ایسنا/اصفهان «سر الاسرار»، نام اثر فاخری است که در آن برای نخستین بار، از نقوش قلمکار برای رسم گره چینی استفادهشده و بهتازگی، در مجموعهی فرهنگی غدیریهی دیانی اصفهان در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
محسن حاج کاظمیان، مدیر مجموعهی دینی_ فرهنگی غدیریه اصفهان با اعلام این خبر به ایسنا گفت: نشر فرهنگ و معارف اهلبیت(ع) و آشنا کردن مردم، با وظایفی که نسبت به ائمه دارند، هدف از تشکیل مجموعهی دینی فرهنگی غدیریه دیانی است.
وی ادامه داد: ما، به مناسبتهای مختلف، با تعریف برنامههای گوناگون برای تحقق این هدف، تلاش میکنیم و ازجمله این برنامهها، میتوان به برگزاری جشن، سخنرانی، پرسش و پاسخ، مسابقه و … اشاره کرد.
مدیر مجموعهی دینی_فرهنگی غدیریه دیانی اصفهان، با اشاره به رونمایی از اثر فاخر «سر الاسرار» در این مجموعه توضیح داد: ترجیح دادیم شروع برنامههای استقبال از عید غدیر با یک کار ویژه همراه باشد و به همین دلیل، در این مجموعه، از اثری که گروهی از هنرمندان اصفهان با مضمون فضایل امیرالمؤمنین (ع) خلق کرده بودند رونمایی کردیم.
حاج کاظمیان یادآور شد که به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، گروهها تنها با هماهنگی قبلی میتوانند از پردهی «سر الاسرار» بازدید کنند.
کریم عرب تهرانی، یکی از هنرمندانی که در خلق پردهی «سر الاسرار» مشارکت داشته نیز اظهار کرد: این اثر با ابعاد ۱۰ متر در چهار متر، بهعنوان بزرگترین اثر قلمکاری در تاریخ اجرای این هنر، توسط وزارتخانهی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ثبت رسیده است.
وی توضیح داد: پارچهای که «سر الاسرار» روی آن کار شده، صد درصد پنبه است و رنگهای بهکاررفته در آن نیز مرغوب و اغلب گیاهی است. تکنیک گره چینی، بهعنوان فرم اصلی و برای اولین بار در این کار اجرا شده و شکل و ساختار آن را نسبت به تمام آثار قبلی مجموعه متمایز کرده است. نقوش حاشیه و حمیل های گره چینی نیز بهصورت کاملاً دستی با استفاده از هنر قلمکاری اجرا شده است.
این هنرمند خوشنویس تصریح کرد: خوشنویسی این اثر بهصورت کاملاً بداهه با خط ثلث، نستعلیق و کوفی تحریر و با گل و مرغ و ختایی و اسلیمی تزیینشده؛ تنها اهلفن میدانند که ترکیب این سه خط با هم چهکار پیچیدهای است.
عرب تهرانی، با اشاره به اینکه دیگر ویژگی منحصربهفرد این اثر، اجرای هنر قلمکاری به شیوهی کاملاً سنتی بر روی آن است، گفت: «سر الاسرار» ماحصل ۵۰ سال تجربهی هنری مرتضی جعفری دلیگانی، سید امیرحسین طباطبایی، مهدی نوری و بنده در مجموعهی طهور است و شاید دیگر خلق چنین اثری در تاریخ هنر ایران تکرار نشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا