زمینه صعود بازار بورس فراهم است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تا چند روز آینده گزارشهای ۶ ماهه عملکرد شرکتها بر روی سایت کدال ارائه میشود و این اتفاق اثر مثبتی بر بازار بورس خواهد گذاشت و زمینه را برای صعود بازار فراهم میکند. با توجه به موضوع تعیین و تکلیف مدیران و مدیریت جدید بازار سرمایه در حال حاضر ابهامی باقی نمانده است و باید منتظر برآیند تصمیمات معاملهگران بود.
بهنام صمدی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با آخرین وضعیت بازار بورس اظهار کرد: از چهارشنبه هفته گذشته شاهد تغییر مدیران و تصمیمگیران ارشد بازار سرمایه هستیم. صبح چهارشنبه در هیات دولت اعضاء شورای بورس تغییر کردند و پنج عضو جدید به این شورا اضافه شدند و عصر همان روز مدیر جدید سازمان بورس نیز تعیین شد.
وی با بیان اینکه اتفاقات خوبی در بازارهای جهانی رخ داده است، افزود: برای مثال قیمت فلز روی به ۳۸۰۰ دلار و قیمت مس به ۱۰ هزار و ۲۰۰ دلار رسیده است. این اتفاقات بسیار مثبت هستند؛ چراکه موجودی انبارها به پایینترین سطح خود در ۴۷ سال گذشته رسیده بودند و قیمت مس نیز به پایینترین سطح خود رسیده است. این اتفاق مثبتی است که برای صنایع صادرات محور رخ داده است.
این کارشناس بازار بورس با تاکید بر اینکه به طورکلی شرایط بازار از لحاظ بنیادی خوب است، بیان کرد: مقداری ابهام در زمینه مدیریت بازار بورس وجود داشت که آن هم با تعیین مدیران ارش بورس برطرف شد. از آن طرف نرخ دلار نیز در محدوده ۲۷ هزار و ۳۰۰ الی ۴۰۰ تومان در نوسان است و از این مقدار پایینتر نیامده است زیرا تکلیف سیاستهای خارجی در قبال برجام مشخص نیست. همچنین برای کسری بودجه دولت هنوز تعیین و تکلیف نشده است.
صمدی اضافه کرد: تا چند روز آینده نیز گزارشهای ۶ ماهه شرکتها بر روی سایت کدال ارائه میشود و این اتفاق اثر مثبتی بر بازار بورس خواهد گذاشت و زمینه را برای صعود فراهم میکند. با توجه به بحث تعیین و تکلیف مدیران و مدیریت جدید بازار سرمایه در حال حاضر ابهامی باقی نمانده است و باید منتظر برآیند تصمیمات معاملهگران بود.
وی در رابطه با رئیس جدید بانک مرکزی اظهار کرد: آقای صالحآبادی نزدیک به ۱۰ سال رئیس سازمان بورس بودند. ضمن اینکه بعد از ریاست سازمان بورس، به سمت ریاست بانک صادرات تعیین شدند و چند سال نیز در آنجا مدیرعامل بودند. در حال حاضر بزرگترین چالش بازار سرمایه تصمیمات بانک مرکزی است که اثر آن در سال گذشته در بازار سرمایه مشاهده شد. در سال گذشته نرخ بهره بانکی از ۸درصد به ۲۴ درصد رسید و این نوسانات به بازار سرمایه ضربه سهمگینی وارد کرد. مسلما در اقتصاد دنیا، سهم بازار سرمایه از تامین مالی اقتصاد باید حداقل ۵۰ درصد باشد و در این امر باید بانک مرکزی با سیاستهای خود تاثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بانک مرکزی وظیفه دارد از طریق اوراق بدهی هم کسری بودجه دولت را جبران کند با توجه به اینکه آقای صالحی شناخت خوبی نسبت به بازار سرمایه دارند به نظر من گزینه بسیار خوبی هستند که میتوانند تعادل را ببین بازار پول و بازار سرمایه برقرار کنند.
صمدی در رابطه با گروههای پالایشی عنوان کرد: با توجه به رشد قیمت نفت و با توجه به اینکه این شرکتها صادرات محور هستند و فرآوردههای نفتی و بنزین صادر میکنند بنابراین هرچقدر که قیمت نفت رشد میکند، این شرکتها نیز با صادرات فرآوردههای نفتی هم ارزآوری خواهند داشت که هم به نفع خودشان و هم به نفع کشور است.
منبع: ايسنا