اخبار

زخم درختان از یک آفت طغیانی

زخم درختان از یک آفت طغیانی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهاد کشاورزی سربیشه  اظهار کرد: تمام باغداران شهرستان دقت کنند که آفت لیسه حالت طغیانی گرفته و باید هر چه سریعتر اقدام به سمپاشی کنند.

مریم جوادی بایگی، امروز یکشنبه ۲ خرداد به رسانه‌ها گفت: درختان مورد حمله این لیسه شامل بادام، زردآلو، آلو، گوجه،  قیسی، گلابی، ازگیل، به، سیب، و برخی درختان غیر مثمر است؛ لاروها با خال‌های سیاه در سطح بدن هستند و در پروانه‌های آفت، بال‌های جلو خالدار هستند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: حشرات کامل لیسه‌ها، روی شاخه‌های جوان یک ساله، تخم‌ها را در زیر پوششی به نام پولک می‌گذارند؛ رنگ پولک‌ها ابتدا زرد و به تدریج متمایل به قرمزجگری و در نهایت خاکستری تیره می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه همزمان با باز شدن جوانه‌های برگی لاروهای سن یک از زیر پولک خارج شده و در کنار جوانه‌ها و انتهای برگ‌های در حال باز شدن جمع می‌شوند، تصریح کرد: در این مرحله لاروها به داخل پارانشیم برگ نفوذ کرده و به صورت مینوز فعالیت می‌کنند.

جوادی بایگی ادامه داد: لاروها بصورت گروهی با تنیدن تار به دور شاخه و برگ‌ها از برگ‌ها تغذیه می‌کنند؛ این آفات یک نسل در سال دارند.

وی تصریح کرد: تمام باغداران شهرستان دقت کنند که این آفت حالت طغیانی گرفته و باید هر چه سریعتر اقدام به سمپاشی کنند.

وی یادآور شد: بهترین زمان مبارزه شیمیایی زمانی است که جوانه‌های برگی تازه شروع به باز شدن کرده‌اند و قبل از شکفتن شکوفه‌ها است.

جوادی بایگی خاطرنشان کرد: این سمپاشی اولا علیه لاروهای سن اول که به سم حساس هستند، دومأ زمانی که هنوز لاروها لانه‌های توری را درست نکرده اند بسیارکارساز است؛ سموم قابل توصیه جهت کنترل لیسه باید با نظر کارشناس حفظ نباتات باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *