روسیه علی رغم تعارضات با غرب و آمریکا به دنبال تعامل با آنهاست
یک کارشناس مسائل روسیه با اشاره به سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه اظهار کرد: در این سند به صورت مشخص از آمریکا به عنوان دشمن یاد شده است.
به گزارش ایسنا، عفیفه عابدی در نشست بررسی و تحلیل سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه با بیان اینکه این سند معیار خوبی برای مشخص شدن نگاه و اهداف امنیتی روسیه در شرایط کنونی و آینده پیش رو است، گفت: در این سند به محورهای گوناگونی اشاره شده که هر کدام حاوی کلیدواژه های مهمی است.
وی با بیان اینکه در این سند از آمریکا به عنوان دشمن یاد شده و تامین امنیت سوریه در ابعاد مختلف متوجه خود روس ها شده است، گفت: در بررسی این سند متوجه می شویم که دغدغه امنیتی روس ها به خصوص در مورد مسائل داخلی به شدت افزایش پیدا کرده است و در حال حاضر تهدید نرم به اندازه تهدید اتمی برای روسیه جدی است. در این سند تاکید جدی بر خوداتکایی روسیه صورت گرفته و برنامه ها و اهدافی در این زمینه تبیین شده است.
وی با بیان اینکه در این سند روسیه با اطمینان از آمریکا و غرب به عنوان دشمن خود یاد می کند، اظهار کرد: علی رغم اینکه این کشور در این سند از آمریکا و غرب به عنوان دشمن یاد کرده ولی با بررسی جامع آن متوجه این موضوع می شویم که روسیه علیرغم تعارضاتش با این کشورها به دنبال تعامل با غرب است و بهانه های مختلف از جمله موضوع ایران می تواند موضوع مذاکره با آمریکا برای روسیه باشد.
این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما عده ای علاقمند به بلوک بندی هستند و معتقدند باید تکلیف خود را با چین و روسیه و غرب مشخص کنیم و یا این طرف باشیم و یا آن طرف تصریح کرد: باید از این تفکر دوری کنیم. چرا که دو کشور چین و روسیه نیز میل باطنی به بلوک بندی ندارند.
عابدی همچنین گفت: روسیه از افزایش تنش بین چین و آمریکا به منظور خارج شدن خود از سایه سنگین تهدیدات آمریکا علیه مسکو استقبال می کند.
به گزارش ایسنا، همچنین جهانگیر کرمی عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران نیز در اظهاراتی در نشست بررسی و تحلیل سند جدید راهبرد امنیت ملی روسیه گفت: در این سند اینگونه بیان شده که دنیای غرب به نوعی به دنبال ضربه زدن به روسیه است و آنها به دنبال رادیکالیزه کردن امور و شرایط علیه روسیه هستند. در این سند همچنین حمایت از مردم و بهبود وضعیت زندگی آنها در اولویت جدی قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه توجه به مردم و زندگی آنها در این سند از جمله شاخص هایی است که در اسناد دیگر کمتر مورد توجه قرار می گرفت، افزود: همچنین در این سند بر حفظ تمامیت ارضی به جای قانون اساسی، مبارزه با فساد، توسعه اقتصادی پایدار، حفاظت از محیط زیست، ایجاد فضای اطلاعاتی امن تاکید شده است.
این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه در این سند شاهد توجه به موضوع دولت محوری هستیم، گفت: در واقع در نگاه فکری مقامات روسیه بر اساس این سند دولت قوی مساوی با امنیت قوی برای روسیه است.
کرمی همچنین با بیان اینکه در این سند به موضوع تهاجم سایبری و اطلاعاتی اشاره شده و تاکید شده که کشورهای غربی در این زمینه دست به اقداماتی علیه روسیه می زنند، خاطرنشان کرد: همچنین در سند مورد اشاره بر این موضوع تصریح شده که اقتصاد مبتنی بر مواد خام برای روسیه خطرناک است و روسیه باید اقتصاد خود را مبتنی بر تکنولوژی پیش ببرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در این سند روس ها بر موضوع ناامیدی از غرب و اهمیت چند جانبه گرایی در نظام بین الملل تاکید شده است، گفت: در این سند صحبت از فضای باز سیاسی نیست، گرچه بر رعایت حقوق مردم و حمایت از جامعه مدنی تاکید شده است ولی این تاکید با توجه به تعریف مقامات این کشور از جامعه مدنی صورت گرفته است و در مجموع می توان گفت این سند ضد غربی و ضد لیبرالیستی است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا