اخبار 27

زراعت چوب در کرج با نهال‌های اصلاح شده انجام می‌شود

زراعت چوب در کرج با نهال‌های اصلاح شده انجام می‌شود

ایسنا/البرز مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: به استناد طرح‌های مرتعداری تعداد شتر استان باید حدود ۱۵۰ رأس باشد ولی آنچه که اکنون در عرصه‌های بیابانی وجود دارد بالغ بر ۲۰۰۰ رأس است که باید ساماندهی شود.

حامد فرضی روز چهارشنبه ۲۰ اسفند در حاشیه همایش منابع طبیعی که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به وضعیت زمین خواری در البرز افزود: خوشبختانه در استان البرز زمین خواری به صورت سازمان یافته نداریم ولی این موضوع در بعضی مناطق به صورت موردی و کم است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با همت نیروهای یگان حفاظت و گشت و پایش های میدانی ماموران و همکاری فرمانداران، دستگاه قضا، شورا و دهیاران این امر محقق شده است ضمن اینکه برای پایش اراضی از ظرفیت های پهپادی و اقدامات آموزشی و ترویجی استفاده کرده ایم.

وی گفت: همچنین سعی کرده ایم نقشه حریم های اراضی ملی و مستثنیات در مناطق بحرانی را در اختیار شوراها قرار دهیم تا کمتر شاهد تصرفات باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در ادامه به اجرای طرح ملی زراعت چوب در استان اشاره کرد و افزود: برای این استان اجرای این طرح در ۱۰۰ هکتار از اراضی هدفگذاری شده بود که تاکنون بالغ بر ۱۳۰ هکتار انجام شده است.

وی با بیان اینکه زراعت چوب یکی از اولویت ها برای تامین صنایع چوب است، اظهار کرد: از دو سال پیش کار زراعت چوب را در نهالستان بزرگ کرج با همکاری محققان پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی با تولید گونه های اصلاح شده آغاز کردیم که هم سازگار با اقلیم استان است و هم در بحث تولید چوب رشد خوبی داشته باشد.

وی اضافه کرد: برای اجرای طرح زراعت چوب بالغ بر ۱۰۰ هزار اصله نهال برای زراعت چوب همچون صنوبر تولید و توزیع شده است.

فرضی گفت: بیشترین قراردادها برای اجرای طرح زراعت چوب در اراضی مردم و مستثنیات انجام شده که تامین نهال و برنامه های کارشناسی و نظارتی از طریق اداره کل و عرصه و نگهداری توسط مردم بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص وجود شترهای سرگردان در اراضی بیابانی استان همچون نظرآباد و ایجاد کانون های ریزگرد داخلی، افزود:‌ به استناد طرح‌های مرتعداری تعداد شتر استان باید حدود ۱۵۰ رأس باشد ولی آنچه که اکنون در عرصه‌های بیابانی وجود دارد بالغ بر ۲۰۰۰ رأس است که باید ساماندهی شود.

وی بیان کرد: در نشست هایی که با جهاد کشاورزی داشتیم مقرر شد که ۳۰۰ هکتار از اراضی ملی استان برای شترهای دارای مالک استان که در قالب طرح هستند، اختصاص یابد و مابقی شترها از استان خارج شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: بیشتر شترها از استان‌های مجاور حتی استان های دوردست وارد می شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *