ایسنا/کردستان با پیگیری و تلاشهای مشاور امور معلولین استاندار کردستان، “طرح یکپارچه سازی خط بریل کُردی” با محوریت دانشگاه کردستان و همکاری استانداری کردستان و اداره کل بهزیستی استان، اجرایی و طی مراسمی به صورت آنلاین از آن رونمایی شد.
مشاور امور معلولین استاندار کردستان در این مراسم که شامگاه شنبه (۱۹تیرماه)به صورت آنلاین و با حضور علاقه مندان و پژوهشگران زبان کُردی در داخل و خارج از کشور برگزار شد، اظهار کرد: در قوانین حمایت از حقوق معلولین بر ۲ واژه بسیار تاکید شده است، یکی دسترسی پذیری و دیگری مناسب سازی، لذا در همین راستا خط بریل کوردی طراحی شد.
نصرالله ابراهیمی افزود: خط بریل کوردی هم زمینه دسترسی و بهره گیری نابینایان به کتب مشاهیر بزرگان زبان کوردی را فراهم می کند و هم این فرصت را برای آنها مهیا می کند تا بدون وابستگی به دیگران، آثار خود به زبان کوردی را مکتوب نمایند.
وی در خصوص ویژگی های یکپارچه سازی خط بریل کُردی، عنوان کرد: این خط برای تمامی لهجه های کوردی (۴ لهجه) کارایی دارد، خلاصه نویسی در آن رعایت شده و علامت های آن برای راست چین و چپ چین کاربرد دارد.
ابراهیمی در ادامه گفت: کارگروهی در دل پژوهشکده کردستان شناسی با حضور افرادی آشنا به زبانهای مختلف دنیا و همچنین افراد آشنا به امور نابینایان تشکیل شد و طی ۲ سال تلاش و همکاری، موفق به طراحی این خط شدند.
مشاور امور معلولین استاندار با اذعان به اینکه این اقدام مهم با محوریت دانشگاه کردستان و همکاری استانداری کردستان و اداره کل بهزیستی استان انجام شد، خاطرنشان کرد: دلیل محوریت دانشگاه کردستان یکی جایگاه و اعتبار علمی این دانشگاه بود و دیگری اینکه دانشگاه کردستان تنها مرکز علمی تدریس و ترویج زبان کُردی در سطح عالی است.
وی در خصوص دلیل همکاری استانداری و بهزیستی نیز اظهار کرد: استانداری عالی ترین مرجع اداری در سطح استان برای تحقق حقوق معلولین و بهزیستی نماینده دولت در پیگیری حقوق معلولین، هستند.
ابراهیمی ضمن یادآوری اینکه کردستان جزو معدودترین استان هایی است که استاندار، فرمانداران و تعدادی دیگر از مدیران، مشاور امور معلولین دارند، از حمایت ها و پیگیری های استاندار و مدیرکل حوزه ایشان در اجرای طرح یکپارچه سازی خط بریل کردی تقدیر و تشکر کرد.
شایان ذکر است، به گفته اعضای علمی این کارگروه، طرح یکپارچه سازی خط بریل کوردی به زودی به عنوان مقاله JCR چاپ خواهد شد، که این امر نشان دهنده بالا بودن جنبه علمی این طرح است.
انتهای پیام