اخبار

رییس جمهور بعدی بهانه ای برای عدم انتصاب مدیران “زن” ندارد

رییس جمهور بعدی بهانه ای برای عدم انتصاب مدیران "زن" ندارد
معصومه ابتکار

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: متاسفانه در بیان دستاوردهای دولت دوازدهم یک وارونه سازی اتفاق می‌افتد و می‌خواهند بگویند دستاوردی نبوده که این امر علاوه بر اینکه حق کسانی که در این دولت زحمت کشیدند نیست بلکه حق مردم هم نیست که اطلاعات نادرست به آنها داده شود.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در نشست با مشاوران وزراء و دستگاه‌های اجرایی کشور در جهت ارائه گزارش پیشرفت شاخص‌های عدالت جنسیتی و ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: بیان اطلاعات نادرست و وارونه سازی منجر به این می‌شود که مردم نسبت به رای و انتخاب خود احساس پشیمانی کنند در حالی که تحولات خوبی در دولت دوازدهم اتفاق افتاده و برخی حوادث و مسائل پیش آمده در اختیار این دولت نبوده است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری ادامه داد: برخی حوادث پیش آمده در این دولت از نظر سطح تصمیم سازی و از نظر مداخله عوامل بیرونی و بین المللی و محیطی در اختیار دولت نبوده و حتی برخی واقعیت‌ها اجازه ندادند این تحولات به اطلاع مردم برسد و مردم در جریان باشند.

ابتکار افزود: یکی از تحولات خوب دولت دوازدهم انتصاب مدیران شایسته زن بود که توانستیم این انتصابات را از پنج درصد به حداقل ۲۵ درصد برسانیم. در این زمینه وزارت کشور از جمله بهترین عملکردها را داشت. بسیار مفتخریم که سیاست‌های دکتر روحانی که از روز اول دولت دوازدهم وعده آن را داده بودند محقق شد.

وی همچنین این را هم گفت که رهبر معظم انقلاب نیز به صراحت در کنگره “لشگر فرشتگان ۱۷۰۰۰ زن شهید” به صراحت و برای اولین بار به مدیریت زنان به عنوان یکی از دستاوردهای زنان ایرانی اشاره کردند و این امر برای دولت دوازدهم افتخار بزرگی است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با بیان اینکه دولت بعدی نمی‌تواند بهانه‌ای برای عدم انتصاب زنان داشه باشد، گفت: این یک واقعیت است که رییس جمهور بعدی بهانه‌ای برای استفاده نکردن از زنان در پست‌های مدیریتی ندارد چراکه هم‌اکنون زنان شایسته فراوانی داریم. ما زنان توانمندی داریم که بسیار عالی در سطوح وزیر، استاندار، معاون وزیر و معاون استاندار و… ظاهر شدند و مسئولیت‌ها را با شایستگی و تجربه طی کردند.

ابتکار همچنین با اشاره به اینکه یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری همسر خود را به عنوان نماینده معرفی کرده است، گفت: این تحول بزرگی است و برای اولین بار است که یک کاندیدای ریاست جمهوری در عمل نشان می‌دهد که برای همسر خود چه جایگاهی قائل است و امیدوارم تمام کاندیداها به این موضوع بیشتر توجه کنند.

وی با اشاره به حضورش در “شورای عالی ورزش” وزارت ورزش و جوانان و صحبت درباره تحقق عدالت جنسیتی در ورزش به عنوان یکی از محورهای عدالت جنسیتی، خاطر نشان کرد: ما نیازمند سرمایه گذاری بیشتر در ورزش بانوان و برنامه ریزی دقیق‌تر در ورزش قهرمانی و عمومی و همگانی هستیم که در این زمینه دستگاه‌هایی نظیر وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و شهرداری مسئولیت دارند. باید در این زمینه گام‌های موثر و تعیین کننده‌ای برداریم.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با تاکید بر اینکه تا آخرین لحظه وظایف و مسئولیت‌هایمان را با قوت ادامه می‌دهیم، تصریح کرد: از زمان تصویب و ابلاغ شاخص‌های عدالت جنسیتی در ۳۱ استان و سند ارتقاء وضعیت زنان در ۳۱ استان، برنامه‌های شاخص‌های عدالت جنسیتی با جهت گیری مشخص و عملیاتی و نتیجه محور در دو سطح و برش ملی و استانی در حال اجرا است.

وی ادامه داد: برنامه ملی و ستادی ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در هر وزارت خانه و دستگاه تصویب شد. برش استانی این برنامه ها در شورای برنامه ریزی استانها تصویب و اکنون برنامه ملی نیز تصویب و در حال اجرا است. سامانه رصد و پایش برنامه‌ها نیز فعال و ورود اطلاعات بر روی آن برای ما از اهمیت ویژه‌ای‌ برخوردار است که خوشبختانه تمام دستگاه‌ها در حال ورود اطلاعات به سامانه هستند.

ابتکار با اشاره به موافقت‌نامه‌های مابین این معاونت و دستگاه‌های دیگر، تصریح کرد: این موافقت نامه‌ها بالغ بر ۹۰ درصد موفقیت داشته و برخی کارها بیش از ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ درصد اجرایی شده است چراکه در این مسیر از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و اجتماعی استفاده کردیم. موافقت نامه با جهاد کشاورزی از جمله این موافقت نامه‌ها است که بالغ بر ۱۲۰ درصد اجرا شده است. از طریق ارتباط با تشکل‌ها و سازمانهای مردم نهاد توانستیم این برنامه‌ها را اجرایی کنیم که در کنارش یک جریان اجتماعی و هم‌افزایی نیز شکل گرفت چراکه انجام این اقدامات با بودجه اندک و اتکا به ابزارهای بروکراتیک اداری و دولتی امکان پذیر نیست.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری همچنین به دریافت گزارش عملکرد موافقت نامه‌های سال ۹۹ دستگاه‌ها و امضای موافقت‌نامه‌هایی در سال ۱۴۰۰ با برخی دستگاه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ما مکلف ایم درباره اقدامات انجام شده برای مردم اطلاع رسانی کنیم. متاسفانه سالهاست بر خلاف واقع اطلاع رسانی‌های نادرست، برنامه تخریبی و جو سازی علیه دولت دوازدهم انجام می‌شود.

ابتکار در پایان گفت: متاسفانه برخی از این جوسازی‌ها از طریق رسانه رسمی انجام می‌شود اما ما موظف‌ایم علیرغم مشکلاتی نظیر تحریم‌ها و پاندمی کووید ۱۹ تحولات و تلاشهای دولت را اطلاع رسانی کنیم. در حال حاضر جریان اطلاعات آزاد در دولت اجرا می‌شود و مردم حق دارند به حقایق دسترسی داشته باشند. امیدوارم در این روزهای باقی مانده از دولت دوازدهم کماکان بتوانیم در پیشبرد این برنامه‌ها موفق باشیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *