ۸۲.۵۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۲۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۶۲.۴۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۱.۳۴ درصدی به ازای ۲۵.۳۴ دلار مبادله شد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *